• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PLATFORME BETONATE ÎN FERME. Armarea cu FIBRE SINTETICE DURUS, cea mai bună soluție pentru exploatațiile agricole!

  agrointeligenta.ro -

  Armarea betoanelor cu fibre sintetice durus pentru aplicaţii în sectorul agricol! Iridex Group Plastic le oferă fermierilor români din sectorul vegetal și cel zootehnic cea mai bună soluție pentru realizarea platformelor betonate și a căilor de acces pentru traficul mijloacelor auto şi utilajelor agricole: armarea betonului cu fibre sintetice Durus.

  De câteva decenii, fibrele din polipropilenă pentru armarea betonului sunt binecunoscute proiectanţilor şi constructorilor din întreaga lume, fiind folosite în multe aplicaţii din domeniul agricol pentru a limita fenomenul de fisurare, eliminarea fenomenului de coroziune a armăturilor din oţel şi îmbunătăţirea în ansamblu a comportamentului în timp.

  Betonul armat cu fibre Durus este mai flexibil, are o rezistenţă mai mare la fisurarea cauzată de contracţiile în stare plastică, fiind de departe mult mai uşor şi mai sigur de utilizat decât armătura tradiţională din oţel.

  Spre deosebire de armătura clasică sau cu fibre metalice, utilizarea fibrelor Durus îmbunătăţeşte rezistenţa betonului fără riscul coroziunii armăturii.

  Eliminarea riscului de coroziune reprezintă un mare avantaj în cazul aplicaţiilor din domeniul agricol, unde betonul este adesea expus unor substanţe agresive rezultate din dejecţiile animaliere, din fermentarea compostului, din deşeurile organice de natură vegetală sau animală etc.

  În ceea ce priveşte utilizarea betoanelor armate cu fibre la nivel european, un mare număr de facilităţi agricole, cum ar fi silozurile de cereale, staţiile de compostare, fermele zootehnice, staţiile de biodigestoare, utilizează cu succes betonul armat cu macrofibre sintetice în locul betonului armat cu armătură clasică sau cu fibre metalice, fie pentru platforme exterioare, pardoseli interioare, sau prefabricate din beton. S-au redus astfel durata de execuţie şi costurile, s-au simplificat activităţile de construcţie, s-a eliminat riscul coroziunii armăturii din oţel sau fibrelor metalice, menţinând în acelaşi timp durabilitatea şi finisajul dorite.

  AVANTAJELE ARMĂRII BETOANELOR

  CU FIBRE MACROSINTETICE DURUS S400/S500

  – Economiseşte timp şi bani, se elimină lucrările de montaj al plaselor metalice şi costurile aferente.
  – Fără coroziune. Fibrele Durus nu sunt afectate de condiţiile atmosferice, de nivelul de alcalinitate al betonului, de prezenţa umidităţii sau de acţiunea substanţelor chimice agresive, cauze fundamentale ce conduc la coroziune. Acest mare avantaj oferă clientului siguranţa integrităţii şi durabilităţii în timp.
  – Mai uşor de manipulat decât armătura clasică, costurile de transport şi depozitare sunt substanţial reduse.
  – Mai sigură decât armătura metalică sau cu fibre metalice disperse. Fibrele de oţel pot penetra betonul atât în stare plastică cât şi în stare întărită, creând un mediu de lucru periculos care poate duce la deteriorarea pneurilor utilajelor agricole. Durus elimină aceste probleme.
  – Acurateţea instalării este garantată. Plasa metalică poate fi montată greşit, cu impact substanţial asupra calităţii şi termenelor de execuţie, în special dacă trebuie repoziţionată înainte de turnarea betonului. În cazul fibrelor Durus, armătura este deja inglobată în betonul livrat în situ.
  – Mai uşor de adăugat în beton decât armătură clasică, fibrele sunt preambalate, predozate şi conforme cu reglementările de manipulare manuală.
  – Oferă un sistem de armare tridimensional.
  – Aderenţa sporită la beton, şi rezistenţă reziduală la încovoiere îmbunătăţită datorită formei embosate a fibrei, realizată prin extrudare.

  Iridex Group Plastic distribuie de peste 10 ani micro şi macrofibre de polipropilenă produse de firma ADFIL, membră a grupului de anvergură mondială Low&Bonar.

  Recent, Iridex Group Plastic şi-a reînnoit parteneriatul de afaceri cu firma ADFIL pentru distribuţia de fibre de polipropilenă utilizate la armarea dispersă a betoanelor cu cele mai recente produse din gamă: Durus S400 şi Durus S500.

  Pentru mai multe detalii, nu ezitați să contactați  reprezentanții IRIDEX GROUP PLASTIC pe e-mail, la dmc@iridexgroup.ro sau telefonic, la numărul 021-41.55.13 și să vizitați www.iridexplastic.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Vijelii puternice, grindină și ploi de peste 40 l/mp. Județe sub alertă până joi Noi alerte de vreme severă. Ploi, vijelii și temperaturi până la 37 de grade în mai multe județe Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență

  Ultimele știri

  Plata ajutorului de 25 lei/familia de albine. Termenul oficial privind virarea banilor în conturi Plafonare de preț pentru fermierii care dețin tractoare și alte mașini agricole Auchan aduce în prim plan importanța agriculturii regenerative și a decarbonizării la prima ediție Climate Supplier Event