• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Dublu-eveniment BELCHIM: Aniversarea companiei și LANSAREA ONYX, UN SUPER-ERBICID pentru CULTURA PORUMBULUI!

  Andreea Elefterie -

  În cadrul unui eveniment festiv ce a reunit atât fermieri, cât și parteneri și oficialități, compania Belchim Crop Protection a aniversat 30 de ani de la înființarea companiei. Momentul-cheie al serii de joi, 11 ianuarie, de la Clubul Diplomaților l-a reprezentat lansarea celui mai nou erbicid – ONYX, un produs care a trezit imediat interesul numeroșilor agricultorilor prezenți la evenimentul din Capitală.

  Belchim Crop Protection a deschis seria din acest an a evenimentelor dedicate agribusiness-ului românesc cu gala de înaltă clasă „Împreună facem istorie. În agricultură”, care a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate globală a companiei și lansarea unui produs de excepție pentru cultura de porumb – erbicidul ONYX.

  Echipa Belchim Crop Protection Romania

  În data de 11 ianuarie 2018, importanți reprezentați ai companiilor ce activează în domeniul agricol s-au întâlnit la Clubul Diplomatic din București pentru a sărbători reușitele de trei decenii ale Belchim Crop Protection, precum și pentru a cunoaște viziunea de viitor și liniile directoare ale dezvoltării din următorii ani. Belchim Crop Protection pune la dispoziția fermierilor români, prin intermediul partenerilor reprezentați la nivel național, produse de protecție a plantelor complexe și sigure în utilizare, astfel că îmbunătățirile la nivelul portofoliului și inovația introdusă în piață au ecoul scontat în producția agricolă din toată țara.

  Pe lângă invitați de seamă ai agriculturii românești, fermieri și distribuitori, oficiali ai organizațiilor din industrie, colaboratori media și reprezentanți ai mediului academic de profil, evenimentul s-a bucurat de prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Regatului Belgiei în România, domnul Thomas Baekelandt, care a observat cu această ocazie varietatea tot mai crescută a relațiilor economice româno-belgiene.

  De asemenea, Excelența Sa a constatat cu bucurie că parteneriatele dezvoltate de companiile belgiene în România tind a deveni tradiție, ceea ce înseamnă conexiuni din ce în ce mai puternice între cele două țări.

  Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Belgiei în România, domnul Thomas Baekelandt

  Belchim Crop Protection are drept motor inovația, ceea ce face ca această companie să fie în continuă creștere la nivel global, evoluția din România fiind oglindirea la nivel micro și o parte integrantă a dinamicii avansate pe care compania-mamă o cunoaște la nivelul întregii planete.

  Belchim Crop Protection este o companie care deține importante resurse pentru viitor, resurse pe care suntem hotărâți să le exploatăm spre binele fermierilor din toată lumea și spre beneficiul societăților în care activăm, în general”, a declarat Frederic Charpentier, Area Director Belchim Crop Protection.

  Frederic Charpentier, Area Director Belchim Crop Protection

  Referindu-se la ritmul de dezvoltare al companiei, Frederic Charpentier a dezvăluit planurile de viitor ale acesteia: „Ne-am propus să introducem în fiecare an câte o moleculă nouă și credem că această îmbogățire continuă a portofoliului nostru ne va ajuta să facem față schimbărilor din agricultura mondială și că vom putea răspunde cerințelor exprimate de partenerii noștri chiar în momentul în care acestea apar.”

  Dezbaterile din cadrul evenimentului au abordat și componenta siguranței utilizării produselor de protecție a plantelor în alimentația populației, comparativ cu disponibilul resurselor globale în proporție inversă față de dinamica de creștere a populației la nivel mondial.

  Directorul de marketing și dezvoltare al companiei belgiene pentru Europa Centrală și de Est, Dorin Pop, s-a referit la standardele foarte înalte pe care legislațiile comunitare și naționale le impun produselor de protecție a plantelor și despre faptul că mâncarea noastră este sigură, chiar și în condițiile în care ne vedem nevoiți să combatem efectele factorilor bio-climatici cu ajutorul unor tratamente puternice.

  Dorin Pop, Directorul de marketing și dezvoltare al companiei Belchim pentru Europa Centrală și de Est

  Alimentele obținute cu ajutorul produselor de protecție a plantelor îndeplinesc standardele înalte oficiale, pe care specialiștii cei mai buni ai societății noastre le-au impus. Conform inițiatorului teoriei de ierarhizare a nevoilor umane, Abraham Maslow, sunt două soluții: «Fie vei face un pas înainte, către evoluție, fie vei face un pas înapoi, către siguranță.» Noi, la Belchim Crop Protection, încercăm să facem ambii pași în același timp. Produsele noastre sunt obținute în ani de cercetare, de știință, în urma unor studii complexe care au generat formulări complexe și de înaltă calitate. Noi considerăm că mâncarea produsă în condițiile actuale este sigură, iar aceasta se datorează creativității și inovației. Grație acestora putem vorbi despre dezvoltarea condițiilor propice unei agriculturi sustenabile și despre produse foarte sigure pentru oameni”, a declarat Dorin Pop.

  ONYX – soluție de erbicidare pentru cultura porumbului

  Aniversarea Belchim a fost marcată de lansarea unui nou produs – ONYX, erbicid cu efect booster-, a cărui substanță activă este binecunoscută specialiștilor români și care acum se află într-o formulare inovatoare, ce îi crește radical randamentul.

  ONYX prezintă o formulare de înalt nivel, cu grad foarte ridicat de selectivitate, care sporește eficiența piridatului și asigură efectul booster. Este una din puținele substanțe care se bucură de un termen foarte întins de omologare, în cazul acesta vorbim de 15 ani, adică enorm de mult. Rezultatele obținute în timp record de la aplicarea substanței în loturile de testare din România și țările adiacente au dovedit eficacitatea substanțelor active împotriva unei game complete și variate de plante dăunătoare din cultura porumbului. În combinație cu Temsa 100 și, eventual, cu Samson Extra, cultura de porumb va fi perfect curată. De aceea, considerăm că ONYX va dobândi foarte curând un rol major în tehnologia porumbului utilizată de fermierii români din întreaga țară”, a declarat Gilles Deschomets, Directorul European responsabil pentru culturile de primăvară.

  Gilles Deschomets, European Crop Manager pentru culturile de primăvară Belchim Crop Protection

  ONYX și-a dovedit deja eficiența în câmp, la eveniment fermierii primind informații complete despre rezultatele pe care le oferă fermierilor. Este un produs care oferă agricultorilor valoarea adăugată și deja este consierat ”un copil” al companiei Belchim Crop Protection.

  Ceea ce vrem să facem astăzi este să vă arătăm că avem un nou copil în echipa noastră, în compania noastră. Noul copil este un produs nou, pentru că avem nevoie de produse noi. (…) Noi ca și companie avem o viziune, avem o misiune, iar scopul Belchim este să ofere fermierilor suport tehnic de înalt nivel și suntem foarte mândri să aducem pe piață produse de specialitate”, a punctat Frederic Charpentier, Area Director al Belchim Crop Protection, vorbind despre relația dintre fermieri și produsele companiei.

  De precizat că produsul ONYX de la Belchim Crop Protection a reușit să îi impresioneze prin eficiență inclusiv pe specialiștii Institutului Arvalis, cea mai reputată instituție de cercetare în sectorul cerealelor din Franța, cu recunoaștere la nivel mondial.

  Belchim, alături de fermierii români din 2010

  Belchim Crop Protection activează în România din anul 2010 ca subsidiară locală a companiei belgiene cu același nume, oferind beneficiarilor români experiența de 30 de ani în domeniul formulărilor complexe pentru siguranța culturilor agricole.

  Cu o cifră de afaceri de jumătate de milliard euro în 2017, aflată pe traiectorie anuală continuu ascendentă, scopul general al companiei este să susțină fermierii în activitatea lor și să le pună la dispoziție tehnologie performantă și soluții avansate de protecție a plantelor.

  Avantajele produselor Belchim sunt calitatea și productivitatea în condiții de siguranță pentru oameni, fiind vorba de formule testate și sigure, care au adus reputație Belchim Crop Protection în toate țările în care este prezentă.

  Având o abordare orientată către protecția plantelor, Belchim vine în sprijinul cultivatorilor și dezvoltă soluții care răspund nevoilor acestora. Belchim are capacitatea de a reacționa rapid și demarează de timpuriu proceduri de înregistrare pentru a avea întotdeauna pregătite noi soluții tehnice care să rezolve problemele de pe piață. Belchim investește în produse pentru o agricultură durabilă și contribuie la aceasta printr-o ofertă adaptată la evoluția pieței.


  Te-ar mai putea interesa

  Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

  Ultimele știri

  MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”