• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • VIORICA DĂNCILĂ – PROPUNEREA PSD pentru FUNCȚIA DE PREMIER! Ce legătură are CU AGRICULTURA!

  agrointeligenta.ro -

  Propunere de premier! S0cial-democrații au votat astăzi, 16 ianuarie, aproape în unanimitate în cadrul Comitetului Executiv ( CEx) numele premierului pe care îl susțin pentru conducerea viitorului guvern, al treilea care ar fi numit de la câștigarea alegerilor parlamentare.

  Numele votat de social-democrați să fie premierul susținut de PSD este Viorica Dăncilă, șefa organizației de femei din PSD și vicepreședinte al comisiei care reglementează sectorul agricol la nivelul UE din Parlamentul European. 

  Europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost votată aproape în unanimitate în CEx să fie premierul susținut de PSD. Și Ecaterina Andronescu a fost propusă pentru funcția de premier, însă a refuzat nominalizarea, fiind imediat aplaudată.

  Din 2009, Viorica Dăncilă este deputat în Parlamentul European, iar din 2015 conduce Organizația Națională de Femei a PSD. Ea este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD — Oraș Videle.

  Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut în 16 decembrie 1963, la Roșiorii de Vede, în județul Teleorman. În 1988, a absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploiești, iar în 2006 a absolvit masterul „Spațiul Public European″ din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

  Este specializată în programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă — integrare europeană.

  Între 1997 și 1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a lucrat ca inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

  Consultări miercuri la Cotroceni

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că va chema începând de miercuri partidele la consultări astfel încât situaţia politică generată de demisia Guvernului Tudose să nu ducă la efecte economice negative. În plus, șeful de la Cotroceni a anunțat că ministrul apărării Mihai Fifor, a fost desemnat premier interimar.

  Preşedintele Klaus Iohannis a respins prima propunere de premier interimar în persoana lui Paul Stănescu, a doua propunere fiind Mihai Fifor, care ar fi şi acceptat de şeful statului. Liderii PSD s-au reunit, marţi, la ora 11.00, în şedinţa CExN, pentru a decide cine va fi propunerea pentru funcţia de premier, după demisia lui Mihai Tudose.

  Reamintim că luni, 15 ianuarie, în urma unei ședințe cu scântei la partid, Mihai Tudose a anunțat că demisionează din fotoliul de premier al României. Decizia acestuia a venit după ce Comitetul Executiv al PSD a votat luni – 15 ianuarie, retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose.

  Primul care a ieșit din clădirea PSD a fost Ministrul Agriculturii Petre Daea. Acesta a confirmat votul de la partidul prezidat de Liviu Dragnea pentru schimbarea premierului Tudose. Astfel, la ieșire, Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat luni, după şedinţa Cex PSD, că s-a votat retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose.


  Te-ar mai putea interesa

  Micii fermieri – sprijin de 37.000 de euro pe fermă. Decizia, la nivel european Furtuni puternice anunțate în aproape toate județele. Alertă de vreme severă de la ANM Noi alerte de vreme severă. Ploi, vijelii și temperaturi până la 37 de grade în mai multe județe

  Ultimele știri

  Plata ajutorului de 25 lei/familia de albine. Termenul oficial privind virarea banilor în conturi Plafonare de preț pentru fermierii care dețin tractoare și alte mașini agricole Auchan aduce în prim plan importanța agriculturii regenerative și a decarbonizării la prima ediție Climate Supplier Event