Comerţ alimentarŞtiri agricole

DEZVĂLUIRE ȘOCANTĂ: Mâncăm CÂRNAȚI CU SOLUȚIE DE DEZGHEȚAT DRUMURILE!

Semnal de alarmă tras la nivel european! ”Injecția letală este administrată românilor zilnic în doze mici și sigure. Atâta doar că seringile sunt înlocuite cu cârnați, iar efectele se văd în câțiva ani de zile!”, avertizează europarlamentarul român Daniel Buda.

Eurodeputatul a solicitat Comisiei Europene, printr-o întrebare cu solicitare de răspuns scris, să îmi transmită care sunt instrumentele pe care România și nu numai le are la îndemână în vederea interzicerii substanțelor dăunătoare în prepararea cârnaților. 

Asociația Pro Consumatori, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a demarat un studiu ce a avut ca obiectiv analiza a 116 tipuri de cârnați comercializați în lanțurile de supermarket, dar și în magazinele unor producători de produse din carne.

”Rezultatele acestei analize au fost unele extrem de îngrijorătoare, ridicând un semnal de alarmă în ceea ce privește standardele de siguranță a alimentelor și a sănătății publice. Astfel, au fost descoperite soluții de dezghețare a drumurilor în cârnații comercializați, iar anumite tipuri de cârnați de casă aveau în compoziție câte opt substanțe chimice. De asemenea, la 88% din cârnații afumați analizați s-a folosit fum lichid sau aromă de fum, iar la 84% din cârnații analizați s-a folosit conservantul nitrit de sodiu. Nu în ultimul rând, la 55% din cârnații analizați, membrana folosită este artificială, ceea ce înseamnă că este realizată din alginat de sodiu, celuloză, gumă de guar, lactat de calciu, clorură de calciu, colagen de vită și coloranți. În ceea ce privește informațiile menționate pe etichetele acestor produse alimentare, la doar 37% din cârnații analizați apare precizat procentul de carne din compoziția acestora pe etichetă”, a dezvăluit Daniel Buda pe pagina personală de Facebook.

Acesta subliniază că analiza efectuată evidențiază o situația alarmantă care pune în pericol sănătatea umană. ”Conținutul nociv al cârnaților comercializați, dar și lipsa informațiilor complete de pe etichete reprezintă grave încălcări ale prevederilor din domeniul siguranței alimentare care nu pot rămâne nesancționate”, a arătat Buda.

Se cere intervenția Comisiei Europene

Europarlamentarul român spune că a solicitat Comisiei Europene, printr-o întrebare cu solicitare de răspuns scris, să îi transmită care sunt instrumentele pe care le are la îndemână în vederea interzicerii substanțelor dăunătoare în prepararea cârnaților, dar și care sunt mecanismele de care dispune Comisia în vederea sancționării comercianților care încalcă standardele europene în materie de siguranță alimentară. ”Vă voi reda răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi”, promite Daniel Buda.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Nu siunt de acord cu ce spune Domnul Buda. solutia de dezghetare a drumurilor de care se vorbeste ca a fost gasita in carnati este Clorura de Calciu, care intr-o anumita concentratie este admisa in industria alimentara. Celelte substante despre care se vorbeste in articolul publicat mai suas sunt substante admise in industria alimentara. Referitor la afumarea produselor din carne procesatorii de carne din Romania au facut investitii prin programul SAPARD , FEADR 2007-2013, 2014-2020, pentru dotarea cu instalatii inclusiv cele de afumat care respecta regulamentele ce impun conditii de igiena si calitate 852 si 853, nu inteleg de ce domnul acesta BUDA face aceste comentarii, fara sa fie un specialist in domeniu. Ceea ce putem sa remarcam , este faptul ca in industria alimentara romaneasca actuala lipseste cercetarea.

  2. Eu cred ca nu tin la viata lor,cand cumpara toate balariile din magazine,si nici. cei in dtept nu iasa la un tevizor sa strige in gura mare NU MAICUMPARATI,NUMAI MANCATI TOT ce prindeti in mana ca deaia va inbolnaviti

  3. Toate si absolut toate alimentele de la supermarket sunt cu substante chimice care dauneaza corpului uman. Cea mai mare greseala care a facut-o omuleste sa preoceseze mancarea.
    99% din noi stim asta, dar nici 1% nu renunta la viata mai usoara la oras, nici 1% nu vrea sa se murdareasca cu agricultura sau cu gradina proprie, este mult mai confortabil sa mergi ma supermarket unde este totul curat, fructele/legumele stralucesc, etc.
    In 10-20 generati sa dus cu toti care mananca de la supermarket. Am facut deja multe teste care mi-au dovedit acest lucru.
    Sanatate la toti

Scrie un comentariu