• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PORUMBUL DE AUR 2018: Ei sunt CÂȘTIGĂTORII, fermierii cu CELE MAI MARI PRODUCȚII!

  Andreea Elefterie -

  Trofeul PORUMBUL DE AUR, poate cel mai râvnit premiu în rândul fermierilor din România. Joi, 25 ianuarie, în cadrul  Congresului Fermieri pentru Fermieri, Asociația Producătorilor de Porumb din România – APPR a acordat valoroasele distincții agricultorilor care au au obținut cele mai mari producții la hectar pe loturile înscrise în competiție.

  Cel care a  primit PORUMBUL DE AUR pentru recolta la porumbul anului 2017 au fost constănțeanul Aedin Celzin de la societatea Micul Agricultor – pentru porumbul neirigat, în timp ce PORUMBUL DE AUR pentru porumbul irigat a mers în ferma Nutre Group, unde performanța a fost prezentată ca rezultatul unei munci de echipă.

  Arnaud Perrein, președintele APPR, a făcut câteva declarații cu privire la acest concurs organizat de asociația pe care o conduce.

  Este un concurs, cel mai bun câștigă. Sunt destui fermieri care au vrut să participe, unii s-au retras în ultimul moment pentru că au văzut că nu au producții cum s-au așteptat, alții s-au înscris pe ultima sută de metri. Dar încet-încet avem din ce în ce mai mulți fermieri care vor să participe la acest concurs. Au fost mult mai mulți decât anul trecut”, a spus Arnaud Perrein.

  Alina Crețu, Director Executiv al Asociației Producătorilor de Porumb din România, a vorbit și ea despre cei doi fermieri care au câștigat concursul în acest an, dar și despre ce presupune această competiție.

  Premierea sper că a rămas o surpriză inclusiv pentru cei ce au fost premiați. Câștigătorii sunt un fermier din Ialomița și unul din Constanța, fermieri care fac performanță în cultura porumbului, fermieri care caută soluții, care pun întrebări și care, chiar dacă nu au făcut 20 de tone sau 30 de tone cum vedem în SUA, încearcă să aibă rezultate mai bune de la an la an. Nu înseamnă că este un rezultat absolut la porumb. Este un concurs și am mai spus asta de câteva ori, dacă nu s-au înscris mai mulți fermieri în concurs, nu au putut beneficia de acest trofeu. Sunt convinsă că există în țară fermieri care au producții poate la fel de mari sau mai mari, important este să se înscrie în concurs. Sperăm ca acești câștigători să se bucure de acest trofeu”, a declarat Alina Crețu.

  Astfel, după ce anul trecut echipa coordonată de ing. dr. Lucian Buzdugan, la Agricost insula Mare a Brăilei, a câștigat trofeul PORUMBUL DE AUR, cu o producție de 18.926 kilograme pe hectar, la categoria irigat, anul acesta a venit rândul Nutre Group din Ialomița să ia trofeul acasă, în această fermă obținându-se o producție de 15.564 kilograme la hectar.

  La categoria ”porumb neirigat”, din ferma ialomițeanului Carol Costandache, care a avut atunci o producție de 11.403 kilograme la hectar, trofeul a plecat la Constanța. Pentru recolta din 2017, trofeul PORUMBUL DE AUR – neirigat a mers către Aedin Celzin, cunoscut fermier din Constanța, care a obținut 14.856 kilograme la hectar.

  Detalii despre tehnologiile folosite pe cele două loturi câștigătoare, precum și declarațiile celor doi performeri în cultura porumbului, veți putea ciți într-un articol viitor pe www.agrointel.ro.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Calendarul APIA pentru plata subvențiilor în luna august! Furie în legumicultură! Fermierii cer MADR să achite 3.000 euro la Tomata, așa cum s-a aprobat inițial programul! Ghiță Ciobanul: De ieri sunt președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor prin decizia membrilor fondatori!

  Căutare în articole