Ştiri agricole

București și Cluj, orașele unde cetățenii au protestat contra organismelor modificate genetic

Organizaţiile pentru protecţia consumatorilor şi a mediului au organizat proteste în toată lumea împotriva cultivării organismelor modificate genetic.

În acest sfârşit de săptâmână, în peste 400 de oraşe din 52 de state din întreaga lume au fost organizate proteste împotriva alimentelor modificate genetic.

Din Statele Unite şi până în România, mii de oameni au mărşăluit pe străzile principalelor oraşe împotriva modificării genetice a produselor agroalimentare. Numai pe continetul nord-american, au avut loc proteste în 250 de oraşe. În Bucureşti, protestatarii au mărşălit pe traseul parcul Eroilor-Piaţa unirii şi au împărţit trecătorilor materiale informative cu privire la impactul alimentelor modificate genetic asupra sănătăţii. Un marș asemănător a avut loc la Cluj-Napoca. Oamenii se tem că România va fi invadată de soia, porumb sau sfeclă modificată genetic.

Oamenii au cerut autorităţilor să oblige producătorii de alimente să scrie pe etichete dacă acel produs conţine sau nu organisme modificate genetic. “E dreptul nostru să ştim cine ne otrăveşte copiii. E dreptul nostru să putem alege ce vrem să mâncăm sau să bem”, a spus unul dintre protestatarii din Los Angeles, citat de usatoday.com.

Sursa: evz.ro Foto: voxpublica.realitatea.net


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!