• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • O nouă scrisoare pune GAZ PE FOC ÎN LAPAR! Fermierul CORNEL STROESCU, amenințat cu EXCLUDEREA DIN ORGANIZAȚIE!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Scandalul din LAPAR se extinde! După vicepreședintele Nicolae Sitaru, un alt lider, președintele Asociației Producătorilor din Mehedinți, Cornel Stroescu, este chemat ”la raport” de președintele Laurențiu Baciu, deranjat de pozițiile publice luate în ultima perioadă de Stroescu.

  Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România fierbe! Liderii organizației se află în fața unui scandal cum n-a mai fost în LAPAR. Doi lideri marcanți, ambii fermieri de seamă, președinți de filiale județene, sunt amenințați cu excluderea pentru că au comunicat cu presa.

  În data de 2 februarie, atât vicepreședintele LAPAR, Nicolae Sitaru, cât și fermierul Cornel Stroescu au primit hârtie oficială de la președintele LAPAR Laurențiu Baciu să se prezinte în fața Consiliului Director pe 8 februarie.

  În cazul președintelui APA Ialomița, toată supărarea a pornit după ce pe pagina de Facebook folosită de LAPAR a fost postat un mesaj xenofob cu acuzații dure la adresa președintelui APPR, Arnaud Perrein. Când Nicolae Sitaru i-a solicitat președintelui LAPAR să spună cine a scris postarea, cine și-o asumă și dacă ea reprezintă poziția oficială a organizației, în răspuns a primit o adresă în care i se reproșează că nu se implică în acțiunile LAPAR și lasă de înțeles că se va propune excluderea sa din LAPAR.

  Cornel Stroescu este președintele Asociației Producătorilor Agricoli din Mehedinți (foto:paginadeagricultura.ro)

  De același tratament are parte și Cornel Stroescu. Președintele APA Mehedinți a primit o adresă similară semnată de Laurențiu Baciu și spune că totul i se trage pentru că a avut curajul să solicite președintelui LAPAR să reprezinte interesele membrilor organizației. Pornind de la scăderea subvenției la motorina ce de fapt s-a scumpit și până la plățile în avans care n-au ajuns la fermieri cum s-a promis, Stroescu spune că Laurențiu Baciu nu a luat poziție pentru a sesiza problemele fermierilor.

  Am primit notificarea de la LAPAR fără să fiu sunat de președintele Ligii. Nu avem noi nas să ne sune domnul Baciu să întrebe care este problema. Noi suntem considerați, din punctul meu de vedere, cam ultimii oameni, aceia care habar nu au ce e pe lumea asta. Dânsul este atotștiutor și nu are voie nimeni să-și spună părerea sau să ia public o poziție. Noi plătim cotizație la LAPAR să ne reprezinte interesele tuturor fermierilor dar, din păcate, în ultimul an când producătorii agricoli au avut mult de pierdut – nu am văzut nici cea mai mică poziție a președintelui Baciu. Niciodată nu am spus că LAPAR, ci președintele sau conducerea Ligii nu a luat poziție. Și dau exemplu pierderile din cauza scăderii accizei la motorină cu toate că motorina s-a scumpit, banii pe care Ministerul Agriculturii îi ia înapoi fermierilor pentru calamitățile din anul 2015, poziția ministrului agriculturii în ceea ce privește producțiile istorice și vedem care este prețul cerealelor la acest moment în România, vedem cum fermierii nu își pot vinde cerealele deci vorbim despre sectorul vegetal unde activează LAPAR. Nu mai zic de subvențiile fermierilor care nu s-au dat mai ales fermierilor mari și vedem penalitățile de la bancă sau de unde au împrumuturi. S-a promis vom primi 70 la sută din bani și nu s-a achitat în avans nici 30 la sută. Toate aceste probleme nu au avut parte de o poziție a președintelui LAPAR, nu știu dacă dvs. ați văzut și dacă a ieșit în presă sau chiar la Agrointeligența și să spună ”uite ce se întâmplă cu fermierii din România”, a declarat Cornel Stroescu pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

  Fermierul spune că adresa pe care a primit-o a picat ”din senin” întrucât conducerea LAPAR nu i-a reproșat nimic care să anunțe gestul președintelui Laurențiu Baciu.

  Nu mi s-a reproșat nimic oficial de către conducerea LAPAR. Doar astăzi am primit și eu o adresă. Domnul Baciu este președinte doar la întâlniri la hoteluri de lux, de 4-5 stele, lucru care atunci când Nicolae Sitaru era la conducere nu se întâmpla. Atunci ne întâlneam la ședințe la sediul LAPAR. Nu știu dacă în Vestul Europei au loc astfel de întâlniri iar eu personal am spus-o după ce a fost ales Laurențiu Baciu președinte a doua oară că eu nu mai particip la ședințe dacă se țin în astfel de locații. Acesta este poziția mea și o mențin și cred că președintele LAPAR ar trebui să își dea demisia așa ca un gest de onoare iar cei care îl susțin să își asume poziția LAPAR-ului față de fermierii care au atâtea probleme. La LAPAR nu avem voie să ne exprimăm și deocamdată este dictatură, cine nu e cu Baciu e împotriva lui și trebuie să plece. Să se înțeleagă că LAPAR nu este făcut de Baciu, ci de alți oameni care au fost dați afară tot din cauză că au avut public o anumită părere. Deocamdată președintele LAPAR trebuie să vină în față și să spună concret care au fost pozițiile lui față de problemele pe care le au fermierii deoarece trebuie să ținem cont că fiecare asociație plătește mulți bani ca și cotizația la LAPAR. Și pentru ce sunt acești bani?”, a mai spus Cornel Stroescu.

  La fel ca și în cazul fermierului Nicolae Sitaru, Agrointeligența – www.agrointel.ro vă prezintă în facsimil și în articol conținutul integral al adresei prin care fermierului Cornel Stroescu i se cere să se prezinte în fața Consiliului Director pentru a-și explica declarațiile făcute în ultimii ani în spațiul public.

  Stimate domnule președinte Cornel Stroescu,

  Având în vedere activitatea dvs. îndreptată, de cel puțin 2 ani de zile, împotriva LAPAR precum și atitudinea publică defăimătoare la adresa Ligii și a reprezentanților săi cu diverse ocazii, precum emisiuni televizate (Agro TV, TVR 1, B 1 etc.), articole de ziar, reviste etc.,

  Vă invităm la sedința Consiliului Director din data de 8 februarie 2018 pentru a vă susține punctul de vedere cu privire la următoarele aspecte:

  -Lipsa de implicare în desfășurarea acțiunilor propuse și organizate de LAPAR, la realizarea scopului și obiectivelor acesteia (Consiliul Director, Adunarea Generală, Conferința Națională, proteste, diverse acțiuni, luări de poziție etc.), conform art.14 lit. d) din Statut;

  -Lipsa participării la ședințele Consiliul Director, la adunările, întrunirile ori acțiunile LAPAR precum Adunarea Generală, Conferința Națională, proteste, luări de poziție (art.14 lit.e) din Statut);

  -Acțiunile dvs. lipsite de consecvență și loialitate față de LAPAR prin care afectați scopul și prestigiul său (art.14 lit. c) corob. cu lit.f) din Statut).

  În cazul absenței dvs. de la ședința Consiliului Director din data de 8 februarie 2018, având în vedere dispozițiile art. 14 pct. 1 din Statut cu privire l a excluderea membrilor, vă facem cunoscut faptul că Adunarea Generală din data de 21 februarie 2018 va decide cu privire la luarea măsurilor care se impun împotriva dvs. pentru a proteja LAPAR de prejudiciile moarale și de imagine pe care i le creați prin acțiunile dvs. constant defăimătoare.

  Președinte LAPAR , Laurențiu Baciu

  Citiți și:

  RĂZBOI PE FAȚĂ ÎN LAPAR! Nu mai este cale de ÎMPĂCARE ÎNTRE BACIU ȘI SITARU!

  Fermierul NICOLAE SITARU îi cere explicații președintelui LAPAR, LAURENȚIU BACIU

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei. Interviu cu ministrul Agriculturii Adrian Oros TRANSMISIE LIVE: Lansarea Bariton Super – 11 iulie 2019 Clubul Fermierilor Români lansează studiul privind necesitatea unui program național de desecare

  Ultimele știri

  Listele de plată de la APIA din ultimele zile cu peste 160.000 de fermieri! Țară invadată de lăcuste! Fermier: ”Porumb, sorg, mazăre…au mâncat tot!” Director DAJ: Nu știm ce programe de minimis vor fi lansate în acest an!

  Căutare în articole