RECOMANDĂRIŞtiri agricole

O nouă scrisoare pune GAZ PE FOC ÎN LAPAR! Fermierul CORNEL STROESCU, amenințat cu EXCLUDEREA DIN ORGANIZAȚIE!

Scandalul din LAPAR se extinde! După vicepreședintele Nicolae Sitaru, un alt lider, președintele Asociației Producătorilor din Mehedinți, Cornel Stroescu, este chemat ”la raport” de președintele Laurențiu Baciu, deranjat de pozițiile publice luate în ultima perioadă de Stroescu.

Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România fierbe! Liderii organizației se află în fața unui scandal cum n-a mai fost în LAPAR. Doi lideri marcanți, ambii fermieri de seamă, președinți de filiale județene, sunt amenințați cu excluderea pentru că au comunicat cu presa.

În data de 2 februarie, atât vicepreședintele LAPAR, Nicolae Sitaru, cât și fermierul Cornel Stroescu au primit hârtie oficială de la președintele LAPAR Laurențiu Baciu să se prezinte în fața Consiliului Director pe 8 februarie.

În cazul președintelui APA Ialomița, toată supărarea a pornit după ce pe pagina de Facebook folosită de LAPAR a fost postat un mesaj xenofob cu acuzații dure la adresa președintelui APPR, Arnaud Perrein. Când Nicolae Sitaru i-a solicitat președintelui LAPAR să spună cine a scris postarea, cine și-o asumă și dacă ea reprezintă poziția oficială a organizației, în răspuns a primit o adresă în care i se reproșează că nu se implică în acțiunile LAPAR și lasă de înțeles că se va propune excluderea sa din LAPAR.

Cornel Stroescu este președintele Asociației Producătorilor Agricoli din Mehedinți (foto:paginadeagricultura.ro)

De același tratament are parte și Cornel Stroescu. Președintele APA Mehedinți a primit o adresă similară semnată de Laurențiu Baciu și spune că totul i se trage pentru că a avut curajul să solicite președintelui LAPAR să reprezinte interesele membrilor organizației. Pornind de la scăderea subvenției la motorina ce de fapt s-a scumpit și până la plățile în avans care n-au ajuns la fermieri cum s-a promis, Stroescu spune că Laurențiu Baciu nu a luat poziție pentru a sesiza problemele fermierilor.

Am primit notificarea de la LAPAR fără să fiu sunat de președintele Ligii. Nu avem noi nas să ne sune domnul Baciu să întrebe care este problema. Noi suntem considerați, din punctul meu de vedere, cam ultimii oameni, aceia care habar nu au ce e pe lumea asta. Dânsul este atotștiutor și nu are voie nimeni să-și spună părerea sau să ia public o poziție. Noi plătim cotizație la LAPAR să ne reprezinte interesele tuturor fermierilor dar, din păcate, în ultimul an când producătorii agricoli au avut mult de pierdut – nu am văzut nici cea mai mică poziție a președintelui Baciu. Niciodată nu am spus că LAPAR, ci președintele sau conducerea Ligii nu a luat poziție. Și dau exemplu pierderile din cauza scăderii accizei la motorină cu toate că motorina s-a scumpit, banii pe care Ministerul Agriculturii îi ia înapoi fermierilor pentru calamitățile din anul 2015, poziția ministrului agriculturii în ceea ce privește producțiile istorice și vedem care este prețul cerealelor la acest moment în România, vedem cum fermierii nu își pot vinde cerealele deci vorbim despre sectorul vegetal unde activează LAPAR. Nu mai zic de subvențiile fermierilor care nu s-au dat mai ales fermierilor mari și vedem penalitățile de la bancă sau de unde au împrumuturi. S-a promis vom primi 70 la sută din bani și nu s-a achitat în avans nici 30 la sută. Toate aceste probleme nu au avut parte de o poziție a președintelui LAPAR, nu știu dacă dvs. ați văzut și dacă a ieșit în presă sau chiar la Agrointeligența și să spună ”uite ce se întâmplă cu fermierii din România”, a declarat Cornel Stroescu pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Fermierul spune că adresa pe care a primit-o a picat ”din senin” întrucât conducerea LAPAR nu i-a reproșat nimic care să anunțe gestul președintelui Laurențiu Baciu.

Nu mi s-a reproșat nimic oficial de către conducerea LAPAR. Doar astăzi am primit și eu o adresă. Domnul Baciu este președinte doar la întâlniri la hoteluri de lux, de 4-5 stele, lucru care atunci când Nicolae Sitaru era la conducere nu se întâmpla. Atunci ne întâlneam la ședințe la sediul LAPAR. Nu știu dacă în Vestul Europei au loc astfel de întâlniri iar eu personal am spus-o după ce a fost ales Laurențiu Baciu președinte a doua oară că eu nu mai particip la ședințe dacă se țin în astfel de locații. Acesta este poziția mea și o mențin și cred că președintele LAPAR ar trebui să își dea demisia așa ca un gest de onoare iar cei care îl susțin să își asume poziția LAPAR-ului față de fermierii care au atâtea probleme. La LAPAR nu avem voie să ne exprimăm și deocamdată este dictatură, cine nu e cu Baciu e împotriva lui și trebuie să plece. Să se înțeleagă că LAPAR nu este făcut de Baciu, ci de alți oameni care au fost dați afară tot din cauză că au avut public o anumită părere. Deocamdată președintele LAPAR trebuie să vină în față și să spună concret care au fost pozițiile lui față de problemele pe care le au fermierii deoarece trebuie să ținem cont că fiecare asociație plătește mulți bani ca și cotizația la LAPAR. Și pentru ce sunt acești bani?”, a mai spus Cornel Stroescu.

La fel ca și în cazul fermierului Nicolae Sitaru, Agrointeligența – www.agrointel.ro vă prezintă în facsimil și în articol conținutul integral al adresei prin care fermierului Cornel Stroescu i se cere să se prezinte în fața Consiliului Director pentru a-și explica declarațiile făcute în ultimii ani în spațiul public.

Stimate domnule președinte Cornel Stroescu,

Având în vedere activitatea dvs. îndreptată, de cel puțin 2 ani de zile, împotriva LAPAR precum și atitudinea publică defăimătoare la adresa Ligii și a reprezentanților săi cu diverse ocazii, precum emisiuni televizate (Agro TV, TVR 1, B 1 etc.), articole de ziar, reviste etc.,

Vă invităm la sedința Consiliului Director din data de 8 februarie 2018 pentru a vă susține punctul de vedere cu privire la următoarele aspecte:

-Lipsa de implicare în desfășurarea acțiunilor propuse și organizate de LAPAR, la realizarea scopului și obiectivelor acesteia (Consiliul Director, Adunarea Generală, Conferința Națională, proteste, diverse acțiuni, luări de poziție etc.), conform art.14 lit. d) din Statut;

-Lipsa participării la ședințele Consiliul Director, la adunările, întrunirile ori acțiunile LAPAR precum Adunarea Generală, Conferința Națională, proteste, luări de poziție (art.14 lit.e) din Statut);

-Acțiunile dvs. lipsite de consecvență și loialitate față de LAPAR prin care afectați scopul și prestigiul său (art.14 lit. c) corob. cu lit.f) din Statut).

În cazul absenței dvs. de la ședința Consiliului Director din data de 8 februarie 2018, având în vedere dispozițiile art. 14 pct. 1 din Statut cu privire l a excluderea membrilor, vă facem cunoscut faptul că Adunarea Generală din data de 21 februarie 2018 va decide cu privire la luarea măsurilor care se impun împotriva dvs. pentru a proteja LAPAR de prejudiciile moarale și de imagine pe care i le creați prin acțiunile dvs. constant defăimătoare.

Președinte LAPAR , Laurențiu Baciu

Citiți și:

RĂZBOI PE FAȚĂ ÎN LAPAR! Nu mai este cale de ÎMPĂCARE ÎNTRE BACIU ȘI SITARU!

Fermierul NICOLAE SITARU îi cere explicații președintelui LAPAR, LAURENȚIU BACIU


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

 1. Ca de fiecare data, sunteti plini de ura si de invidie. Oameni buni ! Tara arde si baba se piaptana.
  Eu in calitate de fermier neimplicat in astfel de organizatii va spun ca nu faceti bine ceea ce faceti. Daca eu nu fac parte din nicio asociatie (gen LAPAR. Etc .partid politic) se datoreaza faptului ca nu m-ati convins si ca nu am incredere in voi. Deci va rog sa va ganditi bine ce inseamna asta ..
  Voi trebuie sa ma convingeti pe mine fermier ce inseamna sa faci parte dintr-o asociatie dupa ce va prezentati cu fapte.
  Adica eu pot sa obtin de la guvern si de la MADR orice vreau in mod legal si pe baza respectarii normelor europene (singur) fara asociere.
  Voi ca asociatie a fermierilor trebuie sa IMPUNETI guvernului si MADR -ului sa respecte toate normele europene si cereriile fermierilor daca acestea sunt legale.
  Aceasta este abordarea corecta pe care LAPAR si alte asociatii trebuie sa o aiba.
  Deci nu sa cereti ca nu sunteti milogi. Sa IMPUNETI. Ca sunteti o forta( un partid) mai puternic decat PSD-ALDE -PNL etc.
  Cand intelege dl. Baciu acest lucru si il pune in practica atunci o sa fie coada la inscrieri la poarta LAPAR.

  Voua inca nu v-a trecut sindromul comunismului. Asteptati sa va dea seful si voi stati cu mana intinsa si aplaudati.
  In momentul de fata lucrurile stau altfel. Toti pun umarul si rastoarna caruta cu prosti.
  Invatati de la partidele politice .

 2. Va bateti joc de TARANUL ROMAN
  Ii dati 600 Kg./ha(din care plateste si impozitul)ca arenda iar voi MARII FERMIERI ai ROMANIEI scoateti:
  -15.000 Kg/Ha cereale;
  – subventia de la stat/ha….
  -apa pentru irigat gratuit;
  -drept de preemtiune,etc.

  Asa ca SUNTETI CEI MAI MARI PROFITORI DIN ROMANIA !

 3. A face agricultura in Romania nu inseamna neaparat sa faci parte din LAPAR, a fi un fermier informat in ziua de azi inseamna sa comunici, sa socializezi cu firmele din domeniu , cred ca a fi membru al unei entitati sau alteia, seamana mai mult cu a fi membru al unuia sau altui partid ce nu inteleg aceste “entitati” este faptul ca toate ar trebui sa colaboreze cu umilitul, patimitul, ars de necazuri, soare, batut de soarta “taranul roman” alias fermier( da suna pompos)acum in anul centenarului acestei natiuni, din care facem cu toti parte, ca vesnicia s-a nascut la sat, dar aceste “entitati” nu au facut de la infiintarea lor, pana in ziua de azi decat sa reprezinte anumite interese(grupuri,cercuri) si nici macar o singura data taranul roman. In concluzie avem urmatoarele rezultate: mai bine de jumatate din terenul agricol al Romaniei vandut strainilor, iar restul il au in proprietate, arenda, mari fermieri. Asadar avem doua categorii de fermieri : STRAINII BOGATII si FERMIERII BOGATI, dar mai exista cu incapatanare o categorie ,considerata de cele doua mari categorii ca fiind o “subcategorie” si anume taranul roman care nu vrea(inca) sa-si vanda bucata lui de pamant pentru ca el a mostenit-o de la stramosi si stie ca stramosii si-au dat viata pentru palma asta de pamant. Sa nu uitati nicicand ca taranul e si el…ROMAN!

 4. Dle Baciu sint un fermier din Mehedinti lucram 880 de ha si nu fac parte din nici o organizatie .Faptul care ma impins sa va trimit acest mesaj este faptul ca dvs in aproape toate inteviurile pe care le-am urmarit dati dovada ca tineti cu ursul si nu numai al si pprotejati .Stimate coleg personal iti recomand sa o lasi mai moale si accepta situatiile si problemele fermierilor ptr ca pe ei ai reprezinti nu faci parte din guvern.Cam atit si ia aminte ca nu esti batut in cuie pe acel scaun ,sau te crezi si tu vre-un Dragnea .

  1. Domnule fermier, daca ati face parte dintr -o organizatie, in care presedintele asociatiei judetene si- ar face treaba, ati fi mult mai bine informat si nu ati ponegri activitatea unui om, pe care nu o cunoasteti. Daca presedintele judetean din Mehedinti, nu a mai participat de doi ani la nici o actiune, este posibil sa vina in fata dumneavoastra cu fel de fel de aberatii, necunoscand realitatile din organizatie . Interventiile si propunerile presedintelui Baciu la MADR, au umplut sertarele ministerului iar dumneavoastra ca fermier beneficiati de foarte multe facilitati pe care le-a obtinut conducerea LAPAR in discutiile cu MADR, asa ca inainte de toate, va recomand sa va informati mai bine si dupa aceeea sa va pronuntati . Conducerea LAPAR, lupta pentru problemele celor care sunt membrii LAPAR, cat si pentru cei care nu sunt membrii.

 5. După cum se observă dl. Baciu taie și spânzură în L.A.P.A.R. Din câte știu eu se poate organiza o ședință a întregii organizații unde se poate discuta dacă dl.Baciu mai poate fi președinte L.A.P.A.R. O fi dânsu membru fondator dar fără a se consulta cu restul conducerii Ligii mie asta îmi miroase a pumn în gura tuturor celor ce au opinie diferită și deranjantă pentru domnia sa. Deci……

Scrie un comentariu