Furaje, seminţe, îngrăşăminteIMPORTANTŞtiri agricoleUtilaje și tehnologii

ES POETIC CLP, hibridul HIGH-OLEIC cu 90% conținut de acid oleic!

Floarea-soarelui high oleică este direcția spre care se îndreaptă atât piața, cât și fermierii. Euralis le propune agricultorilor care cultivă floarea-soarelui unul dintre hibrizii cu cel mai ridicat nivel de acid oleic de pe piață: ES POETIC CLP. Această genetică nu doar că are un conținut de 90% de acid oleic, dar și conținutul de ulei este foarte ridicat – 47%. 

ES POETIC CLP este un hibrid semi-timpuriu de floarea-soarelui și conține 90% acid oleic, unul dintre cele mai mari procente de acid oleic, dintre hibrizii high-oleici existenți acum pe piață.

Hibridul dispune de tehnologia de ultimă generație, Clearfield® Plus, cea mai eficientă combinație chimică în lupta împotriva Orobanche și a buruienilor dicotiledonate și monocotiledonate.

– Conținut foarte ridicat de acid oleic: 90%
– Conținut de ulei: 47%
– Toleranță foarte ridicată la cădere
– Profil agronomic foarte bun datorită adaptabilității la condiții diferite de cultură
– Toleranță crescută la boli: Phoma și Phomopsis
– Densitatea recomandată:
 Pe soluri fertile și umiditate bună: 60.000-65.000
 Pe soluri sărace și umiditate scazută: 55.000-60.000

Pe langă ES POETIC CLP, Euralis oferă și alți doi hibrizi cu tradiție pe piața romanească, pe segmental high-oleic: ES BALISTIC CL și ES TEKTONIC CL. Ambii hibrizi dispun de tehnologia Clearfield®.

Hibrizii de floarea-soarelui high-oleică sunt caracterizați printr-un procent foarte ridicat de acid oleic. Pentru a obține o cultură de floarea-soarelui cu conținut ridicat de acid oleic, trebuie să ținem cont de următoarele recomandări:

• Izolarea culturii – în spațiu, cel puțin 200 de metri distanță față de altă cultură de floarea-soarelui linoleică.
• Colectarea și depozitarea separată – înainte de recoltarea hibrizilor high-oleici, atât mașinile și echipamentele de recoltat cât și utilajele de transport trebuie bine curățate.
• Optimizarea fertilizării și monitorizarea culturii – pentru obținerea unei recolte de calitate trebuie să se țină cont de urmatoarele aspect: adoptarea unui program optim de fertilizare de bază; controlul buruienilor; combaterea bolilor și a daunătorilor.
• Beneficiile consumului de ulei high-oleic asupra sănătății:
o conținut ridicat de acid oleic, care este un acid omega 9 monounsaturat;
o conținut ridicat de tocopherol (73 mg/100 g. Butter) sau vitamina E;
o uleiul provenit este bogat în phytosterols.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu