• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Plantarea lalelelor primăvara: pașii ca toți bulbii să dea flori

  agrointeligenta.ro -

  Plantarea bulbilor de lalele primăvara se poate face după o tehnică similară cu aceea dacă optați pentru plantarea de toamnă. Diferența o face adâncimea la care trebuie să plantați bulbii. Dacă îi puneți prea adânc, răsărire se va face mai târziu.

  Bulbi de lalea pentru plantarea de primăvară

  Bulbi de lalea pentru plantarea de primăvară

  Bulbii cumpărați de toamna se țin la loc uscat și rece, sub 7-8 grade Celsius, dar peste 4-5 grade Celsius în aer. Îi puteți păstra chiar și în frigider, însă evitați să îi puneți în apropierea merelor. În cazul bulbilor cumpărați primăvara, întrebați dacă aceștia au avut perioada de ”iarnă” de cel puțin 8-10 săptămâni în condițiile descrise anterior, atfel nu vor înflori cum vă doriți.

  Pentru plantare, alegeți bulbii sănătoși, eliminați-i pe cei la care vedeți urme de lovituri sau pe care îi simțiti moi – semn de mucegai. Ideal ar fi să efectuați un tratament cu fungicide, direct pe bulbi, chiar înainte de plantare.

  Unde se plantează bulbii de lalea primăvara

  Unde se plantează bulbii de lalea primăvara

  Locul unde este bine să plantați bulbii de lalele primăvara este un loc însorit sau cel puțin care primește lumină solară o bună bucată din zi.

  Solul de care au nevoie lalele este unul aerat, care nu reține apa. Dacă este prea multă umiditate, mai ales la plantarea de primăvară a bulbilor, aceștia pot să putrezească în pământ și astfel nu veți avea florile așteptate.

  Înaine de plantarea bulbilor de lalele, asigurați-vă că solul este unul bogat. Fertilizați cu compost sau cu îngrășământ. Lalele iubesc un pămînt bogat, negru, fertil și bine afânat.

  Când se plantează bulbii de lalele primăvara

  Când se plantează bulbii de lalea primăvara

  Când se plantează bulbii de lalele primăvara. Momentul plantării bulbilor de lalea primăvara trebuie ales în funcție de evoluția temperaturilor, a vremii. Trebuie evitat orice risc de îngheț, astfel că vă puteți apuca de munca în grădină cel mai devreme în luna martie. O mare importanță o are și zona în care locuiți.

  Nici plantarea tardivă a bulbilor nu este recomandată pentru că atunci când vor înflori, lalelelor se vor trece mai repede. Ca și condiții ideale pentru creșterea lalelelor ar trebui să aveți atunci 20 de grade Celsius pe timpul zilei și 10-12 grade pe timpul nopții.

  Adâncimea de plantare pentru bulbii de lalele primăvara

  Plantare lalele primăvara. Adâncimea la care se recomandă plantarea lalelelor primăvara este de 2 centimetri dacă aveți bulbi de dimensiune medie, evitându-se astfel și o mare parte din riscul de îngheț. Puteți alege să puneți în pământ bulb cu bulb sau să îi așezați pe toți pe un ”covor” de pământ, pe care apoi să îl acoperiți un strat de pământ fertil.

  Ca și regulă de plantare pentru bulbi, mulți grădinari plantează la o adâncime care să fie de trei ori mai mare decât mărimea bulbilor. Astfel, dacă aveți un bulb de 3 cm în înălțime, atunci adâncimea de plantare ar fi de 9 cm. Sigur, această regulă depinde și de cât de devreme puneți bulbii în pământ și regula se aplică mai ales dacă plantați foarte devreme.

  Bulbi de lalele primăvara: distanța de plantare

  Bulbi de lalele primăvara: distanța de plantare

  Distanța de plantare la bulbii de lalele plantați primăvara este de 10-15 cm distanță între plante.

  Bulbii de lalele se pot planta și în cuiburi. Puteți face o groapă cu un diametru de 60 cm și o adâncime de 10 cm, în care să puneți circa 20-25 de bulbi (în funcție de dimensiunea lor).

  Când se plantează bulbii, partea mai mare a bulbilor – baza bulbilor, trebuie să fie în jos, iar țuguiul întotdeauna îndreptat în sus, vertical.

  Udarea bulbilor după plantarea de primăvară

  Udarea bulbilor după plantarea de primăvară

  Udarea bulbilor de lalea se face imediat după plantare și apoi regulat, în funcție de necesar. Dacă plouă, nu mai este nevoie să ajutați plantele cu aport suplimentar de apă pentru că excesul de apă nu le face deloc bine.

  Nu uitați să marcați locul unde ați plantat bulbii de lalele și să vă notați zilele în care ați efectuat lucrările în grădină. În acest fel veți putea urmări evoluția plantelor și veți putea identifica florile imediat după răsărire.

  Lalele înflorite din bulbi plantați primăvara

  În cât timp înfloresc lalele după plantarea bulbilor primăvara

  După plantarea de primăvară a lalelelor, veți avea flori în circa 2-4 săptămâni, iar dacă ați plantat bulbii de toamna, înflorirea acestora se va face în funcție de condițiile meteo și de adâncimea la care au fost puși bulbii – cu cât au fost sădiți mai adânc, cu atât florile va întârzia mai mult să apară.

  Citiți și: Plantarea bulbilor de lalele: Sfaturile celui mai mare producător din România


  Te-ar mai putea interesa

  Cultivarea roșiilor – calendar lunar 2024. Zile de plantare, fertilizare, copilire sau cules În Grădina Danei, TVR 1. În solarul de legume al lui Vasile Mătrășoaie În Grădina Danei: Plantarea și îngrijirea merilor în funcție de soi

  Ultimele știri

  Echipa Nufarm: Dorin Pricope, omul din spatele cifrelor Subvenții APIA 2023 – calendar cu plățile pentru fermieri până la finalul anului Zăpadă de Moș Nicolae. Cum va fi vremea în această săptămână