• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ȘEF APIA despre SUBVENȚIILE care URMEAZĂ SĂ AJUNGĂ la FERMIERI!

  Roxana Dobre -

  Subvențiile europene și naționale care urmează să ajungă la fermieri, în atenția funcționarilor Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Centrele Județean au a demarat în mare parte Campania de informare a fermierilor privind cererea unică de plată, aferentă anului 2018, având sloganul “Drumul către o agricultură performantă trece pe la APIA. Depune Cererea Unică de Plată și în 2018!”

  ”La fel ca și în anii anteriori, echipe de specialiști din cadrul APIA Centrul Județean Bistrița Năsăud se vor deplasa la toate UAT-urile din județ, în acțiuni tip caravană, pentru informarea și instruirea fermierilor cu privire la perioada de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2018, modalitatea de completare a acesteia, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi schemele/masurile de plată pentru care se pot solicita sprijin prin cererea unică de plată 2018”, a arătat directorul executiv al APIA Bistrița Năsăud, Emil Scurtu, pentru www.rasunetul.ro.

  Diseminarea informaţiei la nivelul UAT-urilor se va face şi cu sprijinul autorităţilor locale. ”Experiența campaniile anterioare a demonstrat că buna colaborare cu administrațiile publice locale, a avut un impact pozitiv în accesare fondurilor europene prin schemele/măsurile de sprijin derulate de API”, a mai punctat Emil Scurtu.

  Reamintim că depunerea cererii unice este obligatorie pentru fermierii care vor subvenții de la APIA, fie că vorbim de vegetal sau zootehnie.

  Potrivit agenției de plăți începând cu 1 martie la primirea cererilor se va face pentru următoarele clase de fermieri:

  – Fermieri cu suprafeţe sub 10 ha teren arabil (TA)
  – Fermieri cu pachete agromediu cu excepția celor cu Măsura 214 în anul anterior și pachetele nou introduse pentru anul 2018
  – Fermieri cu suprafeţe sub 10 ha teren arabil TA cu Ajutor Național Tranzitoriu și/sau sprijin cuplat
  – Fermieri care nu solicită Ajutor Național Ttranzitoriu Zootehnic sau Sprijin Cuplat Zootehnic

  Începând cu luna aprilie se pot programa și ceilalți fermieri.

  Depunerea cererii unice se va face în perioada 1 martie-15 mai iar APIA a publicat pe site-ul propriu mai multe recomandări pentru fermieri care sunt incluse și pe afișul care va fi afișat de primării și centrele agenției de plăți spre informarea agricultorilor.

  ”Înainte de a veni la Centrul APIA, vă recomandăm să verificaţi în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizaţi, la Primăria unde îl aveţi înregistrat. Nu uitați! Înainte de a semna, verificaţi încă o dată Cererea Unică de Plată sector vegetal şi zootehnic! Dacă aveți animale în exploatație, asigurați-vă că datele aferente acestora sunt actualizate în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE) (medic veterinar concesionar / asociație / propriile evidențe,dacă sunteți utilizator SNIIA)”, se arată în mesajul APIA pentru productorii agricoli.

  Ce alte sfaturi mai are agenția pe plăți pentru fermierii care cer subvenții:

  -Depuneți Cererea Unică de Plată în perioada 1 Martie – 15 Mai 2018
  -Mergețila APIA Centrul Judeţean / Local de care aparţineţi şi aflaţi:
  ● Condiţiile de acordare a plăţilor directe sector vegetal şi zootehnic, a ajutoarelor naţionale tranzitorii şi a plăţilor pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală;
  ● Cum să completaţi corect Cererea Unică de Plată în anul 2018 şi cum să vă identificaţi corect terenul agricol cu IPA online;
  ● Noile măsuri derulate prin APIA: sprijin pentru crearea de suprafeţe împădurite, plăţi pentru silvomediu şi climă;
  ● Documentele necesare la depunerea cererii unice de plată;
  ● Normele de ecocondiţionalitate.


  Te-ar mai putea interesa

  Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele”

  Ultimele știri

  Sprijin pentru micii producători! DAJ Giurgiu redeschide piața volantă! Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Egiptul și Algeria – achiziții masive de grâu din Rusia, Ucraina și Bulgaria