• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • DEKALB SMART. Fermierii își pot planifica și monitoriza CULTURA DE PORUMB direct pe TELEFON, TABLETĂ ŞI CALCULATOR!

  agrointeligenta.ro -

  DEKALB® a lansat în România platforma digitală SMART, care vine în ajutorul fermierilor cu o serie de soluții inovatoare pentru creșterea producției de porumb pe aceeași suprafață.

  Cu ajutorul DEKALB SMART, fermierii beneficiază de recomandări privind alegerea hibridului de porumb în funcție de tipul de sol și mediul de cultură, la densitatea optimă pentru a avea profitabilitate maximă. Productivitatea culturii poate crește cu până la 30%, arată datele din centrele tehnologice DEKALB.

  • Soluțiile DEKALB SMART îți indică, personalizat, parcelă cu parcelă, hibridul de porumb potrivit pentru fiecare tip de sol și densitatea optimă la semănat;
  • Tehnologia foloșește imaginile din satelit pentru monitorizarea constantă a culturii de porumb;
  • Dacă apar probleme provocate de diverși factori pedoclimatici, acestea sunt evidențiate pe device-ul utilizat (smartphone, tableta sau calculator);
  • Toate informațiile sunt personalizate pentru terenul fiecărui fermier, producția medie crescând cu până la 30%, potrivit datelor din centrele de testare.

  Cultura este monitorizată constant cu ajutorul imaginilor din satelit, care semnalează apariţia problemelor provocate de diverși factori. Pornind de la consistența vegetației verzi, imaginile din satelit pot semnala probleme precum dezvoltarea neuniformă a culturii, cauzate de factori pedoclimatici, boli, dăunători sau alte accidente, în perioada de vegetație.

  Fermierii caută în permanență metode pentru a-și mări productivitatea. Găsirea și dezvoltarea soluțiilor optime fac parte din activitatea zilnică a specialiștilor noștri. Prin utilizarea tehnologiei și a noilor soluții digitale din agricultură, fermierii pot să își maximizeze profitul, să aibă mai multă predictibilitate în privința evoluţiei culturilor, dar și să facă o agricultură sustenabilă. DEKALB SMART vine în întâmpinarea fermierilor și îi ajută să-și eficientizeze tehnologia de cultură și totodată, să îmbunătățească profitabilitatea culturii de porumb. Astfel, suntem prima companie de semințe certificate din România care aduce pe piața autohtonă o soluție personalizată în funcție de nevoile specifice fermierilor”, a declarat Octavian Chihaia, director General al Monsanto România, Bulgaria și Republica Moldova.

  Toate informațiile sunt accesibile fermierului pe telefonul mobil, tabletă sau pe calculator.

  Soluțiile au fost testate cu rezultate remarcabile la CENTRELE TEHNOLOGICE DEKALB în Europa, unde sunt semănate anual 700 de hectare de loturi, prin utilizarea de înaltă tehnologie. Aici, hibrizii de porumb DEKALB® au fost testați în toate condițiile pedologice, la diferite densități, fiind colectate peste 1.000 de observații cu date pentru fiecare hibrid.

  În urma rezultatelor obținute, specialiștii au creat o serie de soluții inteligente reunite sub denumirea DEKALB SMART. Tehnologia dezvoltată pentru culturile de porumb a fost testată cu succes în 2017, în 12 state europene, printre care: România, Franța, Ungaria, Spania și Italia, țări mari cultivatoare de porumb.

  Soluțiile SMART optimizează la maximum potențialul hibrizilor DEKALB și al terenului. Practic, această tehnologie ține cont de specificul fiecărui tip de sol existent și oferă soluția personalizată, parcelă cu parcelă. Suntem convinși că avem acum pentru fermierii români cele mai bune soluții pentru creșterea productivității și profitabilității”, a declarat Daniel Stanciu, director Marketing și Strategie al Monsanto România, Bulgaria și Republica Moldova.

  Versiunea DEKALB SMART este disponibilă de astăzi și poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu acces la internet, iar aplicația pentru mobil urmează să fie disponibilă în scurt timp.

  România este printre primele țări europene în care este lansată noua tehnologie. Printre primii în Europa, fermierii români își vor putea monitoriza, chiar și de pe propriul smartphone, toate parcelele de porumb și vor putea fi la curent cu tot ce apare în teren, indiferent de locul unde se află.

  În România, clienții DEKALB vor putea beneficia de unul dintre cele două pachete ale soluției DEKALB SMART: Freemium și Silver.

  Despre DEKALB

  DEKALB și-a început activitatea prin cooptarea celor mai buni specialiști în ameliorare și tehnologii din cadrul principalelor programe de la nivel european, care au alcătuit programul de ameliorare comun al mărcii DEKALB cu scopul de a le furniza agricultorilor europeni sămânță de înaltă calitate.

  Angajamentul DEKALB pe linia de inovații reprezintă generarea continuă de soluții care îi ajută pe agricultori în demersul lor de maximizare a producției de semințe de primă calitate cu ajutorul unor echipamente care generează recomandări de semănat, în funcție de cerințele fiecărui producător, și al unor tehnologii avansate de supraveghere a condițiilor de dezvoltare a culturii, optimizând rezultatele din teren cu o precizie care merge până la un metru pătrat.

  Conceptul DEKALB® SMART, dezvoltat la nivel de proiect pilot în 2017 în întreaga Europă cu rezultate excelente, este un program inteligent care generează soluții personalizate pentru optimizarea culturilor de porumb, de la selectarea sămânţei, semănat rată variabilă, tratamente adecvate, monitorizare și adminstrare diferențiată per tipuri de solă, pentru a optimiza cultura fiecărui fermier în parte, utilizând aplicații și tehnologii inteligente de lucru.

  Până în 2019, acest concept va fi disponibil pe principalele piețe europene, România fiind printre primele care îl poate accesa, alături de Franța, Spania, Ungaria și Italia. În România, DEKALB® le oferă fermierilor produse și tehnologii de ultimă oră, precum și servicii de consultanță de specialitate, asumându-și rolul în educație și avangardă, în calitate de partener premium al fermierilor români.

  DEKALB® este marcă înregistrată a Monsanto Technology LLC.


  Te-ar mai putea interesa

  O uriașă fermă de porci a intrat în faliment. Investitorii au pierdut zeci de milioane de euro Vijelii puternice, grindină și ploi de peste 40 l/mp. Județe sub alertă până joi Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h!

  Ultimele știri

  Adrian Pintea, MADR: Subvenția care ajunge în conturi în maxim o săptămână! Lupu, Holstein RO: Ar trebui să se oprească modul în care sume importante ajung la ferme fără un minim de performanţă Valentin Jecu, cultivator de usturoi: Nu știu dacă vom recolta cele 3 tone la hectar pentru ajutorul de minimis