Ştiri agricole

IMAGINILE DISPERĂRII: 1.000 DE OI PRINSE DE VIITURĂ! Se fac EFORTURI pentru SALVAREA ANIMALELOR!

VEZI GALERIA | 7 POZE

Imagini greu de suportat pentru orice crescător sau iubitor de animale. Peste 1.000 de ovine au fost prinse de inudațiile din ultimele zile într-un sat din județul Brașov. Pompierii au intervenit pentru evacuarea oilor rămase de două zile în mijlocul apelor, la Mândra.

Astăzi au reluat operațiunea de salvare dar din păcate există și animale moarte, iar restul sunt înfometate și istovite. Într-un filmuleț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență se poate observa cum un pompier are grijă de un miel care abia se mai ține pe picioare. Nici oile din imagini nu arată mai bine. Animalele sunt ude și nu se pot ridica de jos.

Reamintim că în seara zilei de 14 martie, 7 adulți și un copil, au fost surprinși de ape, pe o insulă formată între localitățile Șercaia și Mândra. Alături de oameni se aflau și aproximativ 1000 de oi. După salvarea persoanelor, pompierii au transportat cu bărcile toată noaptea oile în loc sigur.

Nu au reușit însă să finalizeze intervenția din cauza debitului tot mai mare al Oltului și în jur de 200 de animale au rămas blocate de ape. Odată cu scăderea apelor, pompierii și-au reluat misiunea de a salva aceste animale.

Surse selective: Lucia Baki/Facebook, ELECTRA GHIZA jurnalist,  www.fagarasultau.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!