• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • MESAJ METEO: 20 de județe SUB ALERTĂ ANM pentru NINSORI ȘI POLEI!

  Roxana Dobre Roxana Dobre -

  Cât mai ține vremea de iarnă în plină primăvară! Meterorologii anunţă vreme rece şi în următoarea săptămână iar astăzi, marți – 19 martie au emis o nouă informare meteo de vreme rea și o avertizare Cod Galben de ninsori, lapoviță, polei și intensificări ale vântului. În plus, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu a vorbit la România TV despre cum va fi vremea de Florii și de Paști.

  Meterologii au emis astăzi, luni – 19 martie, o informare meteorologică care a intrat în vigoare de la ora 13.30 – și este valabilă până mâine, marți – 20 martie, ora 20.

  Conform ANM, în intervalul menționat, vor fi perioade cu precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei și local se va depune strat de zăpadă.

  Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50…60 km/h, iar  în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă.

  Mai mult, ANM a emis și o avertizare de Cod Galben care intră în vigoare astăzi de la ora 18.00 și este valabilă până mâine la ora 15.00. Fenomene vizate sunt precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântului.

  20 de județe sunt vizate și anume: Bihor, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Dâmbovița, București, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța. 

  În Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali începând din seara zilei de luni (19 martie) și până în dimineața zilei de marți (20 martie), temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Îndeosebi în sudul Olteniei se va forma polei.

  Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara și în prima parte a nopții de luni spre marți (19/20 martie) vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în general de 10 … 15 cm. În Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15…20 l/mp, și se va produce polei.

  Temporar, vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă, dar și pe litoral pe parcursul zilei de marți (20 martie) unde vor atinge 65 km/h.

  Reamintim că în cazul avertizărilor meteo de Cod Galben, fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

  Nu scăpăm de vreme urâtă nici de Florii şi Paşti

  „De Florii și Paști temperaturile medii lunare, așa cum arată informațiile, indică că se păstrează tendința de temperaturi mai coborâte în vest, centru si nord, exceptând sudul Dobrogei și estul Moldovei. Nu excludem posibile perioade mai reci, precipitații sub formă de lapoviță și ninsori la munte”, a spus Elena Mateescu, la România TV.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Gridina a lovit din nou – culturi distruse în câteva secunde! ANM anunță noi episoade de vreme rece și vijelii! Alertă de ultimă oră de la ANM! Grindină și ninsoare puternică la final de mai! Șefa ANM a anunțat cum va fi vremea în luna iunie!

  Ultimele știri

  Document intern: ȘEFUL APIA, ordin pentru TOATE SUBVENȚIILE fermierilor! Românul care a devenit cel mai bătrân om din lume este agronom și l-a avut mentor pe Gheorghe Ionescu Siseşti! BAYER AGRO ARENA 2020: Cum arată culturile din platforma de la SCDA Caracal? Vedeți MARȚI, 2 iunie, de la ora 11.00!

  Căutare în articole