Strategii de afaceri

FERMIERII – PERSOANE FIZICE, SCUTIȚI DE IMPOZITE TIMP DE 5 ANI!

Anunț important pentru fermierii care activează ca persoane fizice. În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi – marți, 20 martie, de președintele Federației Naționale PRO AGRO, Emil Dumitru, liderul organizației a anunțat că a cerut Ministerului Finanțelor o facilitate fiscală menită să stimuleze fiscalizarea micilor producători agricoli.

Emil Dumitru a arătat că noua Politică Agricolă Comună va aduce numeroase probleme micilor fermieri care acum activează ca persoane fizice. Cea mai gravă va fi faptul că neputând face dovada că sunt fermieri activi, vor pierde subvenția APIA.

Practic, vor mai rămâne 70-80 de mii de exploatații care vor mai putea să depună cerere unică de plată pe suprafață. Eu unul am spus-o și vă repet, cred că mai degrabă ar trebui să creăm niște facilități fiscale și am făcut o adresă către Ministerul de Finanțe prin care am solicitat o întâlnire ca toate persoanele fizice care astăzi activează în piața agricolă din România să beneficieze de o scutire de toate taxele și impozitele pe 5 ani, dar să se transforme în minimum PFA, pentru că atunci o să aibă o vocație bancară, o să poată să meargă să acceseze proiecte europene și așa mai departe. Dacă ne vom minți în continuare și vom rămâne la stadiul ăsta în care suntem astăzi, nu cred că va fi bine pentru viitorul agriculturii din România”, a declarat Emil Dumitru.

Liderul PRO AGRO a susținut o conferință de presă în care a prezentat prioritățile organizației pentru 2018, inclusiv proiectul de lege pentru instituirea unei cotizații profesionale agricole pentru toți fermierii care au peste 5 hectare. Banii –  echivalentul în lei a 0,5 euro pe hectar, ar urma să fie direcționați către organizațiile cu reprezentativitate la nivel național pentru activitatea de lobby la Bruxelles și nu numai.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. toti fermierii activam in aceeasi piata de ce sa facem facilitati fiscale unora iar pe altii sa ii jupuim la drepturi egale obligatii egale asa ar fi normal ce credeti ca in vest are cineva facilitati fiscale

  2. Sa fie fiscalizati toti cei care depun cereri la Apia si pt 2 3 hectare pentru ca doar asa o sa se dea bani doar la cei ce produc efectivi si nu vor mai fi subventiile o masura de ajutor social!

  3. Cine stabileste care sunt organizatii ” cu reprezentativitate la nivel national” si ce le da dreptul acestora sa creada ca fac lobby la Bruselles? Avem europarlamentari platiti gras pentru asta. Mai vor unii sa se bage in seama pe acolo pe banii altora? Sa ceara si sa urmareasca rezultatele comisarilor pe agricultura, Sa intre in politica si sa ajunga europarlamentar tovarasul daca are ceva de influentat pe la UE.

Scrie un comentariu