Creșterea animalelorŞtiri agricole

FORȚE UNITE pentru OIERUL CARE ȘI-A PIERDUT TURMA ÎN INCENDIU. Ministrul Daea i-a promis că ÎL AJUTĂ!

Turma oierului din Șura Mică nu a putut fi salvată (foto: turnulsfatului.ro)

Necaz mare pentru un oier din Șura Mică a cărui turmă a fost mistuită de flăcări. Nenorocirea a ajuns și la urechile ministrului agriculturii Petre Daea care a vorbit personal cu crescătorul de ovine Călin Naiță și i-a spus fermierului sibian că o să îl sprijine să își refacă efectivul de animale.

După ce un incendiu i-a omorât la finele săptămânii o sută dintre animale, Călin Naiță a fost surprins să afle că ministrul Petre Daea a aflat de incidentul nefericit și dorește să îl ajute.

„L-am informat pe domnul ministru, care a solicitat de urgență să vorbească personal cu fermierul afectat de această nenorocire și l-a asigurat de sprijin imediat pentru a-și reface efectivul de animale. Prin DAJ Sibiu s-a deschis un tabel centralizator unde Asociațiile Crescătorilor de Ovine, persoane fizice și juridice pot face donații constând în animale vii și furaje . Avem reacții pozitive rapide din partea fermierilor din județ și în continuare monitorizăm situația până la soluționarea ei așa cum ne-am propus”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Ionuț Diaconeasa, consilierul ministrului Petre Daea.

Fermierul din Șura Mică avea 89 de oi și 60 de miei. Dintre acestea, i-au murit vineri noapte în incendiu 100 de animale – 50 de oi și 50 de miei. Pe cele care i-au rămas în viață, le ține deocamdată în casă.

Fermierul a urmărit neputincios cum doar zece animale au putut fi salvate din flăcări. Discuția cu ministrul agriculturii, spune el, a fost neașteptată.

„Îi mulțumesc mult domnului ministru pentru sprijinul pe care vrea să mi-l acorde. Nu m-aș fi așteptat la asta și mă bucur enorm că mai sunt și oameni buni pe lume asta. Domnul ministru a spus că face tot posibilul să mă ajute să-mi recuperez animalele. Adăpostul e chiar la mine în curte și am urmărit azi-noapte disperat cum încercau pompierii să-mi scoată animalele din foc și nu puteau să le salveze”, a spus Călin Naiță.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!