• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 15 APRILIE – TERMEN LA APIA pentru MARII FERMIERI!

  Roxana Dobre Roxana Dobre -

  15 aprilie, termen la APIA pentru marii fermieri! Este important ca beneficiarii de subvenții să recepționeze și să urmeze recomandările funcționarilor agenției de plăți!

  Producătorii agricoli care cer subvenții și în 2018 sunt bine programați la Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) care și-a structurat primirea cererilor pentru Campania 2018 astfel încât niciun fermier să nu rămână fără documentul obligatoriu pentru subvenții. Directorul general al agenției de plăți, Adrian Pintea, a arătat astăzi, luni – 26 martie care este calendarul depunerii cererilor în campania care a început la 1 martie și se termină la 15 mai 2018.

  ”În prezent se depun cererile pentru fermierii care se încadrează între 1 și 10 hectare. Și începând de astăzi, așa cum am anunțat și anterior, primim cererile și pentru zootehnie mai exact Ajutorul Național Tranzitoriu pentru schema decuplată de producție, sector lapte – ANTZ 7 și Ajutorul Național Tranzitoriu pentru schema decuplată de producție, sector carne – ANTZ 8, fie că fermierii au doar bovine sau cuplat cu vegetal. După data de 15 aprilie avem programat să primit și cererile pentru fermierii care lucrează peste 10 hectare”, a anunțat astăzi Adrian Pintea, directorul general al APIA la conferința organizată de EurActiv România, cu sprijinul Comisiei Europene, „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC”.

  Șeful APIA a arătat și care este situația depunerii cererii unice la zi petru Campania 2018 care a demarat la 1 martie și se încheie la 15 mai. ”La 1 martie a fost demarată campania de primire a cererile unice de plată, până la 26 martie fiind depuse 236.887 de cereri pentru o suprafață de 685.202 ha. Ca o noutate vă pot spune că începând de astăzi am început să primim cereri și pentru zootehnie și anume pentru ANTZ 7 și ANTZ 8. În privința plăților la zi vă pot spune că pentru campania 2018, avem acordate deja 2,5 miliarde de euro din bugetele FEGA, FEADR și Bugetul național”, a punctat Pintea.

  Depunerea cererii unice se va face în perioada 1 martie-15 mai iar APIA a publicat pe site-ul propriu mai multe recomandări pentru fermieri care sunt incluse și pe afișul care va fi afișat de primării și centrele agenției de plăți spre informarea agricultorilor.

  ”Înainte de a veni la Centrul APIA, vă recomandăm să verificaţi în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizaţi, la Primăria unde îl aveţi înregistrat. Nu uitați! Înainte de a semna, verificaţi încă o dată Cererea Unică de Plată sector vegetal şi zootehnic! Dacă aveți animale în exploatație, asigurați-vă că datele aferente acestora sunt actualizate în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE) (medic veterinar concesionar / asociație / propriile evidențe,dacă sunteți utilizator SNIIA)”, se arată în mesajul APIA pentru productorii agricoli.

  Ce alte sfaturi mai are agenția pe plăți pentru fermierii care cer subvenții:

  -Depuneți Cererea Unică de Plată în perioada 1 Martie – 15 Mai 2018
  -Mergețila APIA Centrul Judeţean / Local de care aparţineţi şi aflaţi:
  ● Condiţiile de acordare a plăţilor directe sector vegetal şi zootehnic, a ajutoarelor naţionale tranzitorii şi a plăţilor pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală;
  ● Cum să completaţi corect Cererea Unică de Plată în anul 2018 şi cum să vă identificaţi corect terenul agricol cu IPA online;
  ● Noile măsuri derulate prin APIA: sprijin pentru crearea de suprafeţe împădurite, plăţi pentru silvomediu şi climă;
  ● Documentele necesare la depunerea cererii unice de plată;
  ● Normele de ecocondiţionalitate.

  Reamintim că în Campania 2017, față de anul 2016 suprafața aferentă cererilor depuse de către beneficiari a fost mai mare cu 214.524,58 hectare. Astfel, în anul 2016 au depus cereri 901.335 fermieri pentru 9.326.864, 87 hectare, iar în 2017, 884.397 fermieri au depus cereri pentru 9.541.389,45 hectare. Scăderea numărului de cereri depuse și creșterea suprafeței aferente demonstrează că exploatațiile s-au unit, asocierea fermierilor fiind din ce în ce mai necesară în vederea consolidării rolului acestora pe piață.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Șeful APIA a mers să verifice dacă funcționarii sunt la centre în weekend! Adrian Oros: Funcționarii APIA lucrează și sâmbăta și duminica pentru subvențiile fermierilor! Document intern: ȘEFUL APIA, ordin pentru TOATE SUBVENȚIILE fermierilor!

  Ultimele știri

  Cultivarea hibrizilor de rapiță Clearfield: când se recomandă în fermă? Primarul din Matca: Cărările din solar nu se scad la măsurătorile din Programul Tomata! Daniel Buda: Creșterea porcilor în gospodării nu va dispărea, deși chestiunea s-a discutat și la Bruxelles!

  Căutare în articole