• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pepenarii europeni aşteaptă canicula, vremea ploioasă le-a tras vânzările în jos şi le-a stricat preţurile

    agrointeligenta.ro -

    Dacă ar şti cum, pepenarii europeni ar face „dansul soarelui” pentru a alunga ploile care le-au stricat vânzările imediat după debutul sezonului.

    Sezonul european al pepenilor începe cu primele livrări trimise de spanioli. Anul acesta ele au venit mai tărziu ca de obicei, primăvara capicioasă determinând întârzieri în calendarul de producţie. Iniţial aceasta a însemnat un debut de sezon cu preţuri ridicate. Dar lucrurile bune nu au durat. Ca şi în cazul băuturilor răcoritoare, vânzările de pepeni depind de temperaturile din timpul verii. O vară caniculară în care nevoia de hidratare creşte este pentru ei un lucru bun susţinând vânzările, o vară răcoroasă, dimpotrivă.

    Primele livări trimise în acest an de spanioli au ajuns în pieţele europene la mijlocul lui mai, mai târziu ca de obicei din pricina întârzierilor determinate în calendarul de producţie de ploile din martie şi aprilie. Aceast a făcut ca preţurile să fie mai mari pentru un debut obişnuit de sezon, un lucru cum nu se poate mai mulţumitor pentru producători.

    Din nefericire vremea a continuat să fie mai rece decât în mod obişnuit şi la sfărşitul primăverii, ploile şi temperaturile scăzute tăind setea europenilor. Aceasta a tras imediat în jos vânzările de pepeni şi odată cu acestea şi preţurile.

    „Preţurile au fost ridicate datorită volumelor scăzute şi aşteptărilor motivate de întărzieri; lucrurile stau altfel acum, pentru că piaţa este mult mai bine aprovizionată, dar şi cererea a scăzut datorită vremii” descrie situaţia de pe piaţa pepenilor, Ruben Trigo, manager al Melones Trigo, adăugând, „Avem nevoie de soare”

    Preţul pepenilor variază între 0,70 şi 1 euro per bucată pentru soiul Piel de Sapo, cel mai important soi produs de spanioli (medie 3-4 kg), cunoscut pentru calibrul său mare, coaja verde aspră şi pulpa crocant-dulce.

    Surse: Fresh Plaza, Euro Mellons


    Te-ar mai putea interesa

    MADR: S-a aprobat achiziția de animale din fonduri europene, un sprijin real pentru fermierii români Daniel Radu: În Franța, în nord-est, am văzut cultivat porumbul numai cu irigații, deși este o zonă bogată în ploi Crescător de porcine: ”Cu prețurile medii de 12 lei/kg în viu nu acopăr nici costurile cu hrana, prețul corect ar fi de 17 lei/kg”

    Ultimele știri

    Clubul Fermierilor Români a lansat o nouă serie a programului de perfecționare managerială „Antreprenor în Agricultura 4.0” Subvențiile APIA care se vor plăti mai târziu. Anunțul premierului Bolojan dă peste cap planurile fermierilor Premierul Ilie Bolojan: Se adoptă legea prin care, de anul viitor, impozitele pe proprietate și mașini să fie majorate!