Creșterea animalelorŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2018

VESTE EXCELENTĂ pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE: AJUTOR DE STAT PLĂTIT DE APIA!

Veste excelentă pentru crescătorii de animale din România! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează printr-un comunicat remis pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că astăzi, 16 aprilie, Centrele judeţene APIA vor efectua plata ajutorului de stat pentru serviciile de întocmire şi menținere a registrelor genealogice şi pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, aferente lunii ianuarie 2018.

Potrivit agenției de plăți, suma totală autorizată la plată este de 1.619.154,44 lei  și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 24 solicitanţi care au accesat această formă de ajutor în conformitate cu HG. nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Reamintim că Guvernul a aprobat la începutul lunii februarie sumele prevăzute în anul 2018 pentru crescătorii de animale pentru înființarea şi menținerea registrelor genealogice ale raselor de animale şi pentru serviciile de determinare a calității genetice a animalelor. Anual, conform prevederilor din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, sunt aprobate sumele pentru anul în curs.

Despre decizia Guvernului puteți citi aici: 

S-A APROBAT LA GUVERN! SCHEMĂ DE AJUTOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu