• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FĂRĂ PRECEDENT! ADRIAN PORUMBOIU vrea să recupereze IMPERIUL RACOVA!

  agrointeligenta.ro -

  Situație fără precedent în agricultura românească. După ce acum trei ani, Adrian Porumboiu și-a vândut afacerile din agricultură, Grupul Racova, acum vasluianul a deschis lupta pentru a-și recupera suprafețele agricole și ce investiții mai țin de acestea.

  În 2015, Adrian Porumboiu înstrăina Grupul Racova către moldovenii de la Trans Oil, tranzacția fiind făcută printr-o firmă elvețiană. Cum contractul nu ar fi fost respectat, Porumboiu și-a mandatat avocații să anuleze înțelegerea făcută în urmă cu trei ani și care, potrivit fostului latifundiar, ar fi fost încălcată de cealaltă parte.

  Citiți și: Adrian Porumboiu RECUNOAȘTE: MI-AM VÂNDUT AFACERILE ÎN AGRICULTURĂ încă din august 2015!

  Adrian Porumboiu a vândut acţiunile în baza unui contract care nu a fost respectat. Acest contract prevedea ca domnul Porumboiu să fie eliberat de obligaţiile pe care le avea faţă de bănci, de executările silite, şi să-i fie vândute anumite bunuri, neesenţiale pentru activitatea agricolă – la un preţ stabilit. Adrian Porumboiu a semnat un contract, a predat nişte bunuri, iar pentru că nu i s-au îndeplinit condiţiile impuse cumpărătorului, vrea să rezoluţioneze (să desfiinţeze- n.red.) acest contract”, a spus Emil George Ioani, avocatul lui Adrian Porumboiu, citat de Ziarul Financiar.

  Eforturile lui Adrian Porumboiu au fost până acum lipsite de succes. Se pare că firma elvențiană din grupul Trans-Oil a vândut mai departe acţinile către o companie din Emiratele Arabe Unite. Numai că arabii sunt de negăsit. „Ca să ne dobândim acţiunile, trebuie să ne judecăm cu ei. Ca să ne judecăm cu ei, trebuie să-i cităm în Emiratele Arabe Unite, dar nu-i găsesc nici măcar autorităţile lor”, a spus avocatul lui Porumboiu despre Babylon Overseas din Emiratele Arabe Unite, actualul acţionar majoritar al grupului Racova.

  Citiți și: Tranzacția anului: Porumboiu și-a vândut tot pământul! Cât va încasa pentru cele 45.000 de hectare din Grupul Racova

  Deşi mult timp a negat că şi-ar fi vândut afacerile din agricultură, Adrian Porumboiu a recunoscut într-un final tranzacția. Detalii despre valoarea acesteia au fost oferite de managerul care se află în prezent la conducerea Grupului Racova, Valeriu Cojocaru. Acesta a spus că în 2015 Adrian Porumboiu a vândut grupul Racova companiei cu acţionariat elveţian Delta Commodity & Financial Services, contra unei sume de 300 lei, în contextul în care grupul avea datorii de 205 de milioane de euro euro.

  Ulterior, Delta Commodity & Financial Services a revândut grupul Racova societăţii Babylon Overseas, din Emiratele Arabe Unite, care deţin în prezent peste 80% acţionariatul companiei, potrivit lui Valeriu Cojocaru.

  Nu se ştie însă cine sunt persoanele din spatele companiilor Delta Commodity & Financial Services sau Babylon Overseas.

  Conform Ziarul Financiar, grupul Racova este format din cinci companii respectiv Comcereal Vaslui, Agrocomplex Bârlad, R-Agro, Mopan şi Ulerom. Cu excepţia Comcereal Vaslui, toate celelalte companii sunt în insolvenţă.

  Veniturile realizate de grupul Racova în 2017 au fost de 45 milioane de lei (9,8 milioane de euro), potrivit reprezentanţilor companiei.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Terenuri pentru tineri 2021. ADS a început a doua sesiune de cereri pentru tinerii fermieri care vor teren Inițiativă în Bulgaria pentru impozitarea marilor proprietari de terenuri agricole În analiză la Guvern: Prorogarea termenului de intrare în vigoare a noilor reguli pentru vânzarea terenurilor agricole!

  Ultimele știri

  O familie de moldoveni mutată la Mureș a transformat o fermă părăsită într-o afacere de succes Cum pregătim campania de fătări în ferma de ovine Doi fermieri s-au ales cu sechestru pe bunuri după ce au obținut subvenții APIA cu acte false