Comerţ alimentarŞtiri agricole

Nu cumpărați CIREȘE DE IMPORT: Au coaja stropită cu CHIMICALE și nu se recomandă pentru consum!

Invazia importurilor tratate cu chimicale. Pentru ca cireșele aduse din Turcia să nu mucegăiască și să reziste mai mult la raft, coaja acestora este stropită cu două substanțe chimice despre care, chiar eticheta caserolei de fructe arată că nu sunt recomandate pentru consumul uman.

UPDATE: Carrefour România a transmis că produsul cireșe ambalat la 500 de grame a fost retras de la raft și că a fost vorba despre o eroare în etichetare. Iată, integral, poziția retailerului:

”Dorim să vă comunicam faptul că produsul respectiv a fost retras de la raft.

Ne-am adresat furnizorului pentru informații suplimentare care ne-a transmis următoarele: din cauza unei regretabile erori umane, informațiile de pe etichetele produsului erau greșite, operatorul furnizorului însărcinat cu tiparirea lor folosind un alt șablon de etichete, destinat unui produs de citrice.

Vă asigurăm că produsul nu reprezintă niciun pericol pentru consumul uman și respectă în totalitate standardele de calitate prevăzute de lege, conform declarației de conformitate provenită de la furnizor.

Ne cerem scuze pentru incident și vă asigurăm că acesta este un caz izolat, importanța pe care o acordăm afișării corecte a etichetelor aplicate pe produse fiind foarte mare.

Vă asigurăm că pentru noi siguranța clienților noștri și respectarea standardelor de calitate pentru produsele comercializate sunt prioritare și reprezintă preocupările noastre permanente.

Mulțumim mult pentru înțelegere!”.

Citiți mai multe despre acest subiect pe www.super-hrana.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. la piata obor se vand de vreo 2 saptamani cirese pietroase foarte mari si foarte, foarte coapte, la tarabele unor producatori …ce fel de cirese sunt astea si unde cresc ciresii daca la aceasta vreme (mai-iunie) se coc in Romania ? multumesc !

  2. Unde este ANSVSA acum ca pe producatorii locali ii cauta si sub piele? Pe unde dorm SRI-stii de astfel de alimente patrund in Romania? Sanatatea cetateanului nu se incadreaza in siguranta statului sau cand zicem stat ne referim doar la cel format din cetateni “paraleli”? Presedintele a fost informat ca se poate imbolnavii consumand asa ceva sau trebuie sa citeasca etichetele produselor ce-i sunt servite?

Scrie un comentariu