• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PROGNOZA METEO: Ce se întâmplă cu VREMEA în următoarele zile!

  agrointeligenta.ro -

  Vremea continuă să pună mari probleme fermierilor. Aceștia așteaptă ploi însemnate, dar prognoza meteo, deși menționeză precipitații, nu arată că ele vor aduce apa necesară culturilor agricole. Meteorologii anunţă că săptămâna viitoarea vremea va fi în general instabilă, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice se va menține ridicată.

  Prognoza meteo pentru duminică, 13 mai

  În Moldova, estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, vremea va fi răcoroasă, cerul se va înnora și va ploua pe arii relativ extinse, iar vântul va sufla moderat. În restul teritoriului, valorile termice, comparabile cu cele din ziua precedentă, se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în regiunile vestice va fi mai cald; cerul va fi variabil în prima parte a zilei, însă după-amiaza atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate și averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local în Maramureș, vestul Transilvaniei, Oltenia și Banat, iar seara și noaptea și în Muntenia și în Dobrogea.

  În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp. Izolat va cădea grindină și vor fi posibile vijelii. În cursul nopții, în Carpații Orientali, la peste 2000 m altitudine, trecător va fi lapoviță. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…15 grade în Moldova și 27 de grade în zona de câmpie din Banat și Crișana; minimele termice vor fi cuprinse în general între 4 și 14 grade.

  Prognoza meteo pentru luni, 14 mai

  Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii mai, dar vor fi înnorări temporare și va ploua în cea mai mare parte a țării. În sud-vest, centru și nord-est, precum și în zonele montane, ploile vor fi frecvente și local însemnate cantitativ, în timp ce în restul teritoriului acestea se vor semnala local.

  Pe arii restrânse vor fi și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice, cu precădere pe litoral, dar de scurtă durată posibil și în celelalte zone, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei și 24 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime între 6 și 14 grade.

  Prognoza meteo pentru marți, 15 mai

  Instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, precum și în zonele de munte, unde, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

  În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în special după-amiaza și la începutul nopții, când local se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice, iar vântul va sufla în general moderat, pe arii restrânse cu unele intensificări. Excepție va face Dobrogea, unde ploile se vor semnala doar izolat spre sfârșitul intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…19 grade pe litoral și 29 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 8 și 16 grade.

  Prognoza meteo pentru miercuri, 16 mai

  Vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, unde, mai ales în cursul zilei, înnorările vor fi temporar accentuate și vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice. În celelalte regiuni, manifestările asociate instabilității atmosferice vor fi pe arii mai restrânse. Izolat va cădea grindină, iar cu precădere în zonele de munte cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar de scurtă durată și în restul teritoriului, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, iar cele minime, în general, între 5 și 15 grade.

  Prognoza meteo de joi, 17 mai, până sâmbătă, 19 mai

  Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice, în creștere ușoară, se vor situa în general peste mediile multianuale. Vor fi averse și descărcări electrice, la începutul intervalului în cea mai mare parte a țării, apoi cu o probabilitate mai ridicată în zonele de munte și în regiunile nordice.


  Te-ar mai putea interesa

  Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Când se plantează roșiile în grădină – calendar Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

  Ultimele știri

  Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență