Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ULTIMA ZI pentru SUBVENȚII! Ce trebuie să știe fermierii PE ULTIMA SUTĂ DE METRI a campaniei APIA!

APIA oprește astăzi procesul de primire a cererilor pentru subvențiile agricole din Campania 2018! Cele două luni și jumătate, cât s-au scurs de la 1 martie când a început campania pentru acest an, se încheie astăzi, 15 mai, fără vreo prelungire. Fermierii mai au ocazia să meargă la sediile agenției să plăți până la orele 24.00 să ceară banii pe hectar sau pentru animalele crescute în exploatație!

Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) încheie campania de primire a cererilor unice pentru acest an. Astăzi sunt așteptați la sediile APIA fermierii care au fost reprogramați iar din cele mai noi date aflate de Agrointeligența-www.agrointel.ro pentru această campanie agenția de plăți se poate lăuda cu o suprafață mult mai mare cerută pentru subvenții față de anul 2017 când s-a tras linie la 9.541.389,45 de hectare.

”Trendul” privind scăderea numărului de cereri depuse și creșterea suprafeței aferente se menține și în acest an și demonstrează că exploatațiile s-au comasat.

Fermierii care au depus cererea în acest an sunt așteptați în perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile Centrelor județene/locale APIA, unde pot depune modificări la cererile unice de plată depuse în cadrul Campaniei 2018, fără aplicare de penalități.

Reamintim că în conformitate cu art. 1 din Ordinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), APIA va respecta și în acest an un calendar bine stabilit pentru plata subvențiilor agricole:

– în intervalul 1 iunie – 1 iulie va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum și transmiterea eșantioanelor, potrivit dispozițiilor Regulamentului nr. 2333/2015 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014;

– între 1 iulie – 1 octombrie 2018 se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau în primăvara anului următor;

-plata avansului pentru anul de cerere 2018 se va efectua începând cu data de 15 octombrie 2018;

-plata regulară pentru anul de cerere 2018 se va efectua între 1 decembrie 2018 -31 martie 2019.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!