Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

MESAJUL DE LA MIEZUL NOPȚII: Ce le-a transmis fermierilor MINISTRUL PETRE DAEA!

Mesaj pentru fermieri, transmis la miez de noapte de către ministrul agriculturii, Petre Daea. Șeful de la MADR a marcat încheierea campaniei de depunere a cererii unice cu o transmisie live pe pagina sa de Facebook.

În cadrul unei videoconferințe, ministrul Daea a intrat în dialog cu directorii din țară ai Agenției de Plată și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

”Vă felicit pentru rezultatele obținute. Am încheiat cea mai importantă etapă din procesul acesta de pregătitre, derulare și acordare a subvențiilor pentru fermieri. Toate județele au obținut rezultate excepționale”, a spus ministrul Petre Daea după miezul nopții.

Un sfert de milion de hectare peste anul 2017

Așa cum sursele Agrointeligența – www.agrointel.ro vă anunțau încă de seara trecută, informația momentului este legată de o performanță atinsă în acest an prin creșterea suprafeței agricole care va intra la plată. ”Avem o suprafață în plus față de anul trecut de 248.671 hectare, ceea ce face ca să ne apropiem de suprafața de referință a României, de 9,7 milioane de hectare. O asemenea acțiune însemnează o cifră ce ne asigură fonduri suplimentare pentru fermieri de la UE. Succes tuturor și numai bine, să ne vedem în teren după perioada aceasta de odihnă binemeritată pentru toți”, a spus ministrul Petre Daea, referindu-se la zilele libere pe care funcționarii APIA le vor primi în compensare pentru weekenedurile muncite în campania de depunere a cererilor APIA.

Ministrul Petre Daea a ținut să sublinieze că decizia de a nu prelungi perioada de depunere a cererilor unice va conta mult în buna desfășurare a calendarului de lucru pentru achitarea banilor către fermieri. ”Am încheiat și în acest an la timp depunerea cererilor, ceea ce ne va asigura cu tot ceea ce este posibil să acumulăm în baza de date pentru a acorda subvențiile la timp începându cu 16 octombrie, cu plata în avans”, a spus Petre Daea.

Vă reamintim că în perioada 1 martie-15 mai, fermierii au putut depune la APIA cererea unică în baza cărora vor încasa subvențiile agricole pentru anul în curs. Ministrul agriculturii Petre Daea a anunțat că nu va prelungi campania de depunere a documentelor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!