• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • DEROGARE LA NEONICOTINOIDE pentru CAMPANIA DE TOAMNĂ: Fermierii pot trata SĂMÂNȚA DE RAPIȚĂ CU DOUĂ PRODUSE!

  agrointeligenta.ro -

  Veste mult-așteptată de fermierii români! În premieră pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, reprezentanții companiei Bayer au anunțat că agricultorii vor avea semințele de rapiță tratate cu neonicotinoide și pentru campania de toamnă, întrucât țara noastră a obținut o nouă derogare în acest sens.

  Anunțul privind derogarea primită de România pentru utilizarea neonicotinoidelor la semințele din campania de toamnă a fost făcut, în premieră, în cadrul transmisiei Agrointeligența – BT Video de la evenimentul BAYER AGRO ARENA de la Caracal, județul Olt.

  Invitat în studioul special amplasat la platforma din câmp, directorul general al BAYER, Pascal Cassecuelle a venit cu noutăți pentru fermierii români. Reprezentantul Bayer pentru România, Republica Moldova și Bulgaria a arătat că, din păcate, în acest moment, fermierii nu au alternativă pentru tratamentul cu cloroneonicotinoide.

  Noi suntem siguri de produsele noastre, de produsele pe care le oferim fermierilor români. Utilizate conform recomandărilor de pe etichetă – recomandări ce sunt respectate de către agricultori, aceste produse sunt sigure atât pentru mediu, pentru lucrătorii din agricultură, cât și pentru albine. Din acest motiv am primit cu mare greutate decizia europeană privind interzicerea utilizării acestor produse în agricultura de câmp, cu atât mai mult cu cât nu le putem oferi fermierilor produse alternative”, a declarat Pascal Cassecuelle pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

  Directorului de vânzări al Bayer în țara noastră, Mihai Gheorghe, a anunțat că România a primit o nouă derogare pentru utilizarea neonicotinoidelor. ”Ministerul Agriculturii, anul acesta, a acordat aprobare pentru neonicotinoide. Am primit derogare pentru produsul Modesto 480 FS și, ce este important, alături de acest produs, noi oferim tehnologie de tratament, avem produse pe care le livrăm împreună pentru a respecta toate normele impuse de legislația românească și de cea europeană – mă refer aici la emisia de praf și, de asemenea, furnizăm fermierilor plăcuțe pentru a semnala că parcela respectivă este tratată cu produse pe bază de cloronicotinoide, cu Modesto 480 FS”, a declarat Mihai Gheorghe, în direct, în cadrul transmisiei de la evenimentul BAYER AGRO ARENA de la Caracal, Olt.

  Derogarea privind utilizarea neonicotinoidelor a fost semnată la Ministerul Agriculturii în cursul zilei de joi, 17 mai, și vizează tratarea semințelor de rapiță ce vor fi semănate în toamnă. Au fost emise două autorizări temporare – una pentru produsul Bayer – Modesto 480 FS, și o a doua pentru produsul Nuprid AL 600 FS, comercializat de Alcedo.

  Pentru ambele produse, autorizația emisă de Ministerul Agriculturii este valabilă până pe 15 august 2018 și include o serie de restricții, inclusiv aceea ca tratarea semințelor de rapiță să fie făcută numai pentru acele suprafețe cu infestare puternică a dăunătorilor Phyllotreta spp. și Phylloides spp.

  DOCUMENTE UTILE:

  AUTORIZAȚIE TEMPORARĂ PENTRU MODESTO 480 FS – PDF

  AUTORIZAȚIE TEMPORARĂ PENTRU NUPRID AL 600 FS – PDF

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Lebosol®-Mix Rapiță și Floarea-soarelui SC – Pentru creșterea rezistenței la iernare a rapiței Ghiță Ciobanul, replică pentru Dan Petrescu: Ai fost demis din funcția de Președinte APC! AVANS APIA: 547.311 fermieri – la plată până azi! Suma totală: 719,4 milioane de euro!

  Ultimele știri

  S-a votat la Bruxelles! Data istorică pentru ANT bovine va fi 1 iunie 2018! PLONVIT Active: Soluția de combatere a efectelor lipsei de apă! Oierul Ioan Suciu – reacție în scandalul din APC: ”Opriți-vă! S-a ajuns din această Asociație o bătaie de joc!”

  Căutare în articole