• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CUM SE FURĂ OILE ÎN ROMÂNIA: ”Le-au legat la picioare și la bot, SĂ NU BEHĂIE când pleacă turma!”

  agrointeligenta.ro -

  Oieri, aveți grijă! Hoții de ovine s-au specializat și își studiază atent ”terenul” înainte de acționa. Un caz petrecut săptămâna trecută în județul Cluj arată că acei răufăcători care fură animalele din turmă au o adevărată tehnică pentru a sustrage un număr mare de animale într-un timp foarte scurt.

  Adrian Goga este crescător de oi în localitatea Deuşu, comuna Chinteni, având împreună cu soţia lui peste 450 de oi, pe care ciobanul său le duce la păscut pe terenurile închiriate, pe bani grei, din zonă. Însă miercuri acesta s-a lovit – la început de ingeniozitatea hoţilor de oi, iar ceva mai târziu de violenţa extremă a acestora, după ce şi-a găsit în turma unui vecin unul din cele şaptesprezece animale furate. Căutând să afle adevărul, în loc de explicaţii, bărbatul a primit o bătaie zdravănă. Nici măcar autorităţile n-au putut clarifica situaţia. La sosirea mascaţilor, proprietarul bătăuş a ascuns oaia furată şi a spus că nici măcar nu şi-a atins victima.

  “Pornisem prin zonă să-mi găsesc oile furate pe păşunea din Sânmărtin şi mă aflam în satul învecinat, Măcicaşu, la turma lui unu` Nechita. Ne-am cerut voie de la cioban să ne uităm puţin la oi şi am găsit un miel de-al meu, dintre cei furaţi, căruia i se tăiase însă urechea unde avusese imprimat un “V”, semnul de recunoaştere al oilor mele. I-am zis atunci ciobanului să-l sune pe proprietar ca respectivul să vină încoace şi să-mi spună cine a adus mielul şi unde-s celelalte animale ale mele”. Le-a declarat Goga jurnaliştilor de la Gazeta de Bistrița.

  Luat la bătaie că și-a recunoscut mielul furat

  Goga mărturiseşte în continuare că după circa o jumătate de oră a apărut şi Nechita, înarmat cu o bâtă. Nu-l văzuse pe acesta în viaţa lui, doar pe ceilalţi fraţi ai săi îi cunoştea, şapte la număr. Văzându-l, acesta, fără să-i adreseze vreun cuvânt a sărit pe el, împreună cu ciobanul. Prietenul său se afla la o distanţă de circa o sută de metri, lângă turma de oi, şi nu a putut interveni.

  ”A durat circa o oră până la venirea “mascaţilor”, însă când aceştia au ajus la faţa locului n-au găsit mielul meu, iar Nechita le-a spus că nu a comis nicio ilegalitate, ba mai mult, nu mi-a clintit nici măcar un fir de păr din cap. Desigur, au avut timp din belşug ca să-l ascundă”, a declarat bărbatul, care este decis să ăși caute dreptatea în instanță – atât pentru ovine, cât mai ales pentru agresiunile care l-au trimis la Urgență.

  Cum au procedat hoții de ovine

  “Este incredibil cât de ingenios a procedat hoţul, iar oamenii din apropiere mi-au spus că au văzut în zonă un minor, cu pantaloni scurţi, roşii. E vorba de un tânăr, specializat pe astfel de chestiuni, de care ştie toată lumea cu ce se ocupă, furtul de animale – numai poliţia, nu. Acesta se pare că a aşteptat o noapte întreagă în valea respectivă, lângă râu, acolo unde venea turma şi lega de picioare oile, după care le lega şi boturile cu sfoară, ca să nu behăie când turma pleacă. Era imposibil să fie văzut de către ciobanul meu, fiindcă acesta stă de obicei pe deal, ca să aibă o vedere de sus asupra întregii turme. Mi-am dat seama de asta după ce am găsit o oaie de-a mea, înecată în pârâu, după ce s-a încurcat în funie ca să încerce să scape din laţ. E clar că hoţul stătea pitit în iarba înaltă şi ciobanul meu – oricât de vigilent ar fi fost el – n-a avut cum să-l vad”, a povestit oierul jurnaliștilor.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Poziție clară de la Bruxelles: ”Transportul de miei către țările arabe nu poate fi oprit! Fiul unui cioban, în proces cu ANAF pentru milioane de euro moștenite de la tatăl său! Bărbat prins de polițiști după ce i-a furat vaca din bătătură unei bătrâne de 77 de ani

  Ultimele știri

  Adrian Oros: ”Sunt fermieri care lucrează ilegal suprafețele, fără un contract de arendă corect! Doliu în agricultură! Tânărul inginer agronom Andrei Pascal a murit într-un groaznic accident Comercianții de produse agricole cer retragerea noii forme a proiectului de OUG privind starea de calamitate

  Căutare în articole