Bursa de cereale 2019Ştiri agricole

PREȚ ORZ 2018. Ce preț pe tonă se oferă fermierilor la începutul CAMPANIEI DE RECOLTARE!

Fermierii din sudul țării au început recoltarea orzului (foto: Facebook.com/Tehnologii agricole - Rusu Romeo Razvan)

Recoltarea orzului a început și este în plină desfășurare în județele de sud ale țării. Fermierii care au ieșit cu combinele în câmp sunt interesați de prețul pentru tona de orz, mulți dintre producători alegând să vândă imediat după recoltare, chiar din câmp, neavând spații de depozitare.

Prețul orzului în perioada de recoltare este, de regulă, unul mai mic decât dacă recolta s-ar valorifica în toamnă sau chiar anul următor. Cu toate acestea, fermierii care semnează la începutul campaniei de vară au șanse să negocieze un pic mai bine decât cei care așteaptă finalul lucrării de recoltare.

Prețurile pentru tona de orz recoltat în 2018 sunt, în medie, de circa 650-670 de lei, adică 65 sau 67 de bani pe kilogramul de orz. Spre exemplu, unul dintre cei mai mari traderi din România, Cerealcom Dolj a semnat în ultimele luni contracte pentru un preț de 0,67 de lei pe kilogramul de orz. Alți fermieri spun că au primit 0,56 de lei pe kilogram la contractele făcute ”la cald”.

Iată care sunt câteva prețuri la orz, conform fermierilor din mai multe județe ale țării:

Preț pe tona de orz în Dâmbovița: 680 de lei;

Preț pe tona de orz în Constanța: 700 de lei;

Preț pe tona de orz în Buzău și Prahova: 670 de lei;

Preț pe tona de orz în Argeș: 650 de lei;

Agrointeligența – www.agrointel.ro le reamintește fermierilor că începând din luna aprilie, vânzarea cerealelor este condiționată de încheierea unui nou tip de contract –  detalii AICI.

Recomandăm fermierilor să se informeze și să negocieze pe cât au posibilitatea, un preț corect la producția agricolă din acest an. Dacă întâmpinați probleme în valorificarea recoltelor și vreți să ne semnalați aceste dificultăți cu care vă confruntați, vă rugăm să ne scrieți pe adresa [email protected] sau să ne sunați la tel. 0744.311.359. Atenție, însă, Agrointeligența NU intermediază contracte de vânzare a cerealelor sau alte produse!

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!