FERTILIZAREA GRÂULUI: Schema AGRO-EST Muntenia pentru FERMELE DIN ZONA MOLDOVEI!
agrointeligenta.ro -Pentru a se dezvolta în continuare, fermierii trebuie să aibă profit. Ca să aibă profit, fermierii au nevoie de producții bogate. Ca să aibă producții bogate, fermierii au nevoie de produsele Agro-Est Muntenia. Fermierii din zona Vasluiului au avut parte de o prezentare specială din partea specialiștilor de la Agro-Est, care au oferit rețeta succesului la grâu.
Schema de fertilizare marca Agro-Est Muntenia dă rezultate. Este o teorie confirmată în câmp de producțiile care arată bine și în anii mai putini faști din punct de vedere meteorologic. Fermierul Cătălin Popa, de la SC Marintex din Tutova, județul Vaslui, a fost gazda evenimentului recent organizat de către Agro-Est.
Tehnologia de cultură a grâului cu produse Agro-Est Muntenia
Octombrie 2017
1. Arat
2. Disc I
3. Disc II
4. Pregătit pat germinativ
5. Fertilizat cu DAP 18:46:0 – 205 kg/ha
6. Semănat grâu Glosa C1 + Sorrial C1
Noiembrie 2017
1. Fungicid: 0,5 l/ha + Insecticid 0,3 kg/ha
Aprilie 2018
1. Fertilizat – 15.04 – uree 210 kg/ha
T1: 26.04 – erbicid 40 kg/ha + Omex Bio 2011, 5 l/ha + fungicid + Plyaminol 1 l/ha
Mai 2018
Fertilizat AZOT – 12-16.05.2018 – 270 kg/ha
T2 – 22.05.2018 – fungicid 1 l/ha + insecticid 0,3 kg / ha + Omex 3X 1 l/ha
T3 – fungicid 0,4 l/ha + insecticid 0,3 kg/ha + K-MAN SPECIAL 2 kg/ha + SULPHOMEX 2,5 l/ha
Plantă premergătoare: floarea-soarelui
Gazda evenimentului din județul Vaslui, fermierul Cătălin Popa le-a prezentat invitaților atât tehnologia aplicată, cât și lucrările efectuate, totul pentru a avea o recoltă bogată. Specialiștii Agro-Est Muntenia au oferit detalii despre produsele folosite și au răspuns tuturor întrebărilor adresate de fermierii prezenți la eveniment.
“S-a făcut arătura în octombrie, am discuit de 2 ori, am pregătit patul germinativ, s-a fertilizat cu NPK 18:46, circa 200 kg/ha. Avem două soiuri de grâu: Glosa și Sorial. În toamnă, am aplicat un fungicid și un insecticid. În primăvară am făcut primul tratament cu Plyaminol și Omex Bio. Al doilea tratament a fost în luna mai, un Omex 3X 1 litru la ha. S-a fertilizat cu azot, 270 kg”, a explicat Cătălin Popa.
Fermierul din Tutova a recunoscut că este afectat de condițiile meteo: “După zăpada târzie, au mai fost 15 litri de apă adunați, o dată 7, o dată 3… Nu au fost 15 litri pe metrul pătrat deodată. Au fost fractionați. Pământul e crăpat, uscat. A plouat în toate zonele, numai în partea asta nu știu ce se întâmplă, că nu vrea să ne plouă”.
Salvarea vine de la produsele Agro-Est Muntenia aplicate pe sola de grâu. “Biostimulatorul ajută planta să nu fie stresată după condițiile meteo din iarnă, să se dezvolte în condiții normale, să nu fie stresată de la ger. Folosim acești biostimulatori cu aminoacizi, ca să putem ajuta planta”, crede Cătălin Popa.
“Plyaminolul e un biostimulator pe baza de aminoacizi, are 30% aminoacizi liberi. El trebuie aplicat îndeosebi în situațiile de stres, îngheț, grindină, băltiri, fitotoxicitate creată de pesticide. Este un produs care poate fi aplicat la cereale sau la rapiță toamna, la culturi care sunt insuficient dezvoltate pentru a asigura creșterea. Omex Bio este un fertilizant lichid, care are densitate 1.5 kg / litru. Datorită extractului de alge marine, 28%, are un efect de a scoate plantele din stres, îngheț, fitotoxicitate și alte efecte suportate de plante. Alt produs este Omex 3X. Scopul a fost pentru creșterea calitătii producției, adică proteină, gluten. Aplicarea produsului duce la un spor de producție. Sulphomex este un fertilizant foliar care are 87% sulf. Sulful e foarte important, fiind o componentă a aminoacizilor și ajută la deblocarea fosforului, a azotului, ajută la metabolism”, a explicat Florin Mitroi, manager tehnic Agro-Est Muntenia.
Fermierii prezenți la evenimentul de la Tutova au recunoscut că produsele Agro-Est Muntenia au avut efectul scontat. “În zona noastră nu știu dacă vedem cultura de grâu la nivelul acesta. E una din rarele culturi de grâu pe care le-am vazut aici și în zona noastră. Dacă era o ploaie, era mai frumos. La recoltare va fi efectul dorit de fermier”, a spus Petru Valeriu Cotan, agricultor din Ghidigeni. “AEM e o firmă de nota 10”, a declarat și Neculai Buruiană, din Smulți.
Concluzia a fost trasă tot de gazdă. “În urma folosirii produselor de la Agro-Est Muntenia, față de celelalte sole unde nu am utilizat aceste produse, eu cred că este un plus de 500-700 kg la ha. Este mulțumitor. Sunt mulțumit și de relația cu Agro-Est Muntenia. Lucrez foarte bine cu ei, tot ce am comandat au adus. Au venit de câte ori i-am sunat, s-au uitat, au văzut problemele din câmp. De comun acord am ales produsele care au trebuit”, a declarat Cătălin Popa.