Creșterea animalelorŞtiri agricole

UN NOU MĂCEL LA STÂNĂ: CÂINII MAIDANEZI AU SFÂȘIAT ZECI DE OI ȘI DE CAPRE!

Foto arhivă

Un nou măcel la stână! Pagubă importantă pentru un crescător de animale care s-a trezit cu mai multe oi si capre sfâsiate de o haită de câini maidanezi. Oile au fost găsite moarte în saivanul pe care proprietarul, Manea Ilie, îl are pe un deal din comuna Banca, județul Vaslui.

Când am văzut ce au făcut maidanezii aciuiti prin zonă, nu mi-a venit sa cred. Zece oi erau moarte si alte zece zac acum în agonie”, a spus ciobanul pentru www.vremeanoua.ro.

În zonă, alte zeci de mioare au fost omorâte de câinii maidanezi. Oamenii sunt spun că vina o poartă un afacerist local ce deține circa 3.000 de capre în comuna Banca.

Toate caprele care mor la el în fermă sunt aruncate pe dealurile din comună. Nu se respectã nicio normă igienico-sanitară, pentru cã cei care ar trebui să se asigure cã sunt respectate sunt buni prieteni cu domnul doctor. Hoiturile alea atrag câinii, iar cei care au de suferit sunt ciobanii, care-și văd turmele decimate”, a declarat un fost angajat al primăriei Banca, sub protecția anonimatului.

Dezvăluirile fostului salariat de la primărie au fost confirmate de realitatea de pe teren. Reporterii de la ziarul local au găsit în zonă, subun soare dogoritor, zeci de capre moarte, mii de ouă sparte și sute de cofraje ce zăceau aruncate la marginea localității Banca, degajând un miros insuportabil.

Mai mult pe www.vremeanoua.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Eu atâta ştiu: dacă vrei să faci bani, trebuie să şi investeşti! Vrei să ţii oi, fă saivane ca lumea şi angajează oameni ca lumea! Dar nici ei nu sunt ca lumea, în primul rând, deci cum să facă vreo treabă cu rânduială? E mai simplu să omori tot ce mişcă şi să deranjezi pe toată lumea din jur!

Scrie un comentariu