• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Gerrit Bronkhorst, cel mai mare broker de vite al României, lucrează cu nepalezi

  agrointeligenta.ro -

  Olandezul Gerrit Bronkhorst, administratorul grupului Dutch Trading International, cel mai mare trader de vite al României, a apelat la forță de muncă asiatică pentru fermele sale, pe motiv că românii nu mai vor să lucreze la vaci.

  „E dificil să găseşti muncitori în România. Acum aducem oameni din Nepal, pentru că muncitorilor buni din România nu le place să lucreze în ferme. Noi avem 18 angajaţi din Nepal pe care îi plătim la nivelul sa¬lariilor medii din piaţă, respectiv 2.500 de lei net, adică 3.500 de lei brut. Sunt mulţi nepalezi în România, în jur de 5.000 de persoane“, a declarat Gert Bronkhorst.

  Înființat în 2008, Dutch Trading e axat îndeosebi pe comerțul cu viței, tăurași, juninci gestante, oi și miei (din rasele Merinos, Toscana, Sigaia), dar și alte specii de bovine. În același timp, compania vinde miei pentru îngrășat, miei pentru tăiere și vite.

  Într-un clasament al ZF, bazat pe cifrele de afaceri din 2016, Dutch Trading era considerat cel mai mare crescător de vite al României, cu 11 milioane de euro și un profit de 800.000 de euro. Însă nu se știe ce felie din afacerile administrate de Gerrit Bronkhorst sunt generate de „ferme clasice” de animale și ce pondere e reprezentată de „centrele de colectare și finisare”. În 2016, anul luat în analiză pentru topul crescătorilor de vite, Bronkhorst a exportat de pildă 51.000 de viței, plus 100.000 de miei cumpărați de la ciobani, care au luat calea țărilor arabe.

  Grupul Dutch Trading deține în portofoliu și societățile Bovi-Land SRL și CC Bovine SRL, cu puncte de lucru în Tulghieș (jud. Maramureș), Cernești (Maramureș), Sânger (Jud. Mureș), Olejdea (jud. Alba), Mizil (jud. Prahova) și Brebu (jud. Caraș Severin).

  În total, grupul de societăți administrate de olandez operează în România 6 ferme cu o capacitate totală de 13.300 de vite, precum și o fermă de ovine cu capacitatea de 12.500 de capete.

  La Mizil, Dutch Trading dispune de adăposturi pentru creșterea și îngrășarea vițeilor și a vacilor de lapte. Pe lângă asta, are și puncte de abatorizare și prelucrare a cărnii, precum și ferme de creștere și îngrășare a bovinelor și ovinelor.

  Societatea e specializată pe preluarea de vite cu valoare adăugată ridicată, cum e cazul vacilor din rasele de carne Simmental, Limousine, Charolaise, Blue Belgian, Angus, dar și Holstein, insuficient de bine valorizate pe piața tradițională a abatorizării.

  În același timp, Dutch Trading oferă și servicii de transport al animalelor vii cu vehicule specializate, inclusiv transport maritim al efectivelor de animale cu flota navală proprie sau închiriată de la terți, acreditați să efectueze transporturi maritime de animale. De asemenea, Dutch Trading oferă inclusiv servicii de transport cu avionul al animalelor, în situații speciale, fie cu flotă proprie, fie cu terți acreditați.

  Gerrit Bronkhorst a importat în 2016 și 4000 de juninci gestante, atât din rase de carne, cât și de lapte.

  Acest material face parte din proiectul special AgrointeligențaFERMIERII ROMÂNIEI

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum vor actualii lideri ai fermierilor să fugă de răspundere pe tema despăgubirilor: Trimit scrisori deschise către Orban și Cîțu. Am uitat, și către Oros, ce glumă bună! Scandalos! Fermier amendat pentru că își irigă culturile! Ce șanse are cercetarea românească să țină pasul cu marile concerce? Rezultatele obținute la ITC de Gheorghe Nedelcu ne dau speranță!

  Ultimele știri

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Căutare în articole