• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Hoții sărăcesc buzunarul agricultorilor: La patru angajați în fermă, unul este paznic

    agrointeligenta.ro -

    Recoltele fermelor românești nu sunt păgubite doar de dăunători, ci mai ales de hoți, care și-au făcut un obicei din a culege roadele înaintea proprietarilor. Pentru a face față furturilor, cei mai mulți agricultori au angajat paznici care să le vegheze munca, însă costurile suplimentare pentru acești angajați sunt un adevărat efort pentru fermieri.

    În medie, unul din patru angajați este un paznic. Aceasta este proporția pentru a reuși să protejezi, cât de cât, recoltele de pe câmp. Mai mult, cu cât suprafața lucrată este mai mare, cu atât cresc cheltuielile și hoții sunt mai interesați să te prăduiască, spun agricultorii.

    ”Am 400 de oameni care lucrează la fermă și, din ei, 100 sunt paznici, angajați care nu au sarcini agricole, ci doar rolul de a păzi munca celorlalți, utilajele și recolta. Am pus la punct chiar o schemă de pază pentru a acoperi toată ferma non-stop”, ne-a declarat Florică Mara din Teleorman, agricultor aflat pe locul 32 în Top 50 fermieri, realizat în exclusivitate de Agrointel.

    O altă problemă a fermierilor este legislația care împiedică prinderea în fapt a hoților. Astfel, chiar dacă se știe că efectivul de polițiști din mediul rural este infim, agricultorii nu pot reține ei rău-făcătorii.

    ”Dacă un paznic prinde un hoț pe câmpul fermei, nu are ce să îi facă, decât să îl gonească. Dacă l-ar prinde și l-ar ține până la venirea polițiștilor, atât el, cât și eu, ca angajator, intrăm la secrestrare de persoane. Așa că hoțul scapă și dacă e iute de picior și apucă să își și încarce bine mașina sau căruța, dus e cu tot cu recolta mea”, ne-a povestit Mara.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA