Știri

Contact

Agrointeligența este o publicaţie despre fermieri, strategiile lor de afaceri şi culturile care le-au adus bani.

„Agriculture Intelligence” înseamnă informaţie interpretată corect, într-un scop concret: reducerea riscurilor şi mărirea profiturilor. La Agrointeligența, analizăm informaţia, astfel încât să ajutăm cititorii să ia decizii la care nimeni nu s-a gândit, să ştie ce va merge bine şi la anul şi să devină chiar ei exemple pentru alţii.

Deviza AGROINTELIGENȚA

„Cel mai avansat utilaj agricol este creierul, iar cel mai fertil îngrăşământ este informaţia”

Revista Agrointeligența și site-ul www.agrointeligenta.ro aparțin SC Praxis Media & Consulting SRL, iar conceptul editorial și grafic a fost dezvoltat în parteneriat cu riscograma.ro.

Ne puteţi scrie la [email protected]

26 Comentarii la Contact

 1. Vreau sa colaborez cu articole privid pomicultura intensiva (am creat ferma insuratei , 8o ha livada super intensiva ), am lucrat in horticultura judetului buzau ca director de trust (1968-1991), sunt pensionar si asigur consultanta pentru pregatirea de horticultor(formator de programe) si fac proiecte pe masura 41 si41a . Amscris 10 ani la Lumea satului dar nu platesc colaborarea . Daca doriti o colaborare platita pot sa trimit lunar minim un material

 2. Buna ziua . Sunt inginer de profesie, am lucrat in cercetare, privat din 1992 ,facand numai productie industrie grea. Suntem detinatorii unui proiect unic in Romania. SERE TOTAL INDEPEDENTE ENERGETIC . Sunt facunte toate calculele si studiile atat energetice ,cat si finananciare. Afacere foarte profitabila . Cautam parteneri pentru investitie .

 3. Buna ziua,doresc sa infintez o cultura de coacaze negre pe o suprafata de 1 ha, intrebarea ar fi daca se pot obtine subventie de la APIA pentru astfel de culturi si daca cineva are cunostinte despre un punct de desfacere comercializare-vanzare coacaze??? cu respect

 4. IMPOZITAREA SUBVENȚIILOR după NOUL COD FISCAL.
  Platesc sau nu impozit PFA-urile pentru subventia pe suprafata ?
  Se declara acest venit in 392B ?

 5. Buna. Ma numesc Ciprian si sunt din Aiud jud Alba. Am o plantatie de 6 ha de alun. Cum pot afla daca pot beneficia de subventia apia, marita? Astazi am intrebat la apia si ei nu stiu nimic. Multumesc.

 6. Buna ziua,draga redactie! Suntem din jud. Valcea(Horezu)si ne confruntam cu o mica problema: dintr-un mic cadou si un hobby al nostru ne-a crescut efectivul de iepuri timp de un an de zile. Am incercat vanzari la piata libera, fara rezultate. Avem posibilitatea de a mari efectivul, dar nu avem piata de desfacere. Dorim o indrumare de la Dvs. unde si cum i-am putea valorifica? continuam sau ne oprim aici? Va multumim pt intelegere!

 7. Doresc sa colaboresc cu personae fizice sau juridice,respectiv consultanta si orice pot sa ajut in acest sens.
  Am absolvit specializarea pedologie agrochimie,am experienta in domeniu,de aceea caut colaborare cu oricine isi doreste acest lucru.Vreau sa ajut.

  • ESTE EXTREM DE IMPORTANT SA NE PUNEM PE MUNCA SI SA CONSTRUIM SISTEMUL ACESTA DE INCALZIRE ECO. SANT INTERESAT DE ACEST SISTEM SI AR FI MINUNAT SA COLABOREZ SI CU LUCIAN LAURENTIU. SANT DESCHIS LA ORICE COLABORARE CU OAMENI MUNCITORI SI INVENTIVI. DAN .TEL. 0741559262

 8. Buna ziua,

  Am 24 de arii de grădina in centrul unei localiatati. As vrea sa cultiv ceva, sa plantez ceva care sa aducă un venit. Problema este ca ca terenul este foarte umed si nu stiu ce fel de plante prefera umiditatea multa.
  Imi poate da cineva o idee?
  Multumesc
  Neli

 9. Stimata Redactie , peste cateva zile se inchide perioada de depunere a cererilor pentru acciza la motorina utilizata in trimestrul III . Inca nu s-a platit nimic din trimestrul II . Hotararile de Guvern au fost deja publicate in Monitorul Oficial de 2 saptamani . Va rugam sa solicitati APIA o informatie oficiala .
  Va multumim .

 10. Ma intereseaza rasa de porc MANGALITA.Vreau sa achizitionez un vier si vreo 2-3 scrofite pentru ai importa in Rep.Moldova.Daca imi puteti da o adresa de email sau altcumva de al contacta pe domnul Ioan Tataran sau alt producator de incredere pentru achizitionarea unei rase pure de mangalita.Va multumesc

 11. Buna ziua !
  Ma intereseaza rasa de gaini Australorp si Araucana pentru a porni o afacere cu gaini pentru oua.
  De unde as putea procura ?
  Multumesc !

 12. Stimati domni,

  Astept niste explicatii si argumente temeinice !

  1. Pentru suprafețele peste 30 de hectare, subventia este de SAPS+ANT= 98.9334 euro/ha,

  2. Ministrul egiptean al Aprovizionarii, Khaled Hanafi, a precizat ca Egiptul a cumparat 60.000 de tone de grau din Romania la un pret mediu de 207.34 dolari pe tona (i.e. 188.5 euro)

  3. Productia medie de grau la hectar a fost, în anul 2015, de 3.68 de tone (i.e. cca 693 EUR / ha).

  Din valoarea productiei de grau la hectar, subventia reprezinta 14.3%.

  E vreo greseala ?
  Daca nu, intreb: De ce trebuie sa subventioneze UE \ Romania exportul de grau in Egipt ?!?!

  Victor Blaga

 13. Bună ziua,

  Vă scriu în numele companiei Nucifere Regia SRL în scopul unei posibile colaborări.

  Am observat că ați publicat câteva articole cu privire la cultura nucilor, de asemenea am observat chiar și în comentarii pe site oameni interesați de informații cu privire la înființarea unei livezi de nuc.

  Având în vedere că suntem compania numărul 1 în România în ceea ce privește cultura nucului am considerat că ați fi interesați să scriem un articol despre povestea noastră, cum am început și cum am ajuns la acest nivel, care ne sunt obiectivele dar și informații vitale cu privire la soiurile românești( pentru că da, numai soiuri românești comercializam, ceea ce înseamnă că ați încuraja producția și dezvoltarea soiurilor autohtone).

  În rubrica de Contact de pe site-ul dumneavoastră spuneți: „„Agriculture Intelligence” inseamnă informație interpretată corect, într-un scop concret: reducerea riscurilor și mărirea profiturilor. La Agrointeligenta, analizăm informația, astfel încât să ajutăm cititorii să ia decizii la care nimeni nu s-a gândit, să știe ce va merge bine și la anul și să devină chiar ei exemple pentru alții.”
  Considerăm că putem contribui la confirmarea celor scrise de dumneavoastră și cu siguranță, prin noi, veți educa mai bine antreprenorii ce doresc înființarea unei livezi de nuc.

  Asteptăm cu interes răspunsul dumneavoastră la propunerea adresată.

 14. buna ziua , as dori sa incep o afacere cu cresterea iepurilor dar nu stiiu pe cine sa contactez pentru mai multe sfaturi de specialitate si e unde as putea procura materialul reproductiv.daca se poate sa-mi furnizaticateva contacte v-as fi recunoscator

 15. buna ziua ce suprafata de livada trebuie sa am pentru a accesa fonduri europene nerambursabile si de cand pot depune dosarul pe ce masura va multumesc

 16. Buna ziua,

  Va scriu in legatura cu un potential parteneriat. Firma noastra se ocupa cu constructia de drone profesionale in domeniul industrial printre care si agricultura de precizie, topografia si energiile regenerabile. Oferim atat solutia completa de zbor (VTOL/HTOL), dar si prestari servicii pentru optimizarea timpilor de efectuare a PUG-urilor, cadastrului digital, dar si supravegherea si analiza culturilor. Printre partenerii nostri locali, putem mentiona UPB, INCDMTM, INCDM-Constanta. Printre parteneriatele externe in desfasurare, putem mentiona ministerul telecomunicatiilor si serviciul de paza si protectie din Doha, Qatar. Ne-am gandit ca prezenta serviciilor noastre pe platforma dumneavoastra, poate reprezenta un punct comun in ceea ce priveste tehnologizarea segmentului agricol dar si topografic. Prin urmare, dorim sa plasam un banner amplasat in aceiasi maniera in care este amplasat cel cu DEKALB. Dorim sa stim care sunt costurile pentru o plasare de acest gen. Va stau la dispozitie cu orice intrebare sau lamurire.

  Toate cele bune,

  Horatiu Nica

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


ARIOSO