Contact

Agrointeligența este o publicaţie despre fermieri, strategiile lor de afaceri şi culturile care le-au adus bani.

„Agriculture Intelligence” înseamnă informaţie interpretată corect, într-un scop concret: reducerea riscurilor şi mărirea profiturilor. La Agrointeligența, analizăm informaţia, astfel încât să ajutăm cititorii să ia decizii la care nimeni nu s-a gândit, să ştie ce va merge bine şi la anul şi să devină chiar ei exemple pentru alţii.

Deviza AGROINTELIGENȚA

„Cel mai avansat utilaj agricol este creierul, iar cel mai fertil îngrăşământ este informaţia”

Revista Agrointeligența și site-ul www.agrointeligenta.ro aparțin SC Praxis Media & Consulting SRL, iar conceptul editorial și grafic a fost dezvoltat în parteneriat cu riscograma.ro.

Ne puteţi scrie la redactia@agrointel.ro.

52 Comentarii la Contact

 1. Bună!Am o întrebare legata de cultura de galbenele, as vrea sa cultiv aceste flori pe o suprafață de 30 ari.Întrebarea mea este unde as putea sa le valorific în stare prostata și Cu cine sa iau legătură.?Vine cineva după ele sau trebuie sa le duc eu?Vă mulțumesc.

 2. Am un tractor de 45 HP. Vreau sa stiu daca sunt obligat sa-l inregistrez la Primarie(si in ce temei legal) si daca trebuie sa am
  carnet de conducere pentru tractor agricol( in ce temei legal) Multumesc!

  Mircea Popa

  PS. Opoinia mea este ca cineva este interesat sa se revina la practici militienesti si la primarii chiaburi, care vor sa incaseze amenzi
  pentru a intretine „armatele” de paraziti sociali din primarii.

 3. Buna ziua nu se mai vorbeste nimic despre cei care sunt la teledetectie ce se intampla avem nevoie de bani si noi trebui sa platim restantele ingrasamantul etc etc

 4. Buna ziua, stiati ca de anul viitor o sa creasca impozitele pentru cladirile nerezidentiale (hale) detinute de persoane juridice cu 70%?
  La 3 ani trebuie facuta o reevaluare pentru a se stabili valoarea cladirilor iar in 2017 s-a modificat metodologia de calcul astefel incat o cladire de 45 de ani i se considera valoarea ca si cum ar fi noua minus doar o depreciere fizica de 20%. In viziunea ministerului economiei un grajd sau un vechi siloz din 1972 mai poate functiona inca 180 de ani de acum incolo. Se loveste in toti cei care au o activitate de productie in tara aceasta.

 5. Am observat ca exemplele din articolele publicate sunt din ani 2015-2014.Nu inteleg de ce? ex. in 2014 nu stiu ce agricultor prin o metoda sau un hibrid de samanta a obtinut X venituri. Foarte rar se da anul in curs sau eventual ultimul an.

 6. Buna ziua. Suntem o firma de distributie pentru produse de combatere biologica si ingrasaminte biologice, seminte, pesticide, etc. Va stam la dispozitie cu orice intrebare sau lamurire. Compania se numeste Elliser.

 7. Buna ziua.
  Sunt un mic fermier din Ardeal si am o suprafata de teren de 0,30 de ari cultivata cu cartofi timpuri,samanta este certificata.Intrebarea mea este urmatoarea, pot sa beneficiciez de subventia cuplata daca nu fac parte dintr-o cooperativa agricola nu imi vand marfa unei firme de procesare a cartofului dar o vand unor restaurante sau persoane fizice ,iar ca si document care sa ateste vanzarea produsului este carnetul de producator? Nu sunt un fermier care detine zeci de hectare de teren ca sa fac parte dintr-o Coop.lucrez doar cateva hectare ,din care am cultivat si 0,30 de ari cu cartofi.
  Toate cele bune.

 8. Am o intrebare pentru toti cititorii….
  Stie cineva daca in padurile noastre se gaseste ginseng?
  Conditiile de crestere sunt asemanatoare cu cele din SUA .
  Va multumesc

 9. Am intrebare foarte ingrijoratoare: efectele negative ale CHEMTRAILS (avioanele care tranziteaza pe cerul Romaniei si spreiaza cu substantele chimice ce pot afecta si polua aerul,solul si apa imbolnavindu-l si distrugand culturile agricole,animalelel si sanatatea oamenilor din sate si orase!

  • Buná

   As dorii pe scurt sá vá explic despre ce este vorba in legáturá cu (cemtrails) Vorbim de BaFe3 aceasta substantá ajutá la inaltimi foarte mari (Sratosferá) ca moleculele de ozon sá se uneascá!
   Formánd din nou un invelis protector, datoritá faptului cá din ce in ce tot mami mult dioxid de carbon si metan ajunge in aer si din cauza cá incálzirea globalá e o problemá deja din anii 75,80 acum iese totul la suprafatá. Cánd ? Cánd e deja tárziu si cánd meteorologia stá si se mirá ce se intámplá in lume. Fel de fel de uragane, ploi si diferite anomalii pe care nici oamenii de stiintá nu le pot explica.

   Situatia e criticá, chiar foarte, foarte rea!
   Hai sá ne gándim un pic, am primit totul gata, am avut toate conditiile pentru a ne dezvolta si pentru a trái aici pe pámánt.
   Mie mi se pare foarte ciudat acest lucru pentru cá, ca sá ai aceste daruri (h2o, o2, h2) si asa mai departe cam 1 la 100.000.000 ca sá gásesti in univers.

   Deci dragi mei am stricat totul 🙂
   O zi minunatá: Arthur Greece Inginer technolog
   Protectia mediului

 10. Buna ziua eu am concesionat o suprafata de 8ha de pasune din 2011 am9vaci iar acum eu nu pot sa-mi scot animale la pascut deoarece reprezentanti primariei nu ma lasa acest izlaz este trecut la Apia am luat subventie pe el ce as mai putea face si unde sa ma adresez.Eu sunt din com Falciu judetul Vaslui

 11. Buna ziua . Poate cineva sa ma informeze daca si cand incep sa se faca platile pentru cei din esantionul de control . La APIA nu raspunde nimeni la nici un telefon afisat . Multumesc . Iuliana

 12. Buna ziua,
  am o suparfata de 0,5 ha de pamant arabil care este dat in arenda la o firma care-l cultiva. In fiecare an platesc impozit pentru aceasta suprafata de teren dar subventia este luata de firma care cultiva pamantul. Asa este corect conform legii ? Multumesc pentru raspuns

 13. buna sunt mircea cojocar din loc archita jud mures asi dori o informatie legata de apia si de minciunile comunicatele ministerului an judetul mures nu au venit imaginile TELEDETECTIEI cum poate sa minta ca sau finalizat controalele oare nui trage nimeni la raspundere pentru minciunile si aburelile ce ne spun nu suntem uniti suntem neam de ciobani .DOMNULE MINISTRU ASTEPT SA MA SUNATI hotilor

 14. Buna ziua,
  Doresc Informatii privind Solicitarea si Obtinerea unui ajutor de stat,astfel cum este stipulat in Ordinul nr.1002/2016, emis de MADR, privind aprobarea schemei de ajutor de stat,,Servicii de silvomediu,servicii climatice si conservarea padurilor,in vigoare de la 09.01.2017,publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr.20 din 09.01.2017.
  Din cate am aflat este vorba despre Masura 15.1 si se refera la creearea de zone de liniste in paduri si de exploatare a lemnului doar cu atelaje de animale.
  Desi OMADR 1002/2016, a intrat in vigoare din 09.01.2017, nu au fost elaborate,nici pana acum Normele de aplicare. Drept urmare nu se poate inca depune Cererea unica aferemta.
  Multumesc

 15. Buna ziua,

  Am citit ca in jud. Timis, este o ferma de vanzare la pret de 50 milioane euro ( 10.000 ha).Ati putea sa-mi spuneti daca, acest anunt mai este valabil? Multumesc.
  Cu respect,
  Maresch Horst Mario

 16. Buna ziua,

  bannerul publicitar din partea de jos a paginii este extrem de deranjant. Ar trebui sa fie posibil ca banerul sa fie inchis dupa 30 de secunde-1 minut. Prezenta lui face ca pagina sa fie imposibil de vizualizat si citit si continului website-ului greu de urmarit. E un website foarte bun.

 17. Buna ziua. Ma intereseaza sa achizitionez un solar pt. legume de 4m x 8m si daca se poate, la cheie, adica cu transport si montaj inclus. Multumesc. Telefon contact: 0736730745.

 18. Vreau sa colaborez cu articole privid pomicultura intensiva (am creat ferma insuratei , 8o ha livada super intensiva ), am lucrat in horticultura judetului buzau ca director de trust (1968-1991), sunt pensionar si asigur consultanta pentru pregatirea de horticultor(formator de programe) si fac proiecte pe masura 41 si41a . Amscris 10 ani la Lumea satului dar nu platesc colaborarea . Daca doriti o colaborare platita pot sa trimit lunar minim un material

 19. Buna ziua . Sunt inginer de profesie, am lucrat in cercetare, privat din 1992 ,facand numai productie industrie grea. Suntem detinatorii unui proiect unic in Romania. SERE TOTAL INDEPEDENTE ENERGETIC . Sunt facunte toate calculele si studiile atat energetice ,cat si finananciare. Afacere foarte profitabila . Cautam parteneri pentru investitie .

 20. Buna ziua,doresc sa infintez o cultura de coacaze negre pe o suprafata de 1 ha, intrebarea ar fi daca se pot obtine subventie de la APIA pentru astfel de culturi si daca cineva are cunostinte despre un punct de desfacere comercializare-vanzare coacaze??? cu respect

 21. IMPOZITAREA SUBVENȚIILOR după NOUL COD FISCAL.
  Platesc sau nu impozit PFA-urile pentru subventia pe suprafata ?
  Se declara acest venit in 392B ?

 22. Buna. Ma numesc Ciprian si sunt din Aiud jud Alba. Am o plantatie de 6 ha de alun. Cum pot afla daca pot beneficia de subventia apia, marita? Astazi am intrebat la apia si ei nu stiu nimic. Multumesc.

 23. Buna ziua,draga redactie! Suntem din jud. Valcea(Horezu)si ne confruntam cu o mica problema: dintr-un mic cadou si un hobby al nostru ne-a crescut efectivul de iepuri timp de un an de zile. Am incercat vanzari la piata libera, fara rezultate. Avem posibilitatea de a mari efectivul, dar nu avem piata de desfacere. Dorim o indrumare de la Dvs. unde si cum i-am putea valorifica? continuam sau ne oprim aici? Va multumim pt intelegere!

 24. Doresc sa colaboresc cu personae fizice sau juridice,respectiv consultanta si orice pot sa ajut in acest sens.
  Am absolvit specializarea pedologie agrochimie,am experienta in domeniu,de aceea caut colaborare cu oricine isi doreste acest lucru.Vreau sa ajut.

  • ESTE EXTREM DE IMPORTANT SA NE PUNEM PE MUNCA SI SA CONSTRUIM SISTEMUL ACESTA DE INCALZIRE ECO. SANT INTERESAT DE ACEST SISTEM SI AR FI MINUNAT SA COLABOREZ SI CU LUCIAN LAURENTIU. SANT DESCHIS LA ORICE COLABORARE CU OAMENI MUNCITORI SI INVENTIVI. DAN .TEL. 0741559262

 25. Buna ziua,

  Am 24 de arii de grădina in centrul unei localiatati. As vrea sa cultiv ceva, sa plantez ceva care sa aducă un venit. Problema este ca ca terenul este foarte umed si nu stiu ce fel de plante prefera umiditatea multa.
  Imi poate da cineva o idee?
  Multumesc
  Neli

 26. Stimata Redactie , peste cateva zile se inchide perioada de depunere a cererilor pentru acciza la motorina utilizata in trimestrul III . Inca nu s-a platit nimic din trimestrul II . Hotararile de Guvern au fost deja publicate in Monitorul Oficial de 2 saptamani . Va rugam sa solicitati APIA o informatie oficiala .
  Va multumim .

 27. Ma intereseaza rasa de porc MANGALITA.Vreau sa achizitionez un vier si vreo 2-3 scrofite pentru ai importa in Rep.Moldova.Daca imi puteti da o adresa de email sau altcumva de al contacta pe domnul Ioan Tataran sau alt producator de incredere pentru achizitionarea unei rase pure de mangalita.Va multumesc

 28. Buna ziua !
  Ma intereseaza rasa de gaini Australorp si Araucana pentru a porni o afacere cu gaini pentru oua.
  De unde as putea procura ?
  Multumesc !

 29. Stimati domni,

  Astept niste explicatii si argumente temeinice !

  1. Pentru suprafețele peste 30 de hectare, subventia este de SAPS+ANT= 98.9334 euro/ha,

  2. Ministrul egiptean al Aprovizionarii, Khaled Hanafi, a precizat ca Egiptul a cumparat 60.000 de tone de grau din Romania la un pret mediu de 207.34 dolari pe tona (i.e. 188.5 euro)

  3. Productia medie de grau la hectar a fost, în anul 2015, de 3.68 de tone (i.e. cca 693 EUR / ha).

  Din valoarea productiei de grau la hectar, subventia reprezinta 14.3%.

  E vreo greseala ?
  Daca nu, intreb: De ce trebuie sa subventioneze UE \ Romania exportul de grau in Egipt ?!?!

  Victor Blaga

 30. Bună ziua,

  Vă scriu în numele companiei Nucifere Regia SRL în scopul unei posibile colaborări.

  Am observat că ați publicat câteva articole cu privire la cultura nucilor, de asemenea am observat chiar și în comentarii pe site oameni interesați de informații cu privire la înființarea unei livezi de nuc.

  Având în vedere că suntem compania numărul 1 în România în ceea ce privește cultura nucului am considerat că ați fi interesați să scriem un articol despre povestea noastră, cum am început și cum am ajuns la acest nivel, care ne sunt obiectivele dar și informații vitale cu privire la soiurile românești( pentru că da, numai soiuri românești comercializam, ceea ce înseamnă că ați încuraja producția și dezvoltarea soiurilor autohtone).

  În rubrica de Contact de pe site-ul dumneavoastră spuneți: „„Agriculture Intelligence” inseamnă informație interpretată corect, într-un scop concret: reducerea riscurilor și mărirea profiturilor. La Agrointeligenta, analizăm informația, astfel încât să ajutăm cititorii să ia decizii la care nimeni nu s-a gândit, să știe ce va merge bine și la anul și să devină chiar ei exemple pentru alții.”
  Considerăm că putem contribui la confirmarea celor scrise de dumneavoastră și cu siguranță, prin noi, veți educa mai bine antreprenorii ce doresc înființarea unei livezi de nuc.

  Asteptăm cu interes răspunsul dumneavoastră la propunerea adresată.

 31. buna ziua , as dori sa incep o afacere cu cresterea iepurilor dar nu stiiu pe cine sa contactez pentru mai multe sfaturi de specialitate si e unde as putea procura materialul reproductiv.daca se poate sa-mi furnizaticateva contacte v-as fi recunoscator

 32. buna ziua ce suprafata de livada trebuie sa am pentru a accesa fonduri europene nerambursabile si de cand pot depune dosarul pe ce masura va multumesc

 33. Buna ziua,

  Va scriu in legatura cu un potential parteneriat. Firma noastra se ocupa cu constructia de drone profesionale in domeniul industrial printre care si agricultura de precizie, topografia si energiile regenerabile. Oferim atat solutia completa de zbor (VTOL/HTOL), dar si prestari servicii pentru optimizarea timpilor de efectuare a PUG-urilor, cadastrului digital, dar si supravegherea si analiza culturilor. Printre partenerii nostri locali, putem mentiona UPB, INCDMTM, INCDM-Constanta. Printre parteneriatele externe in desfasurare, putem mentiona ministerul telecomunicatiilor si serviciul de paza si protectie din Doha, Qatar. Ne-am gandit ca prezenta serviciilor noastre pe platforma dumneavoastra, poate reprezenta un punct comun in ceea ce priveste tehnologizarea segmentului agricol dar si topografic. Prin urmare, dorim sa plasam un banner amplasat in aceiasi maniera in care este amplasat cel cu DEKALB. Dorim sa stim care sunt costurile pentru o plasare de acest gen. Va stau la dispozitie cu orice intrebare sau lamurire.

  Toate cele bune,

  Horatiu Nica

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*