Jihad El-Khalil, al treilea cel mai puternic fermier din România, și-a extins imperiul și în Banat

Ibrahim Jihad El-Khalil este, potrivit Agrointeligența Top 100 fermieri, cel de-al treilea cel mai puternic om din sectorul agricol din România, exploatând peste 35.000 de hectare de teren agricol în județele din sudul țării. Recent, holdingul pe care îl conduce – Maria Grup, s-a extins și în Banat, în județul Timiș, unde libanezul a început să lucreze încă 6.000 de hectare de teren agricol.

Despre noua achiziție – preluarea în arendă a unei suprafețe compacte de teren agricol, Jihad El-Khalil a vorbit într-un interviu acordat emisiunii ”România, te iubesc!” (Pro TV), unde a declarat că acum grupul de ferme pe care îl controlează a ajuns să aibă în exploatare peste 40.000 de hectare.

Omul de afaceri spune totuși că partea vegetală – în special cultura de grâu, porumb, soia sau floarea-soarelui, reprezintă doar o parte a business-ului său agricol. Libanezul a declarat că preferă să integreze producția, iar cerealele să devină hrană pentru fermele sale de animale. ”Pentru o tonă de taurine primesc la export 2.000 de euro, în timp ce pentru o tonă de cereale se plătește 100 – 150 de tone de grâu. Cu 6 kilograme, facem un kilogram de carne”, a explicat Jihad El-Khalil modul său de a analiza opotunitățile de profit. Totodată, a declarat că cea mai mare parte a recoltei sale de grâu pleacă la export, în Iordania, acolo unde vinde și cele mai multe animale.

În total, fermele familiei El-Khalil figurează ca având aproape 1.000 de angajați la nivel național.

Be the first to comment

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


ARIOSO