• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Gigi Nețoiu se dă bătut în lupta cu agricultura: Își vinde ferma amplasată strategic la Dunăre. Vezi ce sumă fabuloasă cere pe toată investiția!

    Daniel Befu -

    Surse de maximă credibilitate din piața transferului de ferme de mari dimensiuni ne-au confirmat că Gigi Nețoiu, aflat după gratii la penitenciarul din Drobeta Turnu Severin, vrea să renunțe la business-ul său agricol. Acesta este amplasat în lunca Dunării, în zona comunei Cetate, lângă plantația de vie a Academiei Române pe care o exploatează poetul Mircea Dinescu.

    E posibil ca exitul lui Nețoiu să nu fie unul voit, ci de nevoie. Presa tabloidă, cea care i-a urmărit cu aviditate parcursul post-condamnare în Dosarul Transferurilor, a precizat că fosta iubită și asociată a lui Nețoiu, milionara Luchi Georgescu, la rândul ei activă în domeniul agri-business, prin Vincon Vrancea, s-ar fi angajat să o ajute financiar pe soția lui Nețoiu, pe perioada cât el își ispășește pedeapsa de trei ani și patru luni. Un asemenea ajutor financiar nu ar fi necesar dacă familia Nețoiu nu ar fi la strâmtoare.

    Sol de cea mai bună calitate

    Ferma lui Gigi Nețoiu are 2.300 de hectare lucrate, dintre care 850 de hectare sunt în proprietate, arendate pe perioade de până la 10 ani, de la oamenii locului. Ferma nu are nici o suprafață arendată sau concesionată de la ADS, calitatea solului este cea mai bună, fiind cernoziomuri care au și avantajul amplasamentului în imediata vecinătate a Dunării. Referitor la acest aspect, însuși milionarul condamnat a remarcat într-un interviu poetic acordat ziarului Ring, poziția privilegiată a exploatației sale: „Şi dacă-mi sunt mie, le sunt şi prietenilor mei. Natura e senzaţională aici şi, dacă ştii să te porţi cu ea, te răsplăteşte. Dunărea e la 100 de metri, pădurea e peste tot. Mă relaxează extraordinar natura. Ia, ascultă!”.

    Deține spații de depozitare și utilaje moderne

    De asemenea, ferma lui Nețoiu are și 6 silozuri moderne de câte 2.000 de tone, are 6 combine Class și 8 tractoare de la mai mulți producători, inclusiv de la John Deere și Fendt.

    Cel mai interesant de menționat este că Nețoiu și-a cumpărat și un sistem de irigații ultramodern, care stă de doi ani de zile nefolosit în curtea fermei. Sistemul ar fi trebuit să se alimenteze din canalele sistemului de irigații conceput în perioada comunistă, doar că apa nu poate fi pompată prin canale, deoarece autoritățile din domeniu (ANIF) nu au înlocuit vechile pompe nefuncționale, care ar fi trebuit să soarbă apa din Dunăre. De altfel, în presă au existat mențiuni privind adevărata miză a lui Gigi Nețoiu, atunci când era pe cai mari în agricultură, aceea de a acapara cât mai multe parcele de teren din zone irigabile.

    Zootehnia ca hobby

    Pe lângă partea de agricultură, ferma lui Nețoiu are și o mică crescătorie de animale, însă e una de hobby, cu câteva sute de capete de ovine și câteva zeci de ovine.

    Prețul cerut de reprezentanții milionarului este de 20 milioane euro negociabil, în el fiind inclus și mini-hotelul de trei stele cu piscină din centrul localităţii Cetate, Gigi Neţoiu, construcție nouă, care în prezent are mici degradări ca orice clădire nefolosită, dar care cu câteva retușuri, ar putea reintra în circuitul turistic în maxim o săptămână.

    Consultanții imobiliari consultați de Agrointeligența au declarat că întregul business de la Cetate al lui Gigi Nețoiu valorează mai degrabă undeva în jurul valorii de 10 milioane de euro, chiar sub această sumă.

    Cine este Gigi Nețoiu?

    Poreclit “Comandantul”, Gigi Nețoiu apare menționat în dosarul de urmărită al Nadiei Comăneci de la CNSAS, el fiind luat la întrebări de securiști, imediat după fuga gimnastei. Cei doi sunt apropiați, Nețoiu botezându-l în 2006 pe fiul Nadiei Comăneci, presa speculând că între ei ar fi existat în tinerețe și o idilă.

    Despre Nețoiu presa scrie că l-ar fi filat pe poetul Mircea Dinescu înainte de revoluție, ironia sorții făcând ca cei doi acum să fie vecini de moșie.

    Nețoiu a fost asociat cu Luchi Georgescu în Vincon Distribution și în SC Venus Holiday 2000 SA (societate privatizată pe o sumă infimă de Dan Matei Agathon în 2001). Luchi Georgescu, care i-a fost și iubită lui Nețoiu, este o milionară a tranziției despre care presa specula că ar fi o apropiată a Danei Năstase.

    Nețoiu a fost și acționar la Universitatea Craiova și Dinamo, postură din care a efectuat mai multe transferuri prin care a fentat statul român, declarând o valoare a tranzacțiilor mai mică decât cea reală.

    La 36 de ani, în 1995, Gigi Nețoiu, ajuns la vârsta maturității, a avut și o pornire lăuntrică de a deveni slujitorul legii, absolvind Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”- specializarea drept.

    A iubit și politica, fiind între 1994-2008 – membru PSD, apoi, între 2003-2008 – vicepresedinte PSD –Ilfov, după care între 2010-2012 – vicepresedinte UNPR, apoi din 15.10.2012 membru PP-DD, iar mai nou membru UNPR. Asta și pentru că e un apropiat al lui Gabi Oprea, în jurul căruia a gravitat mereu, cei doi “oameni politici” afișându-se inclusiv la nunta odraslei primarului din Cetate.

    A fost ales deputat pe listele PP-DD

    Dragostea pentru politică l-a pricopsit și cu un loc de deputat PP-DD, pe care l-a părăsit doar în urmă cu o săptămână, deoarece Camera Deputaților a avut nevoie de un an de zile ca să “ia act” de condamnarea deputatului Nețoiu și să-l excludă din Parlament.

    În prezent Gigi Nețoiu e căsătorit cu o fotomodelă cu trei decenii mai tânără decât el. De asemenea Nețoiu mai precizează în declarația de avere că deține un teren în comun cu un alt condamnat din Dosarul Transferurilor, Cristi Borcea, cu care a și fost partener în FC DINAMO.

    În Agricola East Way Distribution SRL, Nețoiu s-a asociat cu Vișan Gigi Virgil, personaj despre care ziarul Gândul scrie că ar fi fost șoferul lui Samir Sprânceană, reținut pentru returnări ilegale de TVA.

    În PNG Investment Grup SRL a fost asociat cu fotbalistul Gică Popescu, condamnat și el în același Dosar al Transferurilor.

    În Complex Turistic International Doi Cocoși SRL a fost asociat cu Victor Becali și ulterior cu Elena Borcea, mama lui Cristi Borcea.

    În CV-ul său de la Camera Deputaților, afaceristul milionar Gigi Nețoiu a notat cu modestie că de fapt între 2005 și 2012 el a fost doar simplu jurist la Vincon Distribution.

    Pasiune pentru tractoarele Fendt

    Legat de idila sa cu agricultura, Nețoiu li se lăuda ziariștilor că a învățat agricultură de la prietenul său Adrian Porumboiu. În cursul acelui interviu, Nețoiu s-a cocoțat pe treptele tractorului său Fendt, îmbrăcat într-un trening inscripționat Galatasaray, primit cadou de la Gică Hagi.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Plata ANT bovine. Calcul noua dată de referință pentru subvenția pe cap de vacă Familia Moraru a investit în prima fermă pentru creșterea tradițională a puilor în aer liber Fermierul Gabi Corodeanu a înlocuit culturile de cereale cu cele de cartofi și ceapă

    Ultimele știri

    Furt de utilaje – recompensă de 1.000 de euro pentru cei care pot ajuta la recuperarea lor Drone profesionale, eficiente și performante în portofoliul Agricover, pentru fiecare tip de fermă Ajutor de stat pentru fermierii care au pierderi din cauza prețului mic la cereale