Comerţ alimentar

Ce conține borcanul de miere vândut la promoție cu 9,99 lei? Vezi rezultatul analizelor de laborator!

9,99 lei borcanul de aproape un kilogram de miere! Imposibil, au spus imediat apicultorii care au văzut lunile trecute oferta unui mare lanț de magazine din România. Stuparii nu s-au mulțumit însă doar să acuze de fals acest produs, dar au dus probe la laborator pentru a dovedi ce conține borcanul la promoție.

Probele au fost prelevate de către Asociația Crescătorilor de Albine Timiș pe propria răspundere și, pe 3 februarie, au fost duse spre analiză la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură din Capitală.

poliflora-bioportal_22921

Analizele au fost efectuate în intervalul 3-8 februarie, iar buletinul indică faptul că s-a primit un borcan de 900 grame, sigilat, cu informații furnizate prin etichetare, printre care și aceea că acel produs este ”miere polifloră” și că este ”garantat de Moș Costache”.

Mai mult, borcanul avea înscrisă pe etichetă și data de valabilitate – 24.11.2017, cu mențiunea că a fost produs de SC Apicola Costache SRL, Comuna Ion Roată, județul Ialomița, însă că este vorba despre un amestec de miere provenite din UE și din afara UE.

Rezultatul analizelor a arătat că proba analizată conținea în proporție de circa 76%  ”zahăr reducător, exprimat ca zahăr invertit”, iar aproape 3% ”zahăr ușor hidrolizabil, exprimat ca zaharoză”.

În prezent, borcanul de 900 grame de miere polifloră de la Moș Costache se vinde în Lidl cu 14,89 de lei.

12742044_1119407408079526_2438900889826486975_n

12744428_1119407401412860_1961993616282321327_n

Sursa analizelor: Facebook.com/Apicultura Banat – Vatris Cosmin

24 comentarii

 1. Aceste ” hotii” din alimentatie sunt f.frecvente si ne miram de ce populatia acestei tari este atit de bolnava. Va dati seama si ce prod.se comercializeaza din afara tarii….suntem lada de gunoi a Europei!!! Agricultura noastra este inexistenta ptr.ca interesele EU sunt f.mari in detrimentul nostru, ptr.ca noi( guvernantii) nostrii de 27 de ani ne-au vindut! Protectia Consumatorului este ca inexistenta! RUSINE ! Sper sa se ia masuri drastice !

 2. Tata spunea ca nu e hot cine fura ci acela care se fereste de hoti. Cine gindeste,gaseste solutii la multe prbleme si nu uitati ca in biblie scrie :”La sfirsitul vremurilor,oamenii se vor insela unii pe altii si vor trai. Daca respectam ordinele din biblie, traiam in comunism ! !

  1. olteanu-le ,,,Ce are ,s…a cu prefectura sau cu comunismul??? Daca nu te pricepi ,nu te baga ,in prostii ? Nu COMUNISTII , iti vand miere contra-facuta (otravita) ,si tu care nustii o cumperi ,Sunt cel putin 5-6 metode ,clare de verificare ,a mierii bune.Adica ,iei o lingurita de miere si opui intr-un pahar cu apa ,daca mierea ramane pe fundulpaharlui si nu se dizolva numai daca o mesteci ,atunci ,sa o folosesca ala care o vinde ,Ca-i falsa .Succesuri ,,

 3. DRAGI PRODUCATORI SI CONSUMATORI NU VA MAI LASATI PACALITI DE INTRUSI CARE VAND ALTCEVA… IN LOC DE DENUMIREA MARFII CARE E PUS PE ETICHETA LUATI MIERE DE LA PRODUCATORI …DAR ATENTIE SI AICI..CA MULTI SAU EUROPENIZAT IN SMECHERII…SI ATUNCI NICI NU E DE MIRARE DACA OAMENII SE INBOLNAVESC… MANCAND PRODUSE NATURALE CONTRAFACUTE ..UNDE SANT LABORATOARELE DIN PIETE ?LA INDEMANA ORICUI ?SI DICTIONARUL AFERENT, TRADUCERII CORECTE AL MARFII.SA INTELEAGA LUMEA CUVINTELE SPECIFICE……SI CE CONSUMA !

 4. Ba trebuie să fim influențați,d-le Alex E.Putem foarte bine sa cumpărăm un kg de zahăr la pungă cu 2,5 roni,in locul unui kg de zahăr la borcan cu 10 roni.In afara de dezavantajul adus cumpărătorului se aduc pagube si producătorilor de miere adevărată.

 5. buna ziua…rog rezolvati URGENT anomalia de pe paginile dvs ! NU se poate citi pe de-antregul tot textul comentariilor !!! IN partea dreapta, marginile impuse de programator elimina cateva cuvinte din text si nu se intelege aproape nimic din acel text !!!…o sa fac si un print-screen ca sa demonstrez, dar nu am cum sa va trimit foto ! ba chair si ce am scrie u, acuma, nu se vede cuvantul “pe de-antregul” !!! la mine pe ecran lipsa este de circa 2 cm !!!! folositi mailul meu daca doriti precizari si foto ! multumesc

  1. Multumim pentru sesizare. Am contactat tehnicul si vom incerca sa rezolvam problema. Cu stima!

  2. Problema cu vizualizarea comentariilor s-a rezolvat. Multumim inca o data pentru sesizare!

 6. Cu tot respectul…. Pentru neaveniti si in atentia d-lui Dorin Doc… Cel mai simplu ar fi concluzia: Are sau NU borcanul de la Mos Costache , miere in el ???! Suntem satui de denumiri alambicate (zahăr invertit sau convertit,acid pantotenic, nicotinic. maltoza, baltoza, catoza,xxxoza etc…) Eventual in ce proportie….. sa inteleg ca 76+3=79% zaharuri si restul de 21% miere? La dvs avem 81,3% zaharuri si restul….. necunoscute!

  1. Borcanul de la Mos Costache are miere in el.

   Pentru cei care nu cunosc, mierea ESTE in esenta (si in proportie chimica majoritar) zahar si apa (motiv pentru care . Nu neaparat acelasi tip de zahar ca cel de masa pe care-l puneti in cafea (zaharoza) dar este zahar (predominant glucoza si fructoze).

   ORICE borcan de miere este zahar. Diferentele sunt natura zaharurilor continute si celelalte componente minore – amino-acizi, minerale, samd (care pot sau nu avea beneficii nutritive).

   Si da, poti la fel de bine sa faci diabet manancand prea multa miere, cum faci de la prea mult zahar rafinat. Ambele continut zaharuri si afecteaza nivelul de zahar din sange si rezistenta la insulina.

   Nu va mai lasati pacaliti de publicatii idioate si articole inflamatoare

Scrie un comentariu