Primește revista gratuită Promovează afacerea ta Despre noi și contact
ȘTIRI AGRICOLE CATEGORII PRODUSE AUTORI ARHIVĂ

AZI 14:49 COD GALBEN de furtuni pentru 28 de județe!

AZI 14:33 Ce cantitate de apă ce trebuie asigurată animalelor din fermă pe timp de caniculă

AZI 13:04 Strategia fermierului Gavrilă Tuchiluș pentru o producție bună și creșterea proteinei din bobul de grâu

Mâine se dă marea ”strigare” a fermierilor. Ora 11.00, Parcul Izvor, peste 8.000 de agricultori își cer drepturile în stradă!

fermieri-protest

Peste șase ore au negociat ieri liderii fermierilor cu primarul Capitalei locul și ora la care va avea loc protestul anunțat pentru mâine.  Inițial autoritățile vroiau să îi trimită pe fermieri la periferia Bucureștiului, acolo unde nu le auzea nimeni revendicările.

”Vroiau să ne trimită inițial la Glina. Până la urmă am reușit să cădem de acord. Ieri după 6 ore de discuții nu am căzut la niciun consens cu toate că este un drept constituțional. Astăzi de dimineață i-am explicat primarului general al Capitalei cum stă situația, acesta a înțeles și acum am ieșit din noua ședință convocată pentru autorizație. De aceea suntem forțați să spunem, să începem mitingul la Izvor dar oricum avem treabă și acolo la Ministerul Mediului cu ambalajele care vor duce tot la scăderea prețului la poarta fermei. Avem la Finanțe cu legislația pe Codul Fiscal, avem la Parlament problemele legislative”, ne-a declarat Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).

Marea ”strigare” se va da la Parcul Izvor

Mâine începând cu ora 11, protestul va începe în Parcul Izvor urmând ca în jurul orei 13.30 să se deplaseze manifestanții în Piața Victoriei unde vor continua protestul începând cu orele 14.30.

”Ne menținem cifra de 8.000 de participanți. Lista de revendicări va mai suferi câteva modificări pentru că ni se alătură și crescătorii de porci, care au și ei 3 cereri. Va participa la protest Federația Crescătorilor de Bovine din România, Oierii de Munte și Asociația Crescătorilor de porci din România”, ne-a mai explicat Claudiu Frânc.

Acesta ne-a indicat ca puncte ”fierbinți” de pe lista de revendicări problemele legate de asociații, subvențiile și suspendarea legii privind vânzarea terenurilor către străini până la elaborarea unui nou act normativ. ”Mai sunt chestiuni fiscale, legile din Parlament privind pachetul lapte care trebuie să fie urgent aprobate, legea cooperativelor, etc. Și au mai apărut  nouătăți privind susținerea zonei montane și stoparea declinului sectorului creșterii de bovine din România”, ne-a mai spus liderul crescătorilor de bovine.

Fermierii au dat autorităților chiar și soluțiile la revendicări așa că nu admit să li se răspundă că nu există cale de rezolvare. ”Noi la toate punctele de revendicări din listă avem și soluțiile legale deci nu se pune problema ca autoritățile să nu ne dea răspunsuri afirmative. Dacă nu vor vrea vom stabili în consecință ce vom face”, mai spune Claudiu Frânc.

De data aceasta protestul se anunță a fi unul liniștit. ”Va fi un protest normal, fără alte ”accesorii”. De data acesta! Data viitoare combine, tractoare și alte utilaje”, a mai completat liderul FCBR.

EXITCARD EXITCARD
nut

Înființarea unei livezi de nuci cu fonduri europene: Afacerea agricolă la care investiția se amortizează de la prima recoltă

cartofi mov in camp

Cea mai profitabilă cultură agricolă din România: Cartoful mov aduce câștiguri de peste 200.000 de euro la hectar

Ce profit aduce o fermă de capre? Francisc Lulea: „Nu facem faţă cererii de lapte”

fermierii romani in Austria

Fermieri români, șocați de ce au văzut în fermele din Alpi: Produc iaurt „bio” cu chimicale și îl vând în școli!

Cum să-ți deschizi un cont IBAN în euro fără comisioane Cum să cumperi din SUA, mai ieftin Cel mai ieftin transfer de bani internațional
  1. sa ne explice si noua cine este abilitat pentru ce se face acest protest si inpotriva cui si de ce ??? cine este vinovat si de ce ??? oare nu cumva este un interes politic ??? sa n-aveti suparare caci gindesc ca un crescator de animale cu nu prea multa carte !!!

    RĂSPUNDE
  2. este tarziu CATALIN ARE DREPTATE

    RĂSPUNDE
  3. atunci cind ne cerem drepturile si protestam suntem judecati ca este un interes politic? Nu! eu zic ca fermierii sunt indreptatiti sa-si cera drepturile. Ca alti intrusi profita de acest protest poate fi adeverat, dar noi care lucram in agricultura ar trebui sa-i sustinem, si sa luptam ca si fermierii nostri sa fie ajutati, sprijiniti pentru a fi la nivelul fermelor europene.

    RĂSPUNDE
NUME (necesar)
E-MAIL (nu va fi publicat)
WEBSITE (opţional)
ABONAMENTE CONTACT PUBLICITATE TERMENI ȘI CONDIȚII COOKIES