• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Împrumut Agricover în valoare de 15 milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank

  agrointeligenta.ro -

  Grupul Agricover a semnat un acord cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) privind obtinerea unui imprumut in valoare de 15 milioane de euro.
  Jumatate din fonduri vor fi investite pentru dezvoltarea diviziei de achizitii, prelucrare si comercializare a cerealelor – Agricover SRL, in efortul de integrare pe verticala si extinderea afacerilor in regiunea Marii Negre. Restul imprumutului va fi folosit de Agricover Credit IFN, divizia financiara a grupului, pentru finantarea fermierilor.

  Acordul va contribui la dezvoltarea producției de cereale și a lantului de procesare, inclusiv la realizarea de produse finite de calitate superioara, care este una dintre prioritațile politicii economice ale Romaniei.

  „Agribusiness-ul este un generator major de venit si o sursa esentiala de bunastare si locuri de munca in Romania. Prin finanțarea extinderii Grupului Agricover, banca isi subliniaza angajamentul de a sprijini companiile dinamice, capabile sa contribuie la modernizare, sa genereze cresterea exporturilor romanesti si sa participe la cooperarea economica regionala, acesta fiind un obiectiv major al BSTDB ca banca de dezvoltare regionala”, a spus Mustafa Boran, vicepreședintele BSTDB, cu ocazia semnarii acordului.

  „Dezvoltarea agriculturii pe baze durabile, obiectiv major pentru Romania, reprezinta o prioritate si pentru Grupul Agricover, care este furnizor de solutii complete pentru agribusiness-ul local. Acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank ne va permite sa continuam diversificarea produselor si serviciilor inovatoare si sa oferim solutii de finantare personalizate, adaptate specificului local”, a declarat Robert Arsene, CEO al Grupului Agricover.

  “Succesul unui business in agricultura depinde in mare masura de capital, iar Grupul Agricover, prin Agricover Credit IFN, este preocupat in permanenta sa ofere fermierilor solutii noi de finantare. Acordul cu o institutie bancara prestigioasa precum Black Sea Trade and Development Bank inseamna o investitie in viitorul agribusiness-ului romanesc, care poate fi un motor real, sustenabil de dezvoltare a economiei”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

  Grupul Agricover este singurul furnizor de solutii complete pentru agricultura din Romania, un integrator in circuitul serviciilor si produselor din agricultura, detinand pozitia de lider pe piata de agribusiness. Infiintata in anul 2000, prin fuziunea dintre SC Comcereal SA Buzau si Ulvex SA, Agricover si-a extins afacerile in domeniul agribusiness-ului, construind un modelul de business ca integrator intre fermieri si industria alimentara. Avand peste 600 de angajati, Grupul Agricover include: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistica, Agricover Credit IFN, Agricover Broker Asigurari, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria.

  Solutiile integrate oferite fermierilor includ semintele, ingrasamintele, motorina, produsele fitosanitare, consultanta tehnica de specialitate, suport financiar, asigurarea recoltei, servicii logistice si de siloz, precum si sprijin in valorificarea recoltelor. In 2012, Grupul Agricover a avut afaceri de 970 de milioane de lei, in crestere fata de 2011.

  Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) este o institutie financiara internationala care opereaza in Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Romania, Rusia, Turcia si Ucraina. Banca are sediul la Salonic, in Grecia. BSTDB sprijina dezvoltarea regionala si cooperarea regionala prin acordarea de imprumuturi, linii de credit, actiuni si garantii pentru proiecte si finantarea comertului atat in domeniul public, cat si in cel privat.


  Te-ar mai putea interesa

  Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Când se plantează roșiile în grădină – calendar Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile

  Ultimele știri

  Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență