10 ÎNTREBĂRI despre PESTA PORCINĂ AFRICANĂ. Profesorul Fițiu: PUTEM VORBI DE BIOTERORISM? CE ȚĂRI CÂȘTIGĂ dacă ROMÂNIA ÎȘI OMOARĂ PORCII?
agrointeligenta.ro -Întrebări care, probabil, nu vor primi răspuns sunt lansate Ministerului Agriculturii de către cunoscutul profesor clujean Avram Fițiu. Acesta solicitătă autorității statului să vină cu informații concrete despre Pesta Porcină Africană, mai ales informații legate de posibilul rol pe care această boală a suinelor îl poate avea în actele de bioterorism alimentar, de sabotare a economiei naționale.
Profesorul Avram Fițiu a postat pe Facebook o listă cu 10 întrebări pentru Ministrul Agriculturii, legate de ravagiile Pestei Porcine Africane (PPA). Iată care sunt aceste întrebări, exact cum au fost ele redactate de profesorul de la Cluj, un cunoscut sustinător al fermelor de familie și al activităților durabile în satele românești:
”1. PPA are o legătură eventuală cu un act de bioterorism, comandat politic în exterior?
2. Cine i-a angajat pe cei 15.000 de ex. specialiști prost plătiți din programele militare ale ex URSS (din care 10.000 au competențe de transformare a unui agent biologic în armă militară)?
3. Ce țări neconsumatoare de porci câștigă din proliferarea PPA? Ce țări europene (ce ne dau nouă alimente) cu industrie porcină dezvoltată sunt afectate masiv de PPA și de alte boli asemănătoare?
4. Dacă mâine PPA ajunge în cele 30 de combinate industrial de porc românești (ce dețin 65% din consumul de carne porc din România), ce carne de porc mai dați românilor în consum?
5. Știți că sistemul de creștere industrial este mediul perfect pentru proliferare de PPA și de alți agenți biologici?
6. Știți că în caz de bioterorism agroalimentar ce ne-ar impune imediat decimarea întreg șeptelului românesc de porci, România face foamete sau importă masiv carne din afară?
7. Ați studiat în CSAT legătura dintre valurile de imigranți (n.b. refugiați) ce au năvălit în UE și încidența unor atacuri potențiale bioteroriste?
8. De ce stimulați sistemul de creștere industrial de porci din Romania (și nu numai) vezi cazul amicului Liviu, în loc să stimulați ferma familială care în UE reprezintă coloana vertebrală agroeconomică a UE?
9. De ce nu dezvoltați în România sistemul de creștere de animale familial în sistem ecologic, sistemul care este cel mai puțin afectat de PPA și de alte incidente sau accidente de natură agroteroristă?
10. Există o legătură directă sau indirectă, între un incident agroalimentar major european legat de vectori microbiologici (Salmonela, PPA, Gripa aviară, Rujeolă, Boala Vacii Nebune, Screpie, etc…) și programele de vaccinare în masă propuse a doua zi de Ministerele Sănătății din UE?”.
În finalul postării sale, profesorul Avram Fițiu precizează că detalii despre mizele subiectului se găsesc și în cartea pe care a publicat-o și care se găsește în librării – SALVAREA FERMEI ȚĂRĂNEȘTI. ”Pentru înțelegerea fenomenului bioterorist vă recomand să lecturați Raportul parlamentar al Comisiei de Apărare Națională și Forte Armate a Parlamentului Franței de la link-ul http://www.assemblee-nationale.fr/12/rap-info/i1097.asp”, încheie prof. Avram Fițiu.