• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ING. MIHAI BUDAI despre îngrășământul EUROCEREAL: ”Îl aplic la GRÂU ȘI RAPIȚĂ, ne asigură PRODUCȚIE ȘI PROFIT”

    agrointeligenta.ro -

    Inginerul Mihai Budai este recunoscut drept unul dintre cei mai pricepuți ingineri agronomi din România. Manager tehnic în cadrul societății Romina Agro Impex SRL din Diosig, județul Bihor, ing. Mihai Budai ne-a vorbit despre îngrășământul pe care îl aplică înainte de înființarea a două culturi cheie din ferma de circa 4.000 de hectare: îngrășământul Eurocereal de la Timac Agro România.

    ”În structura culturilor rapița deține circa 750-800 de hectare, iar cultura de grâu strict numai pentru producțiile de sămânța este vorba despre 1.400 de hectare. În ultimii ani am descoperit și cu rezultate bune, fiind foarte mulțumit, un produs al firmei Timac Agro respectiv EUROCEREAL care pe lângă faptul că asigură unele sporuri de producție – cantitativ și calitativ, are și o proprietate separată și anume că nu duce la acidifierea sau la alcalinizarea solurilor, protejând astfel rădăcinile plantelor de cultură respectiv cereale de toamnă și rapiță de toamnă”, a declarat ing. Mihai Budai despre îngrășământul Eurocereal de la Timac Agro România.

    Specialistul apreciază mai ales conținutul de sulf, foarte important pentru cultura de rapiță. ”Eurocereal are și sulf, un macroelement secundar foarte important consumat în cantități destul de mari de plante de cultură undeva la 70-80 de kg la o producție de 7-9 tone de grâu sau 4.000, 4.500 de kilograme la rapiță”, a explicat Mihai Budai.

    Deloc de neglijat, Eurocereal aduce culturilor de toamnă aportul necesar de zinc, element deosebit de important în dezvoltarea sistemului radicular în toamnă atât la cerealele păioase, cât și la rapiță. ”Zincul crește numărul și dimensiunea perișorilor absorbanți, astfel beneficiem de un microelement cu aplicare la sol cu absorbție aproape 100%, total dizolvabil în apă, care ne ajută foarte mult în primele faze de vegetație când grâul pornește în toamnă”, spune ing. Mihai Budai.

    Referitor la costurile pe înlocuire a clasicelor NPK cu îngrășământul Eurocereal, analiza ing. Mihai Budai arată că investiția este pe deplin recuperată, înregistrându-se întotdeauna profit.

    ”Acest îngrășământ ar crea un cost suplimentare de vreo 160 până în 200 kg de rapiță sau în 370 până în 400-420 kg de grâu care în totdeauna se justifică – chiar producțiile sunt cu mult mai mari ca randament de multe ori dublu față de aceste cantități raportând la îngrășămintele solide clasice care nu au macroelement secundar sau microelemente. Eurocereal ajută la formarea rădăcinilor și la sănătatea plantelor în toamnă și în primele stadii în primăvară. În ce privește aplicarea acestui îngrășământ, la rapiță el este foarte important datorită conținutului mare de sulf, element indispensabil în viața plantei de rapiță și mai ales faptul că îl are încă din toamnă, îi asigură o dezvoltare echilibrată să o aducă la un stadiu de vegetație suficient pentru a putea trece peste gerurile iernii, chiar dacă nu avem un strat acoperitor de zăpadă”, explică inginerul agronom de la Diosig, județul Bihor.

    Pentru comenzi sau mai multe detalii despre îngrășământul Eurocereal de la Timac Agro România, accesați www.fertilizaredetoamna.ro sau sunați la 0724.224.394


    Te-ar mai putea interesa

    Florin Barbu: ”Ordonanța despăgubirilor este scrisă deja”. Când se aprobă cei 200 euro/ha Gheorghe Vlad, OIPA Legume-Fructe: Bulionul din comerț este produs din pastă de China Șef APIA: Condiția pentru ca fermierii afectați de secetă să nu piardă subvenția la hectar

    Ultimele știri

    Banii în conturi pentru acești fermieri. Anunțul agenției de plăți Grâul, porumbul și rapița pe bursă – prețuri pe tonă, la zi Ateliere de gătit pentru întreaga familie – un proiect Agricola în parteneriat cu Chef Cezar Munteanu