Creșterea animalelorRECOMANDĂRIŞtiri agricole

ȚURCANA, REGINA MUNȚILOR 2018: Cea mai mare sărbătoare a oierilor se ține pe 30 SEPTEMBRIE, LA COSTEȘTI!

Sărbătoarea Crescătorilor de Ovine ”Țurcana – Regina Munților”, eveniment cu tradiție ajuns deja la cea de-a XIV-a ediție, are loc anul acesta duminică, pe 30 septembrie, în aceeași locație binecunoscută – Costești, comuna Orăștioara de Sus, județul Hunedoara. Evenimentul reprezintă cea mai mare sărbătoare din oierit și este organizat de Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine ”Dacia”, organizație al cărui președintele este Dumitru Andreșoi.

Oierii din toată țara sunt invitați la sărbătoarea care, și în acest an, va reprezenta cea mai importantă și mare întâlnire a crescătorilor de ovine și nu numai. La evenimentul de la Costești din acest an sunt așteptate cele mai înalte oficialități locale și de la nivel național, fiind o tradiție ca la ”Țurcana –  Regina Munților” să participe negreșit Ministrul Agriculturii, Petre Daea. Mereu aproape de oieri, acesta a luat parte la sărbătoarea crescătorilor de ovine și anul trecut, folosind acest prilej pentru a afla direct de la fermieri care sunt problemele cu care aceștia se confruntă.

Bursa de ovine, în programul sărbătorii de la Costești

Programul Sărbătorii Crescătorilor de Ovine ”Țurcana – Regina Munților” a fost făcut public de către organizatori care își doresc ca participanții să se bucure de o zi specială care le celebrează munca de peste an. Astfel, evenimentul va debuta duminică, 30 septembrie, de la ora 10.30 cu primirea invitaților, urmând o scurtă deschidere a manifestării de la ora 11.30 și o vizitarea a standurilor de la ora 11.45. La ora 13.00 va fi organizată Festivitatea de premiere și, de la 13.30, va avea loc Bursa de ovine.

Program cu cei mai iubiți artiști de muzică populară

Ediția din acest an a sărbătorii de la Costești va include și un simpozion de la ora 14.00, urmat apoi de un program artistic ce va încânta toți participanții și care va fi găzduit de îndrăgita Adriana Ștefan de la Etno TV.

Artiști iubiți, artiști consacrați vor urca pe scena de cel mai mare eveniment al oierilor, între care îi amintim pe Puiu Codreanu, Andreea Voica, Elena Merișoreanu, Vionelia Bălușe, Lena Miclăuș, Olguța Berbec, Ileana Lăceanu, Bogdan Cioranu, Codruța Rodean, Aida Busuioc, Valerica Ianoș Marian, Doinel Hindorean, Gheorghe Lăscoiu și Teodora Larisa Petruț. Nu vor lipsi deja celebrii Fluierași din Orăștioara de Sus, cei care, an de an, sunt o veritabilă emblemă a evenimentului de la Costești. Artiștii vor fi acompaniați de formația Codruț, formația Andreea Voica și de formația Aida Busuioc.

La fel ca și la edițiile precedente, participare la Sărbătoarea de la Costești este liberă!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!