• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  PARADOXUL PESTEI: Cel mai afectat producător A REÎNCEPUT AZI ACTIVITATEA! CU CARNE DIN IMPORT!

  Ramona Dascălu -

  Nicolae Ciuleac, patronul companiei CARNIPROD Tulcea, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, că astăzi – luni, 13 august este prima zi în care s-a reapucat de treabă. După ce ferma de suine i-a fost lichidată, tulceanul a decis să reia activitatea de procesare cu carne de porc din import, mai exact din Austria.

  „Nu mai am nimic din carnea pe care am avut-o, au îngropat tot, au omorât tot – 48 de mii de porci, plus 100 de tone de preparate și 600 de tone de carne. Pe lânga asta, tot eu am suportat toate costurile suplimentare și colaterale care s-au ivit din această situație, care nu sunt evaluate încă punctual. (…) E dezinfectat tot. Astăzi am început să lucrăm. Am adus carne din Austria și o să aduc carne de aici până se liniștesc lucrurile cu pesta în țara noastră”, a spus fermierul-procesator din județul Tulcea, cel mai afectat de epidemia de Pestă Porcină Africană.

  Prețurile la carnea de porc din import, la fel ca cele din România

  Proprietarul CARNIPROD spune că nu este o diferență de preț între carnea adusă din Austria și cea de la noi din țară, și subliniază că la acest moment nu s-ar risca să mai cumpere ceva din România.

  Prețurile sunt identice ca și la noi, nu îmi fac probleme, plus aduși aici și tot mă încadrez cu prețurile din România, și de la noi din țară nu mai risc să cumpăr ceva pentru că e un risc prea mare. Mâine te trezești cu cine știe ce, și iar o luăm de la capăt. M-am lămurit cu tot ce e în România. Sunt dezamăgit de tot ce se întâmplă în țara noastră. Mai rău nu a fost niciodată, și dacă se continuă așa nici nu o să mai existăm.
  Nu mai vreau nimic. M-am scârbit de tot ce se întâmplă. La unii este legea aia, la alții nu contează, pe alții nu-i interesează, da noi suntem mai catolici ca Papa, noi vrem toate hârtiile, dar nimeni nu le respectă. M-am săturat de treburile astea și nu vreau să lucrez așa. N-am nevoie să lucrez așa, am și alte variante să lucrez corect”, susține Nicolae Ciuleac.

  Relația cu marii retaileri se află în stand-by

  Nicolae Ciuleac speră ca la finalul săptămânii acesteia să dea și drumul celor 30 de magazine pe care le deține. Cât despre relație cu marii retaileri, acesta declară că nu știe încă dacă o să fie dat deoparte sau nu.

  „La magazine o să dau drumul când o să am ce vinde, deocamdată astăzi m-am apucat de producție efectivă. Pe la sfârșitul săptămânii, o să am și preparate, și carne și tot ce trebuie. Azi dimineață mi-a venit carnea din Austria. Comenzile sunt ferme, sunt sigure, calitatea este asigurată, în România nu sunt în stare nici actele cu care vine marfa să ți le pună conform legii la dispoziție”, a declarat Nicolae Ciuleac pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

  Administratorul CARNIPROD spune că din cauza PPA i-au fost afectate toate relațiile cu retailerii – cu Carrefour, Kaufland, Profi. ”Au fost solidari cu noi, dar toate merg până la un punct, și după aia îți spune îmi pare rău, dar asta e. Credeți că un retailer din-ăsta când tu ai avut o problemă, ală mai discută cu tine? O să zică: cu ăsta am avut probleme, ce știu eu ce probleme or să mai fie și pur și simplu te dă deoparte. O să ia dacă o să ia, dacă nu o să ia nu o să ia, o să vedem. Deocamdată nu am ce să ofer. O să vedem în continuare cum se desfășoară dinamica situației”, a mai spus patronul CARNIPROD.

  Carnea de porc se va scumpi

  În ceea ce privește prețul cărnii de porc, Nicolae Ciuleac este de părere că acesta va crește, și asta nu neapărat din cauza pestei porcine, ci din cauza cererii mari care există pe piață.

  Prețul cărnii oricum va crește, pentru că este cerere și oferta. Dacă e cererea mare, prețul crește. Interesul față de carnea de porc nu o să fie în niciun caz mai scăzut pentru că este materia primă de procesare a unor produse. Fără asta nu ai ce să faci. Eu cumpăr numai carne, altceva nu bag în mezeluri, numai carne adevărată, carcasă de porc. Prețul cărnii în România este cam egal cu ce aduc eu din Austria. Prețul nu-l stabilește România, Europa stabilește prețul pieții. Dacă procesatorii nu o să găsească carne în siguranță cu care să lucreze, o să se adreseze ca și mine, o să ia din afară. Eu dacă aveam de unde să iau porci din județul Tulcea, luam de aici, dar și aici este afectat totul, și nu se știe cu ce surprize te trezești, și atunci cauți să eviți. Prețurile la procesate or să fie aceleași, cu siguranță. Să nu credeți că porcul nostru a fost mai ieftin că l-am făcut eu. Singurul avantaj era că primeam pentru bunăstarea animalelor niște bani, dar și pe ăia i-au căsăpit, au scos toate condițiile pe care trebuie să le îndeplinești, au mai rămas doar câteva la suprafață, în rest pe toate le-au scos, practic au înjumătățit și banii ăia. Sigur că o să fie mai scumpă carnea, că banii ăștia nu o să-i mai primească nimeni”, a conchis proprietarul CARNIPROD, Nicolae Ciuleac.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Perspective pe piața cărnii: Consumul de carne de oaie va rămâne constant, va crește cel de carne de pasăre și va scădea cel de vită PREȚ CARNE DE PORC CARCASĂ. ACEBOP: ”Fermierii nu pot profita de creștere! Purceii s-au scumpit la 80-90 de euro euro/cap” CRIS-TIM folosește CARNE MARCATĂ CU ȘTAMPILA OVALĂ, O GARANȚIE A SIGURANȚEI ȘI A CALITĂȚII!

  Ultimele știri

  Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată! Valentin Popa: ”Oameni buni, treziți-vă! Ați dat pământul la străini pe 300 kg/ha redevență!”