• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Oficial: Pestă Porcină Africană în Ilfov, la o gospodărie din Tunari

  agrointeligenta.ro -

  Oficial! Informația prezentată în premieră astăzi de către Agrointeligența – www.agrointel.ro este confirmată oficial de ANSVSA. Printr-un comunicat de presă, instituția anunță că virusul pestei porcine africane a fost confirmat la 15 porci dintr-o anexă gospodărească a unei stâne, la 4 km de localitatea Tunari, din judeţul Ilfov.

  Vă reamintim că, în exclusivitate, reporterii Agrointeligența – www.agrointel.ro au publicat informația conform căreia Pesta Porcină Africană a ajuns și în județul Ilfov unde confirmarea bolii s-a făcut la probele recoltate de la animale dintr-o gospodărie din localitatea Tunari.

  Prezenţa virusului pestei porcine africane (PPA) a fost confirmată, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti (IDSA) – Laboratorul Naţional de Referinţă, la porcii dintr-o anexă gospodărească a unei stâne, situată în câmp, la o distanţă de aproximativ 4 km de localitatea Tunari, în direcţia localităţii Ştefăneşti, din judeţul Ilfov”, a venit confirmarea printr-un comunicat oficial al ANSVSA transmis la ore bună după publicarea articolului pe www.agrointel.ro.

  Autoritatea precizează că serviciile veterinare au intervenit imediat, anexa a fost plasată sub supraveghere şi au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. De asemenea, a fost dispusă uciderea animalelor din anexa gosodărească şi ecarisarea carcaselor.

  Centrul Local de Combatere a Bolilor Ilfov s-a reunit astăzi (n.r. duminică) pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea bolii, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii. Au fost recoltate probe pentru examene de laborator, de la animalele moarte şi cele sacrificate (15 capete), iar ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, potrivit sursei citate.

  Dacă informația primită de Agrointeligența – www.agrointel.ro se confirmă și oficial, numărul județelor unde avem focare de Pestă Porcină Africană ajunge la 10. Aproape un sfert din totalul județelor României ajung astfel pe harta cu PPA!

  Vă reamintim că ultimul județ unde s-a confirmat PPA a fost Călărași, acolo unde virusul a fost găsit săptămâna trecută la două gospodării din localitatea Borcea. Celelalte județe care figurează pe harta focarelor de PPA sunt Tulcea (507 focare), Constanța (41 focare), Bihor (28 de focare), Satu Mare (6 focare), Brăila (25 de focare), Ialomița (80 de focare), Sălaj (2 focare) și Galați (2 focare).

  La nivel național, numărul porcilor sacrificați a ajunsese, conform unei situații oficiale din 15 august, la 115.862 capetele la nivel național, dintre care 47.539 de porci din gospodăriile populației. Cel mai afectat județ este Tulcea cu 74.345 capete sacrificate, dintre care 68.323 în două complexe zootehnice – Carniprod și Pigcom.

  Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social şi economic.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Ministerul Agriculturii: 29 septembrie, TERMEN-LIMITĂ pentru ajutorul de stat de 100 euro/UVM! Măsura 21 OVINE ȘI CAPRINE: Ajutor de maxim 2.500 euro plătit oierilor! Cererile – la APIA din 25 septembrie!

  Ultimele știri

  Fermierul Nicușor Șerban: Ferma de familie cu 40-50 de vaci de lapte nu are viitor în România! Fermierii care sunt obligați să dea înapoi despăgubirile de secetă, plus dobânzi și penalități! Adrian Oros: ”După 30 de ani nu am titlu de proprietate după moștenirea de la bunici și părinți”

  Căutare în articole