Ştiri agricoleViaţa la ţară

FERMIERI, PĂZIȚI-VĂ CULTURILE! DOI HOȚI HARNICI AU RECOLTAT UN CÂMP ÎNTREG ÎNTR-O SINGURĂ NOAPTE!

Sursa Foto: adevarul.ro
Doi tineri au furat 450 kilograme de ardei

Fermier, păziți-vă culturile agricole! Munca dintr-un întreg an agricol poate cădea pradă hoților care ”mișună„ pe câmpuri în această perioadă. În județul Brăila, un fermier din comuna Jirlău s-a trezit peste noapte că a rămas fără producția de ardei, după ce a fost prădat de hoți.

Făptașii, doi tineri de 19, respectiv 17 ani, au cules într-o singură noapte de pe terenul agricol al fermierului 450 de kilograme de ardei. Recolta a fost apoi vândută înainte ca infractorii să fie prinși.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au declarat că prejudiciul a fost recuperat parțial pentru că hoții au cheltuit o parte din banii luați pe ardeii furați.

Cei doi tineri s-au ales cu dosar penal pentru furt calificat.

Cu astfel de situații se confruntă în această perioadă a anului și fermierii mai mari. Nu puțini sunt cei care sunt lăsați fără o bună parte din recolta de porumb încă înainte de a intra cu combinele în câmp. Cel mai adesea, hoții acționează la primele ore ale dimineații sau noaptea și circulă pe drumurile agricole cu căruțe sau cu Dacii papuc în care încarcă porumbul. Pentru a nu da de bănuit, de multe ori se intră și se fură din mijlocul câmpului așa că fermierului uneori vede paguba doar survolând lanul de porumb cu drona.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!