• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce producții la hectar se obțin cu porumbul și floarea-soarelui de la Euralis

    agrointeligenta.ro -

    Inginerul Mihai Budai, Directorul Tehnic al societății Romina Agro Impex din Diosig, județul Bihor, este de 11 ani omul care are în grijă culturile agricole ale grupului Agroind Cauaceu. Specialistul testează anual cei mai noi hibrizi și soiurile de apar pe piață, fiind mereu în căutarea acelora care aduc aduc producții bune în condițiile dificile ale agriculturii bihorene.

    Pe cele 4.000 de hectare de la Romina Agro Impex, inginerul Mihai Budai mizează mult pe genetica EURALIS. De 5-6 ani, la Diosig se cultivă hibrizii acestui producător de semințe iar motivul pentru care hibrizii EURALIS sunt mereu în topul listelor ing. Budai este producția bună pe care aceștia o asigură chiar și la aplicarea unor tehnologii medii de cultură.

    ”Am început să testez în loturi demosntrative acum 5-6 produsele companiei EURALISs: soia, floarea-soarelui, porumb pentru boabe și vreo doi ani am cultivat și sorg, cultură la care cei de la Euralis sunt super-specialiști”, a declarat ing. Mihai Budai pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro. De altfel, am avut ocazia să îl reîntâlnim pe specialistul bihorean și la evenimentul EURALIS Master Field ce a avut loc în luna august în localitatea Tarcea. Inginerul Budai era prezent și a analizat cu mare atenție fiecare hibrid nou pe care cei de la EURALIS l-au prezentat pentru prima dată ca intrare nouă în portofoliul lor de semințe.

    ”Au o genetică bună, chiar foarte bună, ce se ridică la nivelul firmelor de top. Indiferent de condițiile climatice, de precipitații, de arșița atmosferică nu au obținut rezultate slabe, ci rezultate bune și la unii hibrizi de porumb au depășit firme mari”, ne-a spus ing. Budai.

    Cu hibrizii de la EURALIS, inginerul de la Diosig spune că nu are niciodată surprize neplăcute, ci, dimpotrivă. Stabilitatea geneticii acestui producător îl ajută să mențină un nivel ridicat al producțiilor din fermă, mai ales în contextul unei suprafețe mari și cu sole foarte diferite. ”Hibrizii de la EURALIS pot realiza ușor la porumb de peste 12-13 tone la hectar dacă avem un nivel de precipitații bun, iar la floarea-soarelui producții de peste 4.000 de kilograme și cu un procent mare de acizi oleici. Este vorba despre floarea lor high-oleică cu calități foarte bune și este și productivă și cu o rezistență foarte bună la boli”, ne-a explicat inginerul.

    În contextul unui an în care în perioada 2 aprilie-16 mai, la Diosig nu au fost ploi, ci numai temperaturi ridicate și vânt uscat, cultura de porumb a rezistat foarte bine, apreciază Mihai Budai care, la cum se prezenta cultura la momentul interviului, estima producții de 13,5, chiar 14 tone la hectar pe anumite sole.

    La floarea-soarelui cultivată cu EURALIS, inginerul Budai apreciază că plantele au beneficiat de ploile ce n-au fost excesive, dar au venit la timp pentru a salva producția. ”N-am avut nici probleme cu îmbolnăvările și nici căderi din cauza precipitațiilor sau a vântului. Așteptăm producții bune de 3.800 de kilograme la hectar, poate chiar până la 4.400 de kilograme pe anumite sole”, ne-a spus inginerul Budai.

    Informații despre cei mai noi hibrizi lansați în acest an de compania EURALIS la evenimentul organizat la Tarcea, în județul Bihor, găsiți în articolul: EURALIS MASTER FIELD 2018: Cum s-au prezentat HIBRIZII ȘI SOIURILE de PORUMB, FLOAREA-SOARELUI, SOIA ȘI SORG!


    Te-ar mai putea interesa

    Fost vânzător de puieți de Paulownia: Și eu m-am ”înțepat” cu 15 hectare în județul Constanța Plăți APIA 2025. Următoarele subvenții care intră la plată Subvenții APIA 2025. Data la care începe depunerea cererilor pentru plata pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Asprimea iernii – raport ANM: Iarnă blândă în cea mai mare parte a țării Plăți APIA 2025. Fermierii care nu au primit niciun ban din subvenții De ce nu se pun roșiile lângă castraveți. Vecini compatibili în grădina de legume