Creșterea animalelorŞtiri agricole

Incendiu la o fermă de porci cu pestă porcină din Brăila

Incendiu puternic la una dintre fermele unde s-a depistat Pesta Porcină Africană! Pompierii din judeţul Brăila intervin în forţă pentru stingerea unui incendiu care s-a declanţat la ferma Romsoci din Tichileşti, unde se aflau peste 35.000 de porci înainte de confirmarea pestei porcine africane. După confirmarea bolii, în fermă a început sacrificarea animalelor pentru a opri răspândirea pestei.

Incendiul care s-a declanşat la fermă a fost anunţat de către paznicul acesteia. Trei maşini de intervenţie s-au deplasat la locul incendiului, potrivit informaţiilor oferite de către purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, colonelul Ştefan Stoian.

”Pe noi ne-a anunţat un paznic, am trimis la faţa locului trei autospeciale cu apă şi spumă. Focul este doar la hala cu porci, se pare că nu se poate extinde la alte clădiri. În interior sunt doar porci tineri, circa 10.000 de capete”, a declarat, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

La momentul redactării articolului, un număr de aproximativ 10.000 de porci se află în ferma cuprinsă de flăcări.

După ce incendiul va fi stins, pompierii vor stabili cu exactitate care au fost cauzele care l-au declanşat şi vor evalua pagubele produse.

Sursa: Obiectiv Brăila


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!