La Perieți, în Olt, loturile de porumb și floarea-soarelui marca Agrii au luat ochii fermierilor

A fost lume multă la Perieți, în județul Olt, la evenimentul Agrii Practic. Loturile demonstrative de porumb și floarea-soarelui au atras privirile tuturor celor prezenți. Fermierii s-au putut convinge pe viu de calitățile hibrizilor pe care Agrii România îi are în portofoliu.
Ca un detaliu, în platformă, cultura premergătoare a fost grâul. Laurențiu Țibulcă, Manager tehnic CPP la Agrii, a prezentat câteva detalii despre semănat și tratamentele efectuate. Astfel, la floarea-soarelui s-a semănat cu o densitate de 60.000 de boabe germinabile la hectar, iar erbicidarea post-emergentă s-a făcut cu Darium, în doză de 1.5 l/ha.
La porumb, densitatea a fost de 72.000 de boabe germinabile la hectar. “Controlul buruienilor monocotiledonate s-a făcut cu un produs ce conține nicosulfuron, care se numește Crew Ace, iar controlul buruienilor dicotiledonate sau frunză lată s-a făcut cu produsul Starship, ce conține mezotrione”, a explicat Țibulcă.
Viorel Dincă, Manager Semințe la Agrii, a fost responsabil cu prezentarea tuturor hibrizilor de porumb aflați în platforma de la Perieți. Fermierii au putut afla astfel informații despre fiecare hibrid în parte, putându-și face o imagine mai clară asupra planului de semănat din următorul an agricol.
Hibrizi de porumb din toate grupele FAO
Hibrizii din portofoliul Agrii acoperă toate grupele importante de maturitate. “Exxact este un hibrid de la partenerul nostru de la RAGT, de grupa FAO 320, pe care îl recomandăm și în cultură dublă în sistem irigat. Alexx, un hibrid pentru intensiv, care are o coincidență foarte bună la înflorit, un hibrid de productivitate bună. Dintr-o grupă FAO mai tardivă, îl avem pe KWS Gento de la partenerul KWS, hibrid de grupă FAO 440. De la partenerul Corteva îi avem pe P9639 și P9300, doi hibrizi pe grupă FAO 350-360”, a declarat Viorel Dincă.
Noutatea importantă din portofoliul de floarea-soarelui este hibridul Stelantis, adus în portofoliul Agrii de la Biocrop. Ionel Florea, Directorul tehnic al companiei, a adus în discuție avantajele pe care le vor avea fermierii care vor miza pe acest hibrid nou.
“Care sunt avantajele hibridului Stelantis? În primul rând, tehnologia sulfonilureică. Deci, avem la dispoziție o tehnologie de erbicidare ieftină și foarte eficientă în primul rând. Este un hibrid care pentru tehnologia Express oferă rezistență până la rasa G pentru Orobanche. Atuul numărul 2, extrem de important și de luat în calcul, avem rezistență la toate rasele de mană”, a remarcat Florea.
Electric CLF Plus high-oleic, de la Lidea, și Surest HTS sunt alți doi hibrizi de floarea-soarelui ale căror performanțe în câmp au putut fi văzute de fermierii care au mers la Perieți. Sunt hibrizi care asigură profit în ferme după recoltare.
Pentru ca producțiile să fie ridicate, fermierii trebuie să monitorizeze culturile pe tot parcursul anului agricol. Tocmai de aceea, Agrii România vine în sprijinul acestora cu Agralytics, un pachet de analize ale căror rezultate vin din laboratoare performante.
“Avem cartarea agrochimică, care este baza de la care trebuie să pornească orice fermier, analiza foliară, analiza boabelor și o analiză ceva mai complexă care se numește Solvita. Vă încurajez să testați și să fiți deschiși la noile tehnologii, deoarece acestea vă pot ajuta în creșterea eficienței economice în fermă”, a explicat Ioana Arteni, Specialist servicii digitale Agrii România.
Toate informațiile despre Agralytics și despre întreg portofoliul Agrii România se găsesc pe www.agrii.ro.