• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FERTIACTYL: biostimulatorii pentru grâu și rapiță care oferă culturilor MAI MULT DECÂT NUTRIȚIE!

    Oana Timar -

    Fertiactyl de la Timac Agro România este gama de biostimulatori care a dovedit că oferă plantelor de cultură mai mult decât nutriție. Denumirea de Fertiactyl definește biostimulatorii radiculari care asigură un start bun pentru culturi și acționează prin metode diferite față de cele ale simplelor îngrășăminte foliare care asigură numai starea de nutriție a plantelor.

    Datorită compoziției unice patentate, gala de biostimulatori Fertiactyl influențează pozitiv creșterea plantelor încă din primele stadii de vegetație, iar absorbția preponderent radiculară permite aplicarea produsului chiar dacă culturile nu prezintă încă un sistem foliar foarte bine dezvoltat.

    Înființarea culturilor de toamnă este expusă unor numeroși factori de risc care pot afecta evoluția culturii atât în faza de răsărire, cât și după. Între acești factori, se pot enumera:

    – pregătirea necorespunzătoare a terenului ceea ce poate cauza o germinare-răsărire întârziată;

    – apariția fluctuațiilor diurne foarte mari (diferențe mari între temperaturile de peste zi si cele nocturne);

    – intrarea în iarnă a culturilor în fenofaze necorespunzătoare, ceea ce va duce la o rezistență scăzută la iernare, pierderi pe densitate, repornire greoaie în vegetație primivara;

    – stres din cauza tratamentelor cu pesticide aplicate în cultură.

    De asemenea, un factor major de risc este reprezentat de lipsa precipitațiilor în cantități optime ceea ce poate crea probleme la răsărire.

    Cum acționează Fertiactyl

    Biostimulatorii din gama Fertiactyl au o compoziție unică patentată care și-a dovedit eficiența în fermele românești unde produsul Timac Agro este prezent de peste șase ani.
    Biostimulatorii Fertiactyl acționează în multiple moduri inclusiv pentru dezvoltarea rădăcinii, primordială dupa răsărirea culturii pentru asimilarea eficientă a apei si a nutrienților.
    Elementul cu rol major în dezvoltarea rădăcinii, fosforul, este deficitar în solurile din România, iar Fertiactyl acționează eficient în problematica fosforului, situație ce rezultă din fertilizări deficitare și/sau din cauza blocajului fosforului în funcție de pH acid (70% din solurile din România) sau bazic.

    Fermierii care aplică Fertiactyl confirmă rezistența ridicată a plantelor la stresul biotic (boli, dăunatori) si abiotic (seceta la răsărire, temperaturi scăzute apărute brusc după rasarire, fitotoxicitate chimică cauzată de aplicarea pesticidelor).

    Datorită stimulării radiculare și datorită acizilor humici și fulvici conținuți, Fertiactyl ajută plantele să valorifice mai bine atât NPK și microelementele din fertilizarea de bază, cât și cele existente în rezerva solului.

    Prin aplicarea Fertiactyl, se previne instalarea carențelor pentru macro și microelemente importante pentru culturile de rapița (Bor) și grâu (Zn, Mn) și care ar putea cauza deprecierea cantitativă și calitativă a recoltei.

    Culturile de toamnă la care se aplică Fertiactyl de la Timac Agro reușesc să intre pregătite în iarnă, să aibă o iernare ușoară prin acumularea de reserve și, mai apoi, să reia vegetația viguros în primăvară.

    De subliniat că aplicarea biostimulatorilor Fertiactyl este esențială mai ales pentru plantele întârziate, însă aplicarea acestor produse și în cazul culturilor bine dezvoltate, în stadiul fenologic optim, maximizează șansele de atingere a potențialului genetic al soiului/hibridului.

    Gama de biostimulatori Fertiactyl: când și în ce doze de aplică

    În această toamnă, Timac Agro România a lansat o nouă provocare pentru fermieri care aplică în culturile agrciole gama de biostimulatori Fetiactyl. Campania Fertiactyl 2018 „FERMIERUL IN POLE POSITION” include produsele din gama Fertiactyl, după cum urmează:

    Fertiactyl Starter: este un biostimulator destinat atât culturii de grâu, cât și culturii de rapiță. Doza recomandată de 3 litri la hectar se aplică la grâu înainte de înfrățire, iar la rapiță în stadiul de 4 frunze. Doza minimă de apă pentru diluția produsului este de 150 litri la hectar.

    Fertiactyl Trium: este soluția ideală pentru cultura de grâu. Aplicarea se face în două faze: o primă doză de 1,5 litri la hectar în cultură înainte de înfrățire și o a doua doză de 1,5 litri la hectar la repornirea culturii în vegetație, primăvara. Se recomandă aplicarea produsului într-o doză de apă de minim 250 de litri la hectar.

    Fertyactul Radical: este un fertilizant dedicat culturii de rapiță. Se recomandă două aplicări: prima în toamnă, într-o doză de 2 litri la hectar cu 300 de litri de apă, iar a doua în primăvară, când se revine cu 1 litru la hectar de Fertiactyl Radical, cu diluție în minim 150 de litri de apă.

    Achiziția în această toamnă a oricăruia dintre cei trei biostimulatori din gama Fertiactyl aduce fermierilor înscrierea pentru tombola la care Marele Premiu este un Nissan Navarra 4X4, iar premiul al doilea este o Dacia Duster. Astfel, pentru fiecare 120 l (fără gratuități) achizionați, veți primi un talon de participare la tombolă. Pentru fiecare achiziție suplimentară de 60 l (fără gratuități), fermierul primește o șansă în plus. Concursul este, astfel, un motiv în plus pentru a aplica la culturile de toamnă biostimulatorii din gama Fertiactyl, soluția pentru culturi profitabile, protejate de efectul factorilor de stres.


    Te-ar mai putea interesa

    Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Porumb recoltat în ianuarie. Viorel Zaharia, prestator de servicii: Am cules 4 tone la hectar Vești excelente pentru salariații din agricultură! Guvernul a modificat Ordonanța ”trenuleț” Subvenții APIA. Fermierii – chemați să depună deconturile pentru plățile-bonus pe cap de animal