Comerţ alimentarŞtiri agricole

Terorism alimentar: ace de cusut găsite în fructe comercializare în Australia

Teorismul alimentar pune în alertă autoritățile! O metodă nouă și periculoasă de a periclita sănătatea populației, mai ales a copiilor a fost raportată în Australia, unde consumatorii au găsit ace decusut în fructele cumpărate din supermarket.

La acest moment, australienii sunt sfătuiţi să fie atenţi înainte de a consuma fructele cumpărate. Panica s-a instalat după ce peste o sută de persoane au anunțat că au găsit ace de cusut în căpșune, banane şi mere.

Cazul a început în Queensland şi s-a răspândit la nivel naţional. În timp ce autorităţile din Queensland anunţau o recompensă de 100.000 de dolari australieni (circa 61.500 de euro) pentru orice informaţie care ar putea duce la identificarea persoanei care a pus ace de cusut în căpşuni scoase la vânzare în supermarketuri, o femeie semnala un incident asemănător în New South Wales. Mai exact, o clientă s-a plâns că a descoperit un obiect identic într-un măr cumpărat de la un supermarket Woolworths din Bankstown, o suburbie din Sydney.
Numeroase incidente de acest tip sunt investigate în prezent la nivel naţional, fiind vizate loturi de căpşuni, mere şi banane.

Autorităţile de la Canberra au anunţat că înainte de a ajunge în magazine fructele vor fi verificate cu detectoare de metale. De asemenea, guvernul australian susține că va modifica legile pentru ca aşa-numitul terorism alimentar să fie pedepsit la fel de aspru ca pornografia infantilă şi finanţarea terorismului.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!