• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ADRIAN PINTEA, Director General APIA: ASTĂZI ȘI MÂINE PLĂTIM CEI 23 DE EURO!

  Oana Timar -

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură dă startul plăților la nivel național. Directorul general al APIA, Adrian Pintea, anunță în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că astăzi, joi – 11 octombrie, și mâine, vineri – 12 octombrie, instituția face autorizarea la plată pentru cei 23 de euro.

  UPDATE: Autorizarea la plată pentru cei 23 euro s-a finalizat în cursul zilei de joi, 11 octombrie. Detalii de ultimă oră despre această plată găsiți în articolul APIA a finalizat autorizarea la plată pentru cei 23 euro/ha

  Așa cum am promis, fermierii vor fi autorizați la plată și vom plăti cei 23 de euro în termenul anunțat. Astăzi și mâine se efectuează aceste plăți”, ne-a declarat directorul general al APIA, Adrian Pintea.

  APIA achită sumele către fermieri înainte de termenul-limită de 15 octombrie. De altfel, luni, ziua la agenția de plăți va fi oricum una dedicată pregătirii pentru demararea avansului din subvențiile pe 2018, astfel că funcționarii vor dedica zilele de mâine și de poimâine pentru plata celor 23 de euro la hectar.

  Vă reamintim că acest sprijin a fost în premieră anunțat de către ministrul agriculturii Petre Daea în cadrul unei conferințe de presă. Este vorba despre rambursarea creditelor reportate din exercițiul financiar 2017 se acordă în conformitate cu prevederile regulamentelor comunitare.

  În baza Regulamentului nr. 1097/2018, României i s-a acordat suma de 16.452.203 euro pentru a fi rambursată fermierilor români care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 26 (5) din Regulamentul nr. 1306/2013, referitoare la faptul că, rambursarea într-un exercițiu financiar dat se aplică beneficiarilor finali care fac obiectul disciplinei financiare în exercițiul financiar în cauză.

  Statele membre vor rambursa creditele preluate din bugetul unui an financiar, în următorul, beneficiarilor finali care sunt supuși ratei de ajustare în anul financiar în care sunt preluate creditele.

  Rambursarea, respectiv plata suplimentară, se acordă beneficiarilor finali care au făcut obiectul, în cursul exercițiului financiar anterior, al unei ajustări a plăților directe și anume: schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, plata pentru tinerii fermieri, sprijin cuplat în sectorul vegetal și zootehnic.

  Suma totală de 16 452 203 euro trebuie distribuită până la finele anului financiar 2018, respectiv 15 octombrie 2018, unui număr de aproximativ 76.000 beneficiari și va fi achitată la cursul valutar de 4,5993 lei/euro.

  Ce a anunțat Ministerul Agriculturii pe cale oficială

  ”Ca urmare a demersurilor susținute întreprinse de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe lângă Comisia Europeană, în data de august 2018 a apărut în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Regulamentul¹ privind rambursarea creditelor reportate din exercițiul financiar 2017. Astfel, României i se rambursează suma de 16.452.203 euro, sumă ce trebuie plătită fermierilor până pe data de 15.10.2018, de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Această sumă, care va intra în conturile fermierilor pănă pe 15 octombrie 2018, va fi redistribuită tuturor agricultorilor care au avut un sprijin financiar de peste 2.000 euro, aferent Campaniei 2017”, s-a comunicat anterior de la MADR printr-un comunicat de presă remis Agrointeligența – www.agrointel.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Bursa cerealelor – creșteri la grâu și rapiță! Prețuri pe tonă azi, în portul Constanța Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă Cum va fi vremea în această săptămână. Anunț de la șefa ANM

  Ultimele știri

  Floarea-soarelui din Siliștea Crucii, județul Dolj, se dezvoltă viguros cu îngrășămintele Fertilland de la Rodbun Semănătorile no-till de la KINZE – în fermele din România prin Dicor Land Paradisul Cireșelor și-a deschis porțile! Vizitatorii pot mânca fructe pe săturate și să își culeagă cireșe pentru acasă