• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Trei soiuri noi de grâu și unul de orz intră în portofoliul Limagrain

  agrointeligenta.ro -

  După cum v-a obișnuit în fiecare an, compania LIMAGRAIN vine în sprijinul fermierilor din România și anul acesta cu noutăți în portofoliul de cereale păioase. Pe lângă soiurile deja consacrate, cum ar fi: Anapurna, Avenue, Airbus, Apache, Alcantara anul acesta compania aduce în portofoliu trei soiuri noi de grâu și anume: LG Apilco, LG Absalon și Alcantara și cu un soi nou de orz de toamnă, Zanzibar.

  ”Trei soiuri noi de grâu, genetică nouă, potențial de producție foarte ridicat, testate în condițiile din România pe durata a cel puțin patru ani, în tot arealul de cultivare al grâului de toamnă. Testele au fost efectuate în rețeaua oficială de testare ISTIS și au fost înregistrate în Catalogul Oficial al Plantelor de Cultură din România”, arată Adelin Damian, Produc Manager LIMAGRAIN.

  Soiul de grâu LG Apilco pentru toate zonele din România

  LG APILCO, soi de grâu de toamnă nearistat, extratimpuriu-timpuriu, poziționat ca maturitate între soiurile mai vechi, Avenue și Anapurna. Potențial de producție foarte ridicat, toleranță foarte mare la rugina galbenă și făinare. Calitățile de panificație se situează la un nivel mediu dar suplinește prin producțiile foarte ridicate. Recomandat a se cultiva în toate zonele de cultură ale grâului din România.

  Soiul de grâu LG Absalon, recomandat de morari

  LG ABSALON, soi de grâu de toamnă nearistat, semitardiv, poziționat ca maturitate înaintea soiului Renan. Calități de panificație la nivel foarte ridicat, recomandat de ‘’Asociația Națională a Morarilor’’ din Franța. Adaptat a se cultiva în zona de vest, nord-vest și centrul țării, nerecomandat a se cultiva în zonele secetoase din sudul și sud-estul țării.

  Soiul de grâu Alcantara poate aduce producții de 12 tone la hectar

  ALCANTARA, soi de grâu de toamnă aristat semitimpuriu, mai tardiv decat Anapurna, cu un potențial de producție foarte ridicat la nivelul a 12 to/ha. Soi de grâu pentru condiții intensive, are nevoie de soluri fertile și tehnologii corespunzatoare pentru a-și exprima adevăratul potențial de producție.

  Soiul de orz de toamnă Zanzibar este adaptat la condițiile din România

  ZANZIBAR, soi de orz de toamnă, adaptat pentru condițiile din țara noastră. Rezultate foarte bune obținute în toate zonele de testare, toleranță foarte bună la cădere și iernare.

  Culturi de cereale loturi Limagrain

  Recomandările specialiștilor LIMAGRAIN pentru culturile de păioase de toamnă

  Pentru a atinge potențialul maxim de producție și de calitate al soiurilor LIMAGRAIN este necesar să se respecte toate recomandările din catalog, de pe site-ul Limagrain, www.lgseeds.ro și de asemenea recomandările făcute de către reprezentanții LG din teritoriu. Foarte important este să se respecte densitatea de semănat și zonarea fiecarui soi în parte, arată Adelin Damian – Product Manager în cadrul companiei LIMAGRAIN.

  În cazul în care din varii motive s-a depășit perioada optimă de semănat, este recomandat a se mări norma de semănat cu 10%, pentru fiecare 5 zile de întârziere. De asemenea este foarte important să se respecte momentul semănatului pentru fiecare soi în cadrul perioadei optime (în prima parte sau a doua parte a epocii optime), deoarece portofoliul LIMAGRAIN conține atât soiuri extratimpurii, cum este Avenue (foarte aproape de orz, ca perioada de vegetație) dar și soiuri tardive, cum este LG Absalon.

  Fertilizarea este, dea semenea, foarte importantă, trebuie acordată o foarte mare atenție cantităților și momentului aplicării îngrășămintelor cu azot. Nu trebuie să folosim îngrășăminte cu azot unilateral și în cantități mari la o singura aplicare, deoarece, prin aceasta sensibilizăm plantele la boli și de asemenea favorizăm o creștere puternică (azotul stimulează foarte mult creșterea vegetativă) a plantelor mărind astfel riscul la cădere.

  Folosirea semințelor certificate este iar o verigă foarte importantă în obținerea unor producții foarte bune.

  Compania LIMAGRAIN vă sta la dispoziție cu toate informațiile necesare pentru obținerea unor producții de succes, iar numerele de telefon ale reprezentanților zonali sunt disponibile la www.lgseeds.ro/contact/


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Prețul grâului la final de an pe bursele internaționale Prognoze meteo pentru fermieri! Centru Regional de Agrometeorologie – înființat în România! Legea compostului 2021. Noile obligații pentru fermieri și gospodari, în vigoare din 20 februarie

  Ultimele știri

  Noul coronavirus poate ataca vacile, oile sau găinile? Răspuns oficial primit de la Bruxelles! Angajații unei stațiuni, atacați cu furcile de mai mulți indivizi care au intrat ilegal pe terenurile statului Un bărbat de 71 de ani a pus pe fugă hoții veniți să îi fure sacii de porumb din magazie!