• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • KARPATEN MEAT: 10 ANI DE SUCCES CU BOVINE ANGUS ÎN ROMÂNIA!

    agrointeligenta.ro -

    Pornind de la o idee si fermă și 120 de animale Angus și păstrând mereu în minte ținta ambițioasă de a pune bazele unei rețele de producție a cărnii de vită ANGUS de calitate în România, Karpaten Meat Group sărbătorește anul acesta 10 ani de succes.

    Chiar de la începutul acestei afaceri, dorința principală a Karpaten Meat fost formarea unui lanț de producție care să acopere toate etapele și care să se oglindească într-o trasabilitate completă a produselor premium obținute. Această arhitectură de organizare cuprinde acum creșterea bovinelor de reproducție Angus, achiziția de viței, îngrășarea acestora, prelucrarea cărnii și comercializarea acesteia atât în România, cât și în Europa de Vest.

    Cu o adaptabilitatea foarte ridicată, animalele din rasa Aberdeen Angus pot fi crescute în cea mai mare parte a țării noastre, chiar și în zonele mai puțin ofertante în pășune. Aceasta poate fi o opțiune rentabilă pentru cei ce dețin suprafețe mici de pășuni dar culturi mari și potențial de furajare a animalelor. Bovinele Angus asigură un management ușor și eficient, transformând proteina vegetală în carne, într-un sistem de creștere pe pășune, la aer, pe tot parcursul anului. Acest lucru a dus la răspândirea rasei în toate colțurile țării, ajungând de la câteva exemplare în 2008 la momentul de față, când în România sunt peste 30.000 de capete, din care 80% sunt deținute de partenerii firmei din Valea Hârtibaciului.

    Printre principalele obiective ale Karpaten Meat Group a fost încă din primul an, construirea unei rețele de producători, la nivelul întregii țări și sprijinirea partenerilor săi înspre o dezvoltare comună, mutual benefică. În acest scop au fost construite programele de parteneriat. De-alungul celor 10 ani de activitate, fermierii parteneri s-au bucurat de promisiunea Karpaten Meat Group de a achiziționa vițeii produși, în conformitate cu condițiile contractuale, având astfel o piață de desfacere asigurată.

    O serie de alte programe asigură, de asemenea, sprijinirea fermierilor interesați de convertirea exploatațiilor deja deținute în ferme dedicate creșterii bovinelor de carne Angus sau a novicilor în domeniu, antreprenorilor curajoși care contribuie la dezvoltarea zootehniei românești. Pe parcursul dezvoltării acestei ramuri pe teritoriul țării, necesitățile fermierilor s-au diversificat, iar modalitățile de susținere au devenit tot mai variate și mai complexe. Pentru a veni în întâmpinarea partenerilor și a susține dezvoltarea acestui sector în România, anul acesta au fost lansate diverse programe de parteneriat. Fermele de bovine Angus au acum toate pârghiile necesare pentru a achiziționa exemplare valoroase (prin programe ca cel de creditare Agricover sau cel de rezervare a gestantelor) dar mai ales se pot concentra pe îmbunătățirea rasei Angus (prin programul de leasing tauri) pentru a crește eficiența afacerii deținute.

    Carne de vita Angus

    Dorința care stă la baza deciziilor actuale în acest sector este ca într-un viitor mediu țara să își păstreze produșii și să îi valorifice. Să crească nivelul de calitate a produselor și în același timp să scadă prețurile dictate de import, și de ce nu, apoi, să realizeze profit din exportul unui produs românesc de top.

    Agricultura și zootehnia pot deveni în acest mod motorul economiei românești, iar de acest lucru sunt deja convinși cei doi investitori elvetieni care au pus bazele unei afaceri de succes în România, prin înființarea sistemului de producție Karpaten Meat Group.

    Dacă vă interesează să începeți o afacere cu vaci de carne din rasa Angus, puteți lua legătura cu reprezentanții Karpaten Meat Group. Informații utile despre înființarea unei ferme de Angus găsiți pe site-ul www.karpaten-meat.com

    Date de contact Karpaten Meat Angus Vanzari


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till